![]() |
|
středová parabola 120cmDobrý den,po letech jsem z půdy sundal středovou parabolu s polárním závěsem a táhlovím motorem domácí výroby a mám tento problém po nalezení nulového bodu na 16E potřebuji udělat korekci sklonu paraboly abych měl plný signál ovšem nevím jestli mám dorovnávat šroubem vertikálního (svislého) nebo horizontálního (vodorovného) sklonu.Pokud parabolu přimačknu dole tak se signál zvýší.Prabola chodí od 42E turksat-30W hispasat Dál na východ motor už nedá. Dík za pomoc. |
chrpa
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 113 |
![]() |
|
RE: středová parabola 120cmpokud ji přimáčkneš dolů,tak je jasno,kam to asi chce doladit,doprava,ani doleva to nebude,co to udělá u ostatních družic uvidíš,možná není kolmý stožár,no zkus to,zpátky to dáš vždycky |
marakesh
Registrace: 11/2013 Příspěvků: 317 |
![]() |
|
RE: středová parabola 120cmSpodnou skrutkou nastav maximum na 16e (juh) a vrchnou na krajných družiciach. Toto opakuj kým nebudeš mať na celom orbite max príjem ;)Slovak DX satellite overwrite club.
|
Peon
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 553 |
![]() |
|
PeonPeon dík za informaci. |
chrpa
![]() |
|
RE: středová parabola 120cmTeď jsem našel ještě toto někomu to může taky pomoc:http://www.dxsatcs.com/content/tema-pf-kovosat-120-cm |
chrpa
![]() |
|
![]() |