Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
26.09.2007, 09:39.51

Gital - regis. na občana SR, de jure a de facto?

Zdravím všetkých, prosím aké máte skúsenosti s registráciou predmetnej karty na občana SR?
Je to zaujímavý problém a vždy sa to tu riešilo iba útržkovite z tohto dôvodu Vás prosím o širšiu diskusiu.
Ono ofic. podmienky sú viac-menej jasné, ale ako je to v reály? Dík.
uživatel
radonero
26.09.2007, 09:46.22

RE: Gital - regis. na občana SR, de jure a de...

Ja ju mám na seba zaregistrovanú a ide to v poriadku.Neviem prečo sa všetci bojíťe.Gital je jak pre ČR aj SR.
uživatel
Jupi
26.09.2007, 09:53.29

Dík za reakciu, druhá časť Tvojej odpovede vytvára práve tie dohady.
A ako dlho to už máš regis. na seba?
uživatel
radonero
26.09.2007, 09:54.52

Teraz to budem mať 5 mesiacov
uživatel
Jupi
26.09.2007, 10:22.26

Je to více méně přehlíženo, ale pokud dojde k zablokování není možné se proti tomu bránit. Ale pokud společnost padne také se na nikom nic nevezmete. Pochybujem že by ČT na Slovensku ST naopak v Česku vymáhala pokuty za neoprávnění příjem, ale kdo ví, vyloučit na 100% se to nedá.
uživatel
reck
26.09.2007, 10:32.06

Podľa mňa gital nepadne je silnejšia než TandT
uživatel
Jupi
26.09.2007, 10:34.21

rado,

prečo sa neopýtaš priamo Gitalu ?
Mne 4.6.07 napísali o.i. toto :
Dobrý den,
kartu Gital pro příjem tv programů si může pořídit i zaregistrovat občan
Slovenské republiky s tím, že omezení příjmu se vztahuje na programy České
televize viz prohlášení uvedené na registračním formuláři...

Ubehlo odvtedy pár týždňov, majú snahu zlegalizovať v SR aj programy ČT, viď články na Parabole...
Snaha je, údajne predali už stotisíc kariet, samozrejme je väčšina v SR, či je to vždy kosher ?
uživatel
P 222
26.09.2007, 10:46.22

P 222

No veď práve, v ofic. stanovisku by sa musel Gital striktne pridržiavať zmluvných podmienok a vzťah. legislatívy - mnoho by som sa nedozvedel.
Preto ma zaujímajú osobné skúsenosti spoluobčanov...
A i tak dík za info.
uživatel
radonero
26.09.2007, 10:48.18

@P 222

tvoj príspevok logicky vyvoláva minimálne tieto 2 otázky:
Máš na seba (ako občana SK) kartu Gital registrovanú?
Môžeš na ňu stále prijímať plnú ponuku základných českých programov a teda aj "obmedzenej" ČT 1 a 2, ale najmä ČT 4?
uživatel
anonym2
26.09.2007, 11:14.21

@anonym

Obdivujem dravosť a dosiahnuté výsledky Gitalu ,ale osobne im nedôverujem a logicky nedoporučujem ani svojim zákazníkom.
Mám dlhodobo dve karty TaT reg. na občana ČR a nezaznamenal som žiadny problém...
Čo je to stále ??
Mňa zaujíma aj to, čo bude zajtra , nielen dnes a včera...
uživatel
P 222
26.09.2007, 11:18.40

Myslím si že správne to vystihol reck , je to "prohlíženo"
ale ak sa do toho obuje nejaká kontrola , tak to môže dopadnuť kadejako.
uživatel
dylan
26.09.2007, 12:10.34

@P 222

dík za reakciu.
a to "stále" - hoci v princípe nie je čo riešiť (lebo si nesplnil už podmienku 1), v tej otázke šlo o to, či SK občan, ktorý má na seba registrovanú kartu môže aj napriek vyslovene uvedenému obmedzeniu a po všetkých promo a servisných lehotách naďalej sledovať ČT (samozrejme riziko, že niekto "prehliadanú skutočnosť" prehliadať prestane vždy existuje)...
uživatel
anonym2
26.09.2007, 18:33.24

V čem je problém?

Koupi karty a její registraci je potřeba odlišit od zákonem předepsaného omezení sledování programu na uzemi statu. Čili - koupit a zaregistrovat CZ a SK kartu si může kdokoliv. Zákon pouze říká, že sledovat program se může pouze tam a tam...Logicky tedy můžeš kartu koupit, registrovat a říkat "kartu sice mám ale dodržuju zákon a dotyčný program nesleduji".Já sám mám už několik let ofciálně zaregistrovanou kartu Slovak Link na Slovensku a při poslední výměně karet jsem dostal ze Slovenska kartu novou bez jakékoliv žádosti.
uživatel
ivan v
26.09.2007, 18:47.03

Toto riesi Autorsky zakon, no a ako sa spravit blbym jasne dokazuje spolocnost Orange, ktora ponuka vo svojom baliku programov i program TV Prima s poznamkou ze sa jedna o testovacie vysielanie. - Dokedy budu a co testovat? Prima nikdy nedala suhlas sirenia svojho signalu nikomu na Slovensku. Takze testuju. S Novou je to podobne. CT 1,2, suhlas na sirenie operatorom dala, pokial si osetria vysielacie prava cez prisl.organizacie.
uživatel
arthur
26.09.2007, 22:02.22

Pánové, toto raději řešte mailama, čert nikdy nespí, vím co říkám.
uživatel
sateliťák