![]() |
|
Zemní smyčka u Digi TV?Ahoj všem, potýkám se s jedním problémem. Zapojení klasik pro 2x TV: Digi TV přijímače Humax-LNB "no name" twin- kabely koax na půdě poze spojené F-spojkami jinak nic v cestě. Receivery spojené křížovým lan kabelem. Na jednom přijímači obraz vlní po připojení koax od LNB jakoby tam běhali duchové a druhý receiver uplně v pořádku. Zkusil jsem všechny F-ka dotáhnout a prohodit i vývody kabelů u LNB, ale stále stejný výsledek.. zapojeno takto bez problému cca 3 roky bez sebemenšího problému až do teď. F-ka v pořádku jako by se dali včera.. Receiver jsem zkoušel samostatně a chová se naprosto v pořádku - až do doby než zase našroubuju koax od paraboly.. už nevím co bych vyzkoušel, přívod z jiné zásuvky nepomůže stále jakoby pulsuje, chvílema je to úplně bez pruhů, chvílema zas znatelně vlní..Má někdo nějakou zkušenost s podobným problémem? Zkusil bych ještě vyhodit LNB a dát jiný twin, to jsem ještě teda nevyzkoušel.. zatím jsem se nesetkal že by byl jeden přijímač více citlivý v tomto případě na nakopnutý twin.. děkujiiiii a prosím nekamenovat Digi je taky platná TV platforma :-) |
Pájík
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 372 |
Stránka: 1 2 3 4 [ 5 ] 6 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 134 | |
![]() |
|
RE: Zemní smyčka u Digi TV?Pájík: Chlape to přeci musíš zjistit do půl hoďky, co ti to rozhazuje. Ty jseš, ale stále ve stejném kruhu! Oddělovací trafo jsi nezkusil, jak dopadl modulátor nepíšeš a jestli to je konvertor, či kabel poznáš hned, když prohodíš kabely na twinu přeci :lookaround: Tak ti nevím, nad čím stále dumáš? :-/ Čas jsou peníze a diagnostiku v tomto případě už bys měl mít hotovou a podle ní zvolit odstranění oné příčiny. Zkus to, co jsme ti radili a jedno z toho to bude a zabere ;)Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
|
Delta1
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 860 |
![]() |
|
RE: Zemní smyčka u Digi TV?TO: Delta1, bohužel nejsem v tom místě a když se tam dostanu v 18 hod. je už tma jak v pytli a nikam se mi opravdu, ale opravdu na střechu nechce lézt. O víkendu podám zprávu o kompletní analýze :-) |
Pájík
![]() |
|
RE: Zemní smyčka u Digi TV?TO: Delta1, jinak je pravdou že jsem stihnul před tmou předevčírem u LNB zaměnit kabely tj. prohozené kabely už jsou, ale závada trvá..chce to mít prostě světlo a čas a tento týden bohužel nemohu až o tom víkendu.. |
Pájík
![]() |
|
jen na skokkonec dohadůmodpověď na můj dotaz Dobrý den, přerušovač L1/1PCP-1 byl navržen do zapojení s multipřepínačem. Maximální proud, který je přerušovač schopen dodat do zátěže, je 110 mA. Octo LNB odebírá vyšší proud, a proto není žel možné přerušovač použít. Vlastní spotřeba 70 mA znamená, že k proudu do zátěže např. 100 mA ještě samotný přerušovač sám spotřebuje dalších cca 60 až 90 mA, čili celkový odebíraný proud ze satelitního přijímače může činit až 190 mA. R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 394 |
![]() |
|
teda krátce ale je to sílaprávě jsem se vráti ze setkání mladých radioamatérůsi to představte !!! oni ti kuci chytrý dokážou změřit odběr LNB OCTO pro různé obsazení (=napájení výstupů ) jedním (slovy JEDNÍM ) ampérmetrem a POUZE s jedním (slovy JEDNÍM) přijímačem ! Dokonce jeden vyčuránek to dokázal i bez toho přijímače !!! Ale hlavně že si petrové v noci pokecali ! :laughing: Co se týče toho udělátka z EMP , jak píšou (a péťové bystře dle obrázku pochopili :bigeyes: ) je to určeno (primárně) pro MSW , což je dle mne zbytečné , protože prí většině problémů se smycí mne právě samotný MSW zachránil. Závěrem jen dodát že jsem si včera neuvědomil že ten QUAD mám ještě přez RELÁTKO ( haha péťové ) 4 na 1 které nějaký milíř sezobne !) tak že si dovolím tvrdit co jsem napsal že to může fungovat i zde ??? ale nikdy jsem to (mimo uvedený odkaz ) neviděl. Co se týče pájíka asi má pravdu Delta 1 je zde spousta neznámých a závádějících faktů , pájo máš skutečně odpojeno VŠE z druhé větve ????????? :ogre: no snad ti vydrží počasí na víkend což ti přeji jakož i zdárné vyřešení téhle causy . čus bus a ostatním hodně zábavy pro dnešní večer ! :))) :O :8) :lookaround: :))) |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
tonečku"ale nikdy jsem to (mimo uvedený odkaz ) neviděl",jestli máš google,tak je dost odkazů i s cenami,což zde nebylo,ale to nic,jen,aby řeč nastála R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
tonekTo je řeč, jak když ses vrátil z hradu. :))) R^ :))) |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
CES.........on se dnes už udusil v popelu,ani nedoufám,že se vyhrabe R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
pierrepetrNo t. občas kvalitně zaštěká a jindy zas falešně. Těším se, až mu budu přát nadílku k Vánocům, pokud ho čerti nevezmou. :))) R^ :))) |
CES
![]() |
|
CES.........už jsi viděl,aby čert odnesl čerta? R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
koukámnaši komici nacvičují nový program , hlavně že se drží stále tématu! :laughing:no nech sa im darí ! Rv :laughing: Rv |
tonek
![]() |
|
tonečkuuž jsi gůglil? R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
tonekKolego, jsi nás nepochopil, mi Tě s pierrepetrem máme rádi, jak věrného psa Goro !! A vždy se těším, až vyplaveš z kompotu a osvětlíš nám odborně el. sat. tech. věci co mi neznáme. R^ R^ :) |
CES
![]() |
|
RE: Zemní smyčka u Digi TV?tak konkrétně ty bys měl Tonka poslouchat, hltat každé jeho slovo a šoupat nohama. Kolego... :)On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
CES.........nemám co dodat,takového odborníka je škoda,když tady všem chybí R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
pierrechtěl jsem ti poslat PM ohledně Televesu, nemáš je aktivní.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
SaxonCo Ti je potom osobně a proč, to si řešíme mezi sebou Mi Východočeši a to Ty od kaptů jako J.Č. nepochopíš - tak klid. R^ R^ :))) |
CES
![]() |
|
Saxonto jsi hodný,že jsi si vzpomněl ,mám je aktivní na konkurenčním webu,díky za info,měl bych takový námět na experiment,možná mě z toho vyvedeš,tak až tam,tady by to rozďoubali R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
CES.........jasně,to jsou naše drby R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Zemní smyčka u Digi TV?a který konkurenční, já nikam jinam vlastně nechodim, tedy krom DZ.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
Saxonuž jsme si na abecedě psali,tedy myslím,snad se nepletu,napíšu ti R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Zemní smyčka u Digi TV?napiš, ale na gmail, levá strana adresy je stejná.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
Saxonuž se stalo R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Zemní smyčka u Digi TV?péťo , goglující experte na všechnomě to našlo tohle Rv :laughing: Rv Datum přidání: 11.11.2014, 22:15.42 tonku souhlas,není to z obrázku vidět,každopádně by tam musel být ext.zdroj,což z popisu nevidím R^ :laughing: R^ Registrován: 05/2006, Autor: uživatel pierrepetr |
tonek
![]() |
|
tonečkunudíš se moc? R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Stránka: 1 2 3 4 [ 5 ] 6 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 134 | |
![]() |
|
![]() |