![]() |
|
Jakou koncovku pro anténní kabel?Ahoj.. omlouvám se za blbou otázku. Přestěhoval jsem se někde, kde je instalovaná starší síťová anténa, ze které vede tenký koaxial. Konec kabelu je aktuálně bez koncovky a ten měděný kabel je dost tenký. Myslel jsem, že to bude pasovat na koncovku typu IEC, ale asi ne. Je to vůbec výhodné, nebo je lepší koupit novou anténu?Díky za tip. Vu+ Uno4KSE, VU+Duo2, OpenATV 6.4, Gibertini 150 cm, LNB inverto single black ultra / FreeSat by UPC Direct, Digi TV, DVB-T (CZ, SK, PL)
|
jonnyq
Registrace: 9/2008 Příspěvků: 881 |
![]() |
|
RE: Jakou koncovku pro anténní kabel?Tezka rada,jako ostatne skoro vzdy.Kdyz budeme aspon vedet co je to:- starsi sitova antena, - zda je v ni predzesilovac,nebo ne, - co je to tenky kabel,protoze temer na kazdy kabel lze osadit konektor, Pak (a pri urcite znalosti mistnich podminek),muzeme doporucit vhodne reseni. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: Jakou koncovku pro anténní kabel?Tahle prima kočička od Televes obejme těsně i toho nejtenčího kašpárka, myšleno kabel...http://eshop.antech.cz/trideni-dle-sortimentu/413210-IEC-konektor-samec-PRO-easyF-uhlovy-stineny-CLASS-A.html?listtype=search&searchparam=Konektor%20IEC Za ty prachy super matroš. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
@SaxonZdar,cca pred 14 dny jsem s temito konektory delal pripojeni 22 ks hotelovych TV (samyce u zasuvky a tlakac u TV).Pozadavek investora byl pouzit kabely v cerne barve,pouzil jsem tedy (s ohledem na jistou manipulaci,ohebnost) Belden H121 Black (prumer nad plastem cca 5,1 mm), s timto prumerem byla betelna montaz tak cca na hrane,tudiz jsem pouzil nasunuti kousku plaste z H125 Black na H 121 v delce cca 4 cm a sevreni je prebetelne.Timto chci sdelit,ze i pokud tam bude napr BELDEN H122 s 3 mm prumerem,ktery tento konektor zcela jiste nesevre,lze si vzdy pomoci do 103,25 % betelnosti. |
hdpe
![]() |
|
RE: Jakou koncovku pro anténní kabel?Normálně používám SAT701 Cavel, ale i SAT501 sevře dobře. Pro jistotu to lze udělat jako si to udělal ty, tedy kus pláště z tlustějšího kabelu a je to tutovka. Středový vodič je přitlačen ke kontaktní plošce ideálně, bez rizika poškození napriklad šroubkem.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Jakou koncovku pro anténní kabel?Tož jak to nejde přesně dle předpisů, postačí trochu zaimprovizovať. Popř. vymluviť na virózu, ale to už je pak v někde a premie budú opět nižší!Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: Jakou koncovku pro anténní kabel?Zdar Tomiku,uz i svobodnik Halik byl poucen o nutnosti myslet politicky,protoze jinak budou premie co?Ku*rva nizsi,nizsi:). |
hdpe
![]() |
|
RE: Jakou koncovku pro anténní kabel?Díky moc :)Vu+ Uno4KSE, VU+Duo2, OpenATV 6.4, Gibertini 150 cm, LNB inverto single black ultra / FreeSat by UPC Direct, Digi TV, DVB-T (CZ, SK, PL)
|
jonnyq
Registrace: 9/2008 Příspěvků: 881 |
![]() |
|
![]() |