Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Zamrzání konventorů

Dobrý den, poprvé za deset let co mám parabolu na čtyři družice , dnes signál na Astře 3B na nule u dalších velmi nízký. Kouknul jsem na parabolu a konvertory zamrzlé ledem. Odmrazil jsem je ,ale jak řešíte vy ,aby konvertor nenamrzal. Nikdy se mě to ještě nestalo. Bydlím v panelovém domě 5 patro.
Díky za rady.

Gigablue UHD Quad 4K Pro 28,2°E/23,5°E/19,2°E/13,0°E

PC1
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

PC1...

tato kalamita,aby nejezdily vlaky nebyla 30 let,nic neřeš,nikdo to neřeší,zítra to roztaje a budeš příštích 30 let max. ometat sníh,jestli vůbec budeš ty a nebo příjem z družic R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

nebo tonkův

kšilt a máš pokojR^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: Zamrzání konventorů

z tých lepších sat prjímačov je aj po vypnutí do stanby modu , konvertor stále napájaný,taka aby nedošlo k zamrznutiu. od roku 1989, som takýto problém nemal.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

oneeeee

nemám tak zvaně "lepší" satelitní přijímač a taky jsem ten problém nikdy neměl :))

Tondach
Registrace: 3/2004

Co vím tak prakticky u veškerých sat receivrů /včetně analogových/byli a jso po vypnutí pod stále napájené a to z důvodu atm. stat.přepětí ne kvůli ledu.
Ne jen led ale rovněž sníh,dokonce u velkých ozařovačů i držící se kapky vody /při žádné rezervě antény/ tvoří útlum signálu pro tento účel se proto začali vyrábět polykarbonové kryty na LNB.

DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100

DVB

z tých lepších vtipnější vyhrává

z tých lepších sat prjímačov je aj po vypnutí do stanby modu , konvertor stále napájaný,taka aby nedošlo k zamrznutiu. od roku 1989, som takýto problém nemal.

R^

viděls jsi někdy LNB vevnitř ??? ano bylo to dobré před 20 lety k vůli teplotní stabilitě oscilátoru, aby jsi rozmrazil krytku ozařovače LED ,musel by konvertor vysílat a to nemalou energii !!!

:8)

tonek
Registrace: 1/2009

Nejjednodušší řešení je počkat na oblevu... R^ :laughing:

Žádejme kvalitu, ne kvantitu.

PetrT
Registrace: 10/2007

oneeeee

jestli si děláš srandu, tak dobrý vtip :)))
Nebo si opravdu myslíš, že těch pár mA ti vytopí krytku LNB proti zamrznutí? Mimochodem, podle tebe ty "lepší přijímače" se už dávno žádné nevyrábí, páč všechny soudobé STB mají (musejí mít dle předpisů EU) spotřebu ve standby pod 1W - takže jistě LNB není napájen ve standby... :O

lance
Registrace: 10/2008

Tak jsem se nic nedozvěděl..nechat rozmrznout...hmm a někde jsem četl , že na to je nějaký sprej či podobně.

PC1

Kua sak volakedy existoval rozmrazovaci sprej na auta, demokrati uz to zrusili ? Alebo to posyp solou, lad sa roztopi, ale sol je svina.Ked to tak ponahla.... :)

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Radši už mlčím.. radši

PC1

Mám na střeše 4 paraboly a v pondělí byly všechny pokryté ledem včetně LNB. Snížení signálu asi o 40%. Rozmrazoval jsem jen jednu, co mám na 36E, rozmrazovací kapalinou na okna aut ve fixírce. Šlo to pomalu. Mám satelit od roku 1994 a takhle zamrzlou parabolu jsem ještě neměl, takže topným drátem je zatím omotávat nebudu :8)

DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K

geronimoh
Registrace: 10/2012

to:PC1

klídek

já to řeším stejně jako české dráhy nebo šaliny v brně

tonek
Registrace: 1/2009

Co robia saliny v Brne? Co smer Reckovice ?

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra