Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

amiko 8000

Ahoj všem můj kámoš má problém má tenhle stroj dneska asi na 2 sekundy vypnula elektrika a pak znovu jela a on se díval na satelit příjimač se vypnul a pak už se nenahodil má jej přes hdmi a přes scart normálně jede asi odešel hdmi výstup už jsem o tom někde četl ale nevím kde dá se s tím něco udělat opravit a nebo vyhodit kabel je v pořádku děkuju všem za odbornou radu díky.

kanon
Registrace: 2/2007
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38
Odpověď v diskusním vlákně

RE: amiko 8000

„Ja roky vypínam zo siete na tvrdo všetky elekto zariadenia v domácnosti a za chodu a nikdy mi neodfajčilo HDMI a ani iný vstup-výstup,pohodička“

Trochu sice odbočím, ale s tím by se dalo souhlasit. Odpojením STB, TV atd. od zásuvky by se nemělo nic pokazit, ale když vypnou elektriku v celé ulici a přitom během 5 vteřin 2x vypnou a zapnou, to už není tak jednoznačné. Vaše lednička, nebo i sousedova svářečka či jiná indukční zátěž připojená na stejnou fázi jako váš citlivý spotřebič který není nijak chráněn přepěťovkou, MŮŽE obdržet napěťovou špičku která MŮŽE zařízení poškodit či zničit. Nutno dodat, že by se muselo sejít více negativních faktorů aby se tak stalo, ale nepodceňoval bych to.

člověk
Registrace: 3/2006

Taky něco k tematu

Před rokem jsem s novou Tv vytáhl vidlici ze zásuvky pro delší nepřítomnost v bytě (kvůli manželce jsem musel odstranit i solární 60w parapetouvou elektrárnu,blikal stabilizátor a mohl by prý chytnout barák v nepřítomnosti) a odešel dotykový panel,pak byla 1,5 měsíce v záruce.Mohla to být vada z výroby,od té doby zůstává ve stamby.

korkoran
Registrace: 10/2006

hoši

můj příspěvek je v duchu toho co správně popisuje nick člověk,nepíšu o vypínání TV a boxu ze zásuvky legálně,což taky není úplně korektní zase z jiných důvodů R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Petře,tak si znova a pozorně přečti toto tvoje tvrzení. 09.11.2014, 01:19.12 A to zdůvodnění je opravdu úsměvné . Tady to prostě nevyšlo. Jo a ten člověk má pravdu, ale mluví trochu o něčem jiném.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

kuba

přečti si celé vlákno,vytrháváš to z kontextu,přiznávám,že to moje vysvětlení bylo moc zjednodušené,je to na dlouhý výklad,bylo to tak nějak pro laiky,jen pro názornost,tady jde spíše o zničení po zapnutí,kde ani není jisté,kolik v tu chvilku bylo napětí,ale to už nikdo zpětně nezjistí,co se po dvou vteřinách dělo,sám jsem měl podobnou zkušenost,s pojišťovnou se to táhlo asi dva roky,jinak jsem mluvil o tom co nick člověk,on to popsal ,přiznávám,srozumitelněji,ale o to asi nejde,moje reakce byla na vlada,který to zjednodušeně popsal,že se to nemůže stát,že to s tím nemá nic,vrátíme se k zadání "dneska asi na 2 sekundy vypnula elektrika a pak znovu jela a on se díval na satelit příjimač se vypnul a pak už se nenahodil má jej přes hdmi",asi tak R^ :laughing: R^

pierrepetr

co tam máš dál, Petře.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba

pierrepetr

Dosť je to zábavné, ako sa z toho chceš vykľučkovať a obrátiť to v prospech seba. Proste si sa netrafil a konec. Svet sa nezrúti ;)

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

zábavné

je toho veĺa ,

m.j. stačí kliknout na poslední TOP REAKCE zde vlevo

:8) :laughing: Rv :laughing: :8)

:))) :))) :))) :))) :))) :))) :))) :))) :)))

tonek
Registrace: 1/2009

zábavné

co jsem chtěl napsat ,už je napsáno,jak si to kdo přebere,záleží jen na něm,

Ces-tak nechcípnul R^ :laughing: R^

pierrepetr

pokud

někdo trochu rozumí elekt(ron)ice tak ví že že pokud pří vypínání sítě neodejde zdroj tak v žádném případě nemuže nastat uvedený jev . A můžeme to radostně okecávat až do rána
Rv :laughing: Rv

tonek
Registrace: 1/2009

tonečku

ano R^ :laughing: R^

pierrepetr

Re: pokud pří vypínání sítě neodejde zdroj tak v žádném případě nemuže nastat uvedený jev

To je bez diskuse pravda. Je přeci jednoduché občas uznat že jsem přestřelil v touze mít VŽDY pravdu.

kuba

kuba,jen pro tebe z kamarádství

https://www.parabola.cz/forum/reply-705797/

co tam máš dál?R^ :laughing: R^

pierrepetr
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra