Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Aktualizace firmwaru v TV

Dobrý den, rád bych věděl jaký význam a smysl má stahování aktualizací firmwarů v televizorech. Mám Samsung UE55F6570 a při procházení menu jsem narazil na hlášku, že je k dispozici nová verze firmwaru. Po jeho stažení nepozoruji žádné pozitivní, ale i negativní změny. Vím, že platí obecná zásada, že když něco funguje, nemá se do toho zasahovat. Proč ale výrobci čas od času zveřejňují aktualizace, o kterých mimochodem řada lidí ani neví. V případě sat. přijímačů, kterých jsem již několik měl, aktualizace firmwarů zlepšovaly funkci CI modulů, karet nebo byly přidány nové funkce, jak je to ale u televizorů?

tadek01
Registrace: 1/2008
Odpověď v diskusním vlákně

že jsi nenarazil

na problém je jenom dobře,dodavatel nějaký zjistil a opravil,jistě se dopustil jiné chyby a tu opraví příště,pokud nemáš problémy,nic nedělej a koukej R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

aktualní soft

to taky může znamenat,že tu chybičku ,kterou opravil soft ani nepoužíváš

korkoran
Registrace: 10/2006

srandisto

ten soft moze riesit nieco co sa tyka prijmu napr. v inom state, kde bol nejaky problem a kopec inych zalezitosti. Niektory vyrobca uvadza zmeny, mozno samsung nie, alebo si to len nenasiel,neviem.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

RE: Aktualizace firmwaru v TV

za to tu novou, co jsi tam naládoval třeba poznáš přes vánoce :crying:

LG třeba "upgradem" sw zablokoval vstup do servisního menu, kde se dal aktivovat HbbTV pro náš trh, aktivovat THX nastavení obrazu a zvuku. takže ti, co to nepoužívali na nic nepřišli, my co jsme o tom věděli jsme se museli zařídit jinak.

Dagy2
Registrace: 11/2010

LG si robi pr del uz roky, ale je oblubena znacka.....no jo kratky nazov clovek si to zapamata... :laughing:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

Běž na stránky výrobce, do podpory a vyhledej si, co nový Firmware řeší, Solidní firmy tohle poskytují. Podle toho se taky můžeš rozhodnout, jestli to chceš, nebo ne.

DM920 UHD, DMTwo UHD, Panasonic TX-55MZ2000E - ORF - ČT karta

Kibicak
Registrace: 8/2010

Přesně tak,na stránkách výrobce(v mém případě Sony)se většinou s menším zpožděním po aktualizaci objeví informace o provedených vylepšeních.
Bohužel za ty dva roky co tuto TV mám, se aktualizací nezlepšilo vůbec nic.Třeba jsem marně čekal na zprovoznění hbb tv pro náš region,aby nebylo nutné to dělat tak,jak popisuje výše Dagy2 u LG,ale dodnes jsem se nedočkal a už se asi ani nedočkám,protože je potřeba,aby si zákazník kupoval nové modely a není žádoucí vylepšování starých modelů

acce
Registrace: 11/2008

acce:
No vidíš a já mám můj poslední model SONY asi měsíc a za tu dobu už 4 Updaty po 260 MB. Ten model před tím jsem měl 6 roků a jak ty říkáš ani ťuk, ani jeden jediný Update.

Kibicak

Ono vacsinou ta podpora konci po 2 rokoch v odpadkovom hospodarstve...... Rv Zo zaciatku su castejsie potom pomenej ked uz sa vychytaju chyby a nakoniec 2 roky a koniec.

liquere

„já mám můj poslední model SONY asi měsíc a za tu dobu už 4 Updaty po 260 MB.“

Pokud někdo použije tovární nastavení a je připojen na net, může očekávat během několika hodin aktualizaci která se většinou projeví při spuštění TV následující den. Jinak aktualizace chodí v rozmezí několika měsíců - jak kdy.
Nebránil bych se ji, protože přináší lecos pozitivního. Např. pokud používáte webový prohlížeč, tak u některých TV byly problémy se zobrazením při přechodu z http:/ na https:/ a podobné záplaty.

člověk
Registrace: 3/2006

Na britskem webu Samsungu ty zmeny (vetsinou) lze najit.

Mikek
Registrace: 7/2011

člověk:
Tovární nastavení nepoužívám a těmi Updaty se hlavně dolaďovalo nahrávání na disk, poslední byl v pátek, tak uvidíme co bude dál. :)))

Kibicak

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra