Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Zemní smyčka u Digi TV?

Ahoj všem, potýkám se s jedním problémem. Zapojení klasik pro 2x TV: Digi TV přijímače Humax-LNB "no name" twin- kabely koax na půdě poze spojené F-spojkami jinak nic v cestě. Receivery spojené křížovým lan kabelem. Na jednom přijímači obraz vlní po připojení koax od LNB jakoby tam běhali duchové a druhý receiver uplně v pořádku. Zkusil jsem všechny F-ka dotáhnout a prohodit i vývody kabelů u LNB, ale stále stejný výsledek.. zapojeno takto bez problému cca 3 roky bez sebemenšího problému až do teď. F-ka v pořádku jako by se dali včera.. Receiver jsem zkoušel samostatně a chová se naprosto v pořádku - až do doby než zase našroubuju koax od paraboly.. už nevím co bych vyzkoušel, přívod z jiné zásuvky nepomůže stále jakoby pulsuje, chvílema je to úplně bez pruhů, chvílema zas znatelně vlní..Má někdo nějakou zkušenost s podobným problémem? Zkusil bych ještě vyhodit LNB a dát jiný twin, to jsem ještě teda nevyzkoušel.. zatím jsem se nesetkal že by byl jeden přijímač více citlivý v tomto případě na nakopnutý twin.. děkujiiiii a prosím nekamenovat Digi je taky platná TV platforma :-)

Pájík
Registrace: 1/2006
Stránka: 1 2 3 4 5 [ 6 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 134
Odpověď v diskusním vlákně

pájo

jak to vypadá :lookaround:

tonek
Registrace: 1/2009

RE: Zemní smyčka u Digi TV?

Ahoj Všem:, vyměnil jsem no name twin za IBU a výrazně se zlepšilo,že téměř není znatelné, při menu přijímače a soustředění ještě vlnku pozoruji, ale protože vím co chci vidět.. nicméně jsem vše prokombinoval a zkusil až teda nakonec vyměnil LNB, přesto si myslím že se mi zdroj toho rušení objevit nepodařilo.. Kabel se mi měnit nechce a jediné co tam staré ještě zůstalo je ten kabel... až přijde to udělátko od EMP tak vyzkouším, ale myslím že tam dávat nebudu, při běžném obrazu sledování programů je naprosto nepozorovatelné nějaké vlnění. Jsem zvědav, ale až to přijde co to je, zajímá mně to jako když jsem rozebral ve svém školním věku svoje první video :))) děkuji všem za podporu a pomoc a konstruktivní rady .. následně už mám zase jiny problém a neméně zajímavý špek v jiném tématu :-)

Pájík

Zemní smyčka digi?

v naprosté většině závada v Tv, prakticky nikdy se tato závada nevyskytuje u klasických CRT televizí, u LCD a Ledek bývají vyschlé fitační kondenzátory ve zdroji TV, chyba není v satelitním boxu,odstranění závady - často stačí pouze sfázovat zásuvky v bytě, to jest aby obě tv byly napojeny na stejnou fázi a je po problému, mám s už tím šestileté zkušenosti....

Zátorák
Registrace: 2/2012

TO: Zátorák, pravděpodobně máš pravdu, výměna LNB vlastně není příčina, vše jsem prohlédl, EMP oddělovač také neodstranil úplně (včera dorazil a musím prozkoumat :-) tj. zkusím natáhnout prodlužku z jednoho pokoje do druhého a zapojit na stejnou fázi.. mám ale dojem, že to stejná fáze je -nicméně prověřím. Připojeno je na LCD která už má nějaký věk.. Jinak bych ve zdroji u TV preventivně Elyty vyměnil..

Pájík

TO: Zátorák, sfázováno tedy po zjištění je, obě zásuvky pro TV i receiver jsou na jednom přívodu akorát od sebe cca 1m (TV má zásuvku za sebou na stěně, receiver dole pod tv). Takže stále vlastně nevím čím vlní - možná oprvadu filtrace ve zdroji u TV..

Pájík

nejednodušší je vyzkoušet zapojit místo toho LCD nějakou jinou telku a hned víš na čem jseš.Jinak mám už odzkoušené,že veškeré brumy zmizely,pokud místo Humaxů nebo Hyundai od digi zapojíš ty nové boxy Kaon HD, tam už je po rušení,brumu u zvuku i vlnění obrazu. Holt kabel HDMI je už někde jinde...Ale musí být vyměněny oba dva nebo alespoň 1x Kaon a 1x Hyundai singl, tehdy to běží jak má.

Zátorák

Zátorák

no máš letité zkušenosti,vyschlé kondíky v TV neopravuješ,jen propojíš přes HDmi,to není odstranění vady,pouze na chvíli oddálení projevu vady R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Zátorák-no máš letité zkušenosti,vyschlé kondíky v TV neopravuješ,jen propojíš přes HDmi,to není odstranění vady,pouze na chvíli oddálení projevu vady...
A co mám řešit jako řadový servisák Digi Tv...
auto taky po x-letech taky vyměníš a neřešíš donekonečna stále servis.Televize CRT vydržely 12-15let, LCD a spol 5-8let max...
já se jen snažil poradit,jak alespoň nějak se zbavit těch rušivých vlivů na telce.Jako vyučený opravář Tv si myslím že vím,co má cenu ještě spravovat co ne...Samozřejmě filtrační kondíky v impulzním zdroji nejsou zase až tak drahé,určitě oprava vyjde levněji než koupě nové tv,bohužel většinou jak začíná zlobit brum ve zvuku,tak kvalita obrazu co se týče ostrosti už taky nebývá nejlepší... :O

Zátorák

ono to

začíná kondíky a končí brzkým vyhazovem celé TV,to bys mohl svým zákazníkům sdělit ,když jim zamaskuješ vadu R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006
Stránka: 1 2 3 4 5 [ 6 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 134

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra