Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Praskáníní zvuku TV

Ahoj, nějaký čas mi praská zvuk v TV, Intervaly jsou různé, někdy dvě minuty, pak půlhodina nic. Někdy nic dva dny. Mám LED televizi, HDMI připojené k satelitnímu přijímači. Zkoušel jsem DVB-T, mám pocit, že tam to nedělá, ale možná jsem měl jen štěstí, že to v tu dobu zrovna nepraskalo. Mám elektroinstalaci ještě v hliníku (budeme měnit), ale zásuvka je nová, takže nedotažený kontakt se mi moc nezdá. Napadá někoho, čím by to mohlo být?

petr86
Registrace: 6/2009
Odpověď v diskusním vlákně

petr86

nejprve musíš zjistit,jestli to leze z TV,nebo ze sat,případně ze vstupu Hdmi,připoj do tohoto vstupu místo přijímače třeba DVD a zkus,nebo zkus jiný vstup Hdmi,až to identifikuješ ,kde je chyba,pak můžeš přístroj nechat opravit,nebo vyhodit,tady není jasné,odkud to leze R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: Praskáníní zvuku TV

Praskání zvuku z reproduktorů bývá způsobováno přeruš. některého keramického kond. v obvodu nf zesilovače nebo vadou samotného integr. obvodu.
Pokud to prskání je slyšet přímo z tv a ne z reproduktorů, může to být způsobováno na invertoru pro napájení CCFL trubic nebo slabou izolací přívodu k nim. V tomto druhém případě doporučuju se neodkladně obrátit na servis, jelikož by mohla tv i vzplanout.

JEJDA
Registrace: 8/2007

já bych řekl, že při DVB-T to nepraská...

petr86

Tak to sleduj a pokud se to zhorší, tak směr servis.
Vždycky je horší, pokud to jde rovnou z tv a ne z reproduktorů.

JEJDA
Registrace: 8/2007

a nemůže to být nějaké externí rušení? Ono to vždy jen tak lupne, praskne, řekl bych, že je to z reproduktorů. Nemohu říct stoprocentně, že u DVB-T to nedělá, ale zatím jsem to neslyšel.

petr86

může to být

cokoliv a odkudkoliv,to musíš zjistit sám,my u tebe nebydlíme,nebo to vyhoď všechno a máš jistotu,že nevyhoříš R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

podobné občasné praskanie som mal aj ja u led lg 42lw4500. 27.12.2013,to úplne drblo. porúčal sa mosfet toshiba, na zdroji.kým sa to objednalo z ebay ,prešli tri mesiace. oprava ma vyšla na asi 30 €. robil mi to kamarát radioamater.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

mel jsem taky obcas praskani ve zvuku, ktere trvalo cca 15s v kuse a pak byl par hodin pokoj. u mne to byl HDMI kabel, kde jsem mel nalomenej konektor. nez jsem vymenil kabel, stacilo vzdy trosku zamlit konektorem a hned to prestalo...

T90 (30W-19.2E) + T90 (23.5E-75E), 21x Inverto Black Ultra Twin, 2x Inverto Black Ultra Quad, Octagon HD918 + DM800SE + VU Solo2 + TBS5925

afkcz
Registrace: 8/2008

Záleží na charakteru praskání

já zase občas trnu obavou o výškové repro u programů na těch 2 nových HD SL transpondérech, kde se občas zasekává transport stream a krom trhavého obrazu se z repro ozvou šílené skřeky.

HaryFotr
Registrace: 2/2006

u mě to byla

převrácená vidlice v hromadné zásuvce a prolejzalo to i do obrazu.Zloušel jsem obracet,všechny vidlice,až jsem to našel.

korkoran
Registrace: 10/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra