![]() |
|
Příjem anglických tvProsím, jestli by mi někdo zkušený poradil, jak znovu získat příjem britských tv stanic, hlavně mi jde o bbc 1-4 a channel 4 + odnože, dobré by bylo i itv, ale to už není podmínkou.Bydlím asi 13,8°E. Technicky ohledně sat příjmu (či IT) zvládnu cokoli (vše jsem si vždy instaloval sám a mám satelit už pd analogových časů), jen nemám zkušenosti s aktuálním příjmem UK stanic a ani neofic. dekódováním. Brity jsem kdysi na 28°za dobrého počasí chytal na otočnou 120, ale prakticky denně se signál ztrácel. Pak, jsem se z praktických důvodů otočného systému zbavil a mám dnes 90 toroid anténu. BBC začalo vysílat silný signál a na tuto anténu to bez problémů chodilo, dokud to neodklonili. Dost mi to chybí a chtěl bych se k příjmu vrátit. Podmínkou je dostatečná kvalita na 42" TV, HD by bylo super ale spokojil bych se i se slušným SD. Také chci mít možnost záznamu na HDD. Vím teoreticky o 3 možnostech. 1) IPTV mi nevyhovuje kvalitou a spolehlivostí. Navíc bych musel řešit napojení nějakého příjímače na TV a jak nahrávat záznam. Na PC či tabletu to sledovat nechci a ani to pokaždé propojovat na TV... Filmon a podobné zdarma služby mi nevyhovují. (Aktuálně mám Filmon na tabletu i PC) Možná by fungoval nějaký placený stream, nevím, ale moc tomu nevěřím. Chci něco spolehlivého a pohodlného, tj. zapnut tv a jede to... 2) Příjem družice na 28,2° by byl asi ideál. Otázka je, zda a za jakých nákladů by to u mě bylo realizovatelné a jak velkou anténu bych potřeboval.. 3) Pak je tu ta 27,5W Tady by asi taky stávající anténa nestačila? A jak bych to dekódoval? Mám Technisat Digicoder HD S2. Tím by to asi nešlo. Pak bych potřeboval ještě druhý přijímač s HDD (třeba externím). Jaký? Stačilo by něco obyč, aby to dokázalo dekódovat a nahrávat... Pokud by to na toto fórum bylo moc, tak budu vděčný, když se ozvete na xxxxxxxxxxxxxxx pravidlo 5 ti nic neříká? Takže to příště neskoušej znova. Text zeditoval moderátor petr33. Datum editace: 16.12.2014, 21:40.33
|
Markil
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 66 |
![]() |
|
RE: Příjem anglických tvsi tu už dosť dlho a sukromne spravy nemaš aktivované.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
RE: Příjem anglických tvVlákno o tři strany zpět: https://www.parabola.cz/forum/topic-83652/Vidím to na větší parabolu(cca 200cm....) nebo přes Interfernet. Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: Příjem anglických tvStačí na to nejmenovaný stroj za dva tisíce se SW 2.0.61,parabola OP85 a můžeš nahrávat podle libosti programy BBC SATBACK(ale už ne přenositelnou nahrávku).Další v SZ,abych neporušoval pravidla.Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.
|
táhlovej
Registrace: 3/2005 Příspěvků: 1 264 |
![]() |
|
RE: Astra 2E,ZlínskoZlínsko,340cm Prodelin,Sw.Microwave 0.8dB,ozař.ADF-120,bezproblémový příjem Astry 2E. |
kamter
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 128 |
![]() |
|
RE:táhlovej8250+? ;) |
figmar
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 311 |
![]() |
|
RE: Příjem anglických tvPoznatky z oblasti kousek severozápadně od Prahy. Oproti původním katastrofickým scénářům je praxe taková, že v primetimu je možný příjem prakticky všech TP s parabolou 160 cm. Přičemž Astra 2F funguje s rezervou celý den. Astra 2E je sledovatelná jenom večer přibližně v čase 19:00 - 23:00. Nachází se trochu na jiné pozici, s touhle parabolou už to poznáte. Takže rozhodně na Kladensku stačí 180 cm v pohodě. |
toothpick
Registrace: 11/2014 Příspěvků: 3 308 |
![]() |
|
to táhlovejProsím Tě, pošli mi to taky, moc děkujiDm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
Náklady....Parabola 200+ je za nějakých 15 litrů... hmm, tak to nevím....Xtrend ET4000HD + Dreambox 800HD, T90 + offset 90. 5W+4W+1W+5E+9E+13E+19E+23E+28E+36E circ. "Ночные волки Россия" Support Czech
|
apriliarsv
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 2 656 |
![]() |
|
RE:apriliarsvnebo 27,5°W Intelsat za 2 tis.Gibertini 155 Du,polární závěs Gibertini, QARL 3636+, Super Jack V-Box II., Vantage HD 8000, VU+ Solo2, LNB Inverto Black Ultra 0,2db.
|
mog1993
Registrace: 4/2005 Příspěvků: 255 Galerie: mog1993 |
![]() |
|
@figmarRadši 8260+,páč pozemák za to navýšení ceny není k zahození.Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.
|
táhlovej
![]() |
|
RE: Příjem anglických tvJsem tu sice dlouho, ale zase tak často sem nevhodím, občas kouknu na diskuzi a novinky. Vůbec jsem netušil, že SZ se musí aktivovat, s tím se na nějakém fóru setkávám poprvé, všude to je automaticky. Omlouvám se, už jsem to aktivoval... Díky za reakce. |
Markil
![]() |
|
RE: Příjem anglických tv@toothpick pokud by postačovala 180 parabola na 28.2E, tak to bych pouvažoval, protože to by se asi ještě dalo někam celkem bez větších problémů dát. Nákladem by byla jen ta parabola, zbytek by postačovalo stávající zařízení a rozvody. Otázka je, jakou, na co to vyjde a jestli pak ten příjem bude stabilní. Asi bych zkousl, když to vypadne při větší bouřce, ale nerad bych, aby to mizelo v denním intervalu... A aby to pak zase nesnížili výkonově nebo ještě nějak neodklonili...8260+ jsem vygooglil amico. Pokud by tomznamenalo jen 2 tis. za přijímač a nic víc, to by bylo super.. Jen pak nevím, co s tím, ale to spíš asi SZ... A jestli to je spolehlivý, abych s tím nemusel často laborovat... Jen bych musel zkusit natočit anténu víc na západ, jestli by to ta stávající pobrala... Přeci jen je ve výpisu u této družice 120cm anténa, tak nevím. Pokud bych musel jít i do další a větší antény, to by asi stála za úvahu ta 180 na 28.2E |
Markil
![]() |
|
RE: Příjem anglických tvZápadně od Prahy může stačit 180 úplně v pohodě. Ale na východ od Prahy v žádném případě ne. Jsou obrovské rozdíly podle místa příjmu. |
toothpick
![]() |
|
RE: Příjem anglických tvJe to rozhodně západ od Prahy, ale jsem víc na jih, je to kousek na západ od Příbrami |
Markil
![]() |
|
RE: Příjem anglických tvTo by stálo za prozkoumání. Protože s tou velkou parabolou bys měl zajištěný příjem na dalších XY let. Možná víc jak deset :) |
toothpick
![]() |
|
@MarkilVygooglil jsi to dobře.No a abychom neporušovali pravidla,pokud chceš další info,napiš mi SZ.Nejjednodušší řešení i toho nejsložitějšího problému bývá zpravidla to nejlepší.
|
táhlovej
![]() |
|
RE: Příjem anglických tvTaky můžeš být v nějakém "hluchém" místě, koupíš 180-ku a budeš mít výpadky, budeš laborovat s lnb-čkami atd až nakonec zjistíš, že to na stabilní příjem není, prachy v prd... a velká kráva na zahradě. Umístění, manželka a vítr dokážou udělat divy. To je tak trochu katastrofický scénář, ale klidně může vyjít...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
RE: Příjem anglických tvTuto otázku k příjmu Astra 2E jsem chtěl taky položit. Prosím o ev. zkušenosti. Moje pozice je linie Čáslav - Přelouč, asi na 15,3E. Pozice 27.5W pro mě nepřichází v úvahu, v tom směru mám strom. Díky.T.sat Sir, G.ini 100-m.fokus 28°,23°,19°,13°, AB Cryptobox 752 HD G.ini 85-monoblok 19,23°E, Octagon SF 4008, G.ini 125-SG 2100, 30W - 60E, G.tini 100 m.f 30,27.5,22°W, Skylink, ORF, SRG, C. Digitaal NL, E.Esse 15RB3 vert., mot. Conrad, DAB+ Yamaha T-D50
|
Jousi
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 1 478 |
![]() |
|
@tukanJe otázka, jak to riziko nejlépe omezit. Možná to nějak změřit? Koukal jsem teď na signál ze stávající 90 toroid antény, co ukazuje přijímač (Mám v cestě ještě slučovač signálu z několika LNB, další slučovač s pozemní tv a pak rozbočovač.) Programy, co jdou z 28.2E přijímat, mají různé poměry kvalita vs úroveň signálu. Pohybuje se to úroveň asi 64-102 dle stanice, kvalita 6,3-9,8 dB. Ale není to, že by vždy nižší úrovni signálu odpovídala i nižší kvalita, je to různé... Naladilo se mi i dost programů BBC (již dříve, asi v srpnu). Zřejmě to nějaký signál na identifikaci stanic při ladění chytlo, ale na příjem to samozřejmě není. BBC 3 HD mi ukazuje úroveň 91, kvalita nic, BBC RB1 má úroveň 74. Nevím, jestli se z toho dá na něco usuzovat... |
Markil
![]() |
|
toothpickmyslim si,ze nemas pravdu,je to obracene na zapad od Prahy je situace s 2E UK beam horsi a na vychod od Prahy lepsi,nekde u Plzne a Karlovych varu je tzv. nulove pasmo kde jim nestaci ani parabola 2metry,za tim nulovym pasmem smerem na zapad signal zase zesiluje,je to tzv. zadni lalok kde muze stacit i 150cm treba odhaduji Kolin,Jihlava,Jicin,mam tyto informace i od jednoho Prazaka co instaluje v Pha velke paraboly na 2E UK,ja v Jablonci nad Nisou mam pomerne stesti,bezi mi to na 1,1m parabolu lnb Inverto Black Ultra,nejslabsi 10714 H mam treba v tuto chvili na 6.1db tudis tesne nad hranou,vecer mi od 19h-0h bezi komplet 2E UK bez vypadku,samo pri normalnim pocasi,dost jsem si s tim pohraval,ale stalo to za to :-) tady pomerne dobra mapa:https://www.google.com/maps/d/viewer?dg=feature&ll=59.25465,5.317383&msa=0&spn=8.483636,19.753418&mid=zyd-TaK6TeAU.kuSfdacpilag |
bbcman
Registrace: 12/2005 Příspěvků: 477 |
![]() |
|
RE: Příjem anglických tvUznavam, ze je frajerina chytat u nas UK beam na 28st, ale len kvoli tomu, aby som obcas blikol na ITV ci BBC, neviem, ci stoji za to investovat do 3m paraboly a zapratat si s tym zahradu. Na DX experimentovanie v pohode, ale inak ... to je ale samozrejme kazdeho vec. |
JanoHels
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 886 |
![]() |
|
RE: Příjem anglických tvDo 3m antény bych nešel.... :-D Ale o příjem stojím, protože jsem na to koukal o dost víc než na český tv a kdybych si měl vybrat, beru brity... Na druhou stranu mě to zatím moc netlačí časově, protože nyní stejně nemám na tv skoro vůbec čas... Taky proto jsem to od jara, kdy to tuším vypadlo, neřešil. Ale říkám si, že to stejně budu časem chtít, tak proč to pořád odkládat. Proto sonduju, co s tím... |
Markil
![]() |
|
@bbcmanDíky za odkaz na pěknou mapu. Jsem tam sice uvnitř, ale jen tak 2-3 km od té světle modré hranice. Tak nevím... Asi to nebude moc jistota... Ale aspoň to není ta 0 zóna. Ale je otázka, jak je mapa přesná.. |
Markil
![]() |
|
![]() |