Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Zemní smyčka u Digi TV?

Ahoj všem, potýkám se s jedním problémem. Zapojení klasik pro 2x TV: Digi TV přijímače Humax-LNB "no name" twin- kabely koax na půdě poze spojené F-spojkami jinak nic v cestě. Receivery spojené křížovým lan kabelem. Na jednom přijímači obraz vlní po připojení koax od LNB jakoby tam běhali duchové a druhý receiver uplně v pořádku. Zkusil jsem všechny F-ka dotáhnout a prohodit i vývody kabelů u LNB, ale stále stejný výsledek.. zapojeno takto bez problému cca 3 roky bez sebemenšího problému až do teď. F-ka v pořádku jako by se dali včera.. Receiver jsem zkoušel samostatně a chová se naprosto v pořádku - až do doby než zase našroubuju koax od paraboly.. už nevím co bych vyzkoušel, přívod z jiné zásuvky nepomůže stále jakoby pulsuje, chvílema je to úplně bez pruhů, chvílema zas znatelně vlní..Má někdo nějakou zkušenost s podobným problémem? Zkusil bych ještě vyhodit LNB a dát jiný twin, to jsem ještě teda nevyzkoušel.. zatím jsem se nesetkal že by byl jeden přijímač více citlivý v tomto případě na nakopnutý twin.. děkujiiiii a prosím nekamenovat Digi je taky platná TV platforma :-)

Pájík
Registrace: 1/2006
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 5 6
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 134
Odpověď v diskusním vlákně

každopádně

by tam být nemusel ?

ale opakuji nechci se s tebou hádat !

tonek
Registrace: 1/2009

už jsem

ti napověděl dost , jenom další nápověda , proč jsou tam dvě LEDKY ???

tonek

tonku

já taky ne,jen nevím,jak by se to do tý krabičky od sirek nacpalo R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

100milířů

se tam v dnešní době hravě vejde

tonek

škoda

že již Martin Usnul . Mohl by nám to více popsat !

:8)

tonek

možná

jen pro multipřepínač,nevím jak pro LNB,nedej bože,kdyby tam pověsil motor,to už je jiný level R^ :laughing: R^

pierrepetr

RE: Zemní smyčka u Digi TV?

Ahoj Všem, Rekapitulace č.2: Odpojit LAN - vlní,propojit z jiné zásuvky -vlní, prohodit přijímače:ten druhý na tom samém místě -vlní, prohodit přijímače: ten první na tom druhém místě -nevlní, připojený koax LNB -vlní (oba přijímače), odpojený koax od LNB -nevlní (oba přijímače). Kontrola F konektorů: jakoby byli namontovány včera tj. žádná koroze ani známky vlhkosti apod. Viděl jsem už leccos, ale tenhle špek už dlouho ne. Více času na pořádnou kontrolu a případnou výměnu LNB budu mít o víkendu. A také jsem pro tohle objednal tu zázračnou krabičku od EMP..ikdyby se zázrak nekonal tak mně zajímá provedení... Jinak uvítám kdo mi s tím špekem poradí něco co jsem ještě neudělal abych neřešil do vánoc :)))

Pájík

pájo

stále ale nepíšeš ,nebo jsem to přehlédl ?, jak se to chová separátně ?! To je jenom jeden rec.
(na to místě kde to kroutí )?
R^

tonek

pierrepetr

Tonek to už naznačil, na primárnej strane menič plus ovládacia elektronika na prenos riadiacich signálov, na sek. strane usmernenie plus lektronika na obnovu 14/17V a riadiacich signálov. Ak toto dokázali, tak sú to frajeri! Samozrejme, výkonovo iba na minimalistické použitie. Inak z toho obrázku je jasné, že konektor od prijímača nie je priskrutkovaný priamo na krabičku, ale je potiahnutý dákym plastom.

Eman
Registrace: 4/2007

To Pájík

Zkoušel jsi připojit VŠE z jedné zásuvky t.j. oba receivery a oba televizory na JEDNU fázi?

pekl
Registrace: 8/2007

TO: Všem, separátně chodí oba receivery korektně, zapojit oba přijímače i TV na jednu fázi jsem nezkoušel, ale odpojil jsem druhou větev Tj. TV včetně přijímače a včetně koaxu uplně pryč od sítě 230V a veškeré kabely rozpojil tj. jako by druhá větev nebyla a na primární straně rušení stále je..

Pájík

Eman

no pokud to bude chodit,tak max.pro spojení s multipřepínačem,kde paradoxně ty problémy se zemní smyčkou nejsou tak časté,jako u quadů a octo,možná to nechtěli zaplatit,aby vyrobili,co už funguje s čímkoliv i s motorem R^ :laughing: R^

pierrepetr

pájo pokud máš opravdu odpojené vše od DRUHÉHO přijímače tak to nebude TWIN , aspoň já nevidím důvod , chápu dobře že obraz je OK bez připojeného koaxu t.j. zobrazení MENU a.p. nebo jak je obraz bez koaxu OK ?? nebo jedeš ještě na pozemák ???
tak ho odpoj !

som z toho voĺaako zmátený !

možná vyhoď TV ?

:8)

tonek

péťopéťo a proč by to nemohlo chodit s normálním LNB případně TWINem či QUADEM a klidně i OCTEm !!!???

Rv :laughing: Rv

tonek

tonku

nevím kolik žere octo a motor R^ :laughing: R^

pierrepetr

taky nevíš že tuná nik o motore NEHOVORÍÍÍ

tonek

tonku

toto vlákno není jen pro dnes,zůstává v historii a další s tímto problémem ho rád vyhledá,proto mluvím i o motoru a u LNB to bude taky na hraně,jdu to změřit R^ :laughing: R^

pierrepetr

běž nad stovku se dostaneš je u vadného střepa

tonek

tonku

doporučuji ti udělat to samé,pokud chceš něco řešit striktně dle zadání autora vlákna,moje LNB momentálně odběr 160mA,co tam máš dál? R^ :laughing: R^

pierrepetr

tonku

tak změř u sebe,třeba máš taky vadný střep R^ :laughing: R^

pierrepetr

peťopéťo

soráč , měl jsem nějaké long distance calls,
tak že k věci nepotřebuji nic měřit , nemám satelit, ampérmetr ani náladu :laughing:

ale běžně se to pohybuje mezi 80 až 100 miliři což asi vědí i borci v EMP !

ty to prosím zkus změřit po odpojení motoru !

tonek

tonku

já jsem to měřil na stole,přijímač+LNB,motor mám venku,do toho jsem neďoubal ,ale uznávám,že nemáš špatné myšlenkové pochody,někdy R^ :laughing: R^

pierrepetr

a že zrovna ty

meleš něco o doržování autorova tématu !

mohnu dát odkazy ??? :laughing: :laughing: :laughing:

tonek

možná někdy ÁNO ale já to NEPOSŘEHL sorráč!

tak jak je to s tím motorem !

tonek

tonečku

melu,díky tobě,ty jsi mě osočil,že o motoru nic nepíše,máš něco konstruktivního?,nebo jedem na dovču?,pokračuj R^ :laughing: R^

pierrepetr
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 5 6
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 134

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra