![]() |
|
Nejde naladitPo stěhování bych rád naladil nové stanice HD od skylinku.Bohužel se nedaří.Po nastavení parametrů 11876 atd.mě ukazuje uroven-83 kvalita jedna čárka!To samé u Čt2 HD a 12363.Mám přijímač Technisat HD8-S.Dik za radu |
tomek
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 266 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 45 | |
![]() |
|
opravanamiest "vyber Astra 25.5" samozrejme má byť "23.5" |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 172 |
![]() |
|
tomek, ešte pomôckapre tvoju info existuje tiež Návod.ak ho nemáš (lebo tvoj prístroj je pomerne obstarožný) dá sa stiahnuť vo vlákne k technisatom bohužiaľ na inom fore rovnako tam máš postupy ladenia a triedenia programov podrobne popísané aj s trikmi ako sa to dá urobiť za 10minut |
Dagy2
![]() |
|
tomekDagy ti to napsal podrobneji. Presne toto ti popisuju ve zkracene verzi s tim rucnim ladenim transponderu. To Automaticke vyhledavani pro danou druzici se zkousi az jako poslední moznost, pokud to nemuzes naladit manualne. Dulezity je mit ale vse spravne nastaveny v prijimaci, aby si mohl vse naladit. Nejdrive si ale spravne nastav diseqc rezim jak ti pise Dagy, ja a jini, jinak nebudes mit uspech. Verim ze to rozchodis, at se ti dari. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 668 |
![]() |
|
Nejde naladit..1.DiseqC-zapnuto..pozice 1-Astra 23,5E Pozice2-Astra 28E.Nevím proč mají zrovna natočeno na 28E..?testovací TP-píše satelitní anténa natočena na 23E.. testovací TP-píše satelitni anténa natočena na 28E.. Automatické naladění celé družice Astra 23,5E. Žádné HD kanály z trans.11876 nenalezeny! Ladění po Trans.-11876 nenalezeny žádné kanály HD!! sila-82..kvalita..0 Ladění po Trans-12363 ČT2HD..síla 80 kvalita 0! Parametry LNB-jednoduchy..vyzkoušeny i ostatní možnosti. Stále kvalita 0! Tak to asi vzdám a v pondělí půjdu do prodejny ze Sat.technikou..Dík všem za snahu |
tomek
![]() |
|
tomek1/ hurá, tak sme sa posunuli. Máme 2 pozície, 23.5E a 28.5E. Že prečo? pretože nikto u vás v baráku nechcel nemecké HD programy ale radšej anglické archaické filmy. s tým nič nenarobíš.2/ choď do menu - nastavenie LNB - u satelitu 23.5E vojdi do konfigurácie LNB. Ako testovací TP zadaj parametre TP, kde sa ti nedarí nájsť programy, t.j. TP 12363, polarizácia V, SR 29500. vidíš zrejme signál 82% a kvalitu 0dB. skús sa "pohrať" s parametrami, vždy počkaj 5÷8 sekund, či nenabehne kvalita: - zmeň frekvenciu na 12359 alebo 12367 |
Dagy2
![]() |
|
Pé-esnemá význam ladiť pomocou PID alebo inak, pokiaľ v menu "testovacieho" TP 11876 a 12363 nedostaneš kvalitu. |
Dagy2
![]() |
|
Dagy2Takže transpo.11876 naladěn..problém je asi v kabelu od TV zásuvky po satelit.podařilo se naladit náhodou když naběhla kvalita,hrozně to kolisa a mizi i kvalita až po 0.předelával jsem koncovku da sat.ale nepomohlo to.zitra zajdu koupit novej kabel... |
tomek
![]() |
|
tomektak super!!!a co ten druhý TP s CT-čkama? na ostatních TP kvalita nekolíše? kabel ze zásuvky znamená 2m koaxu a 2ks F-konektory? pokud ano, ustříhni konce co máš, našroubuj F-ko znovu. Jedině že by si měl zlomený kabel někde uprostřed a nemohl to najít, pak ho samozřejmě nahraď. Myslím, že kabel s dvěma F-ky na koncích ani hotový nekoupíš, pokud si na to netroufáš tak by ti to musel někdo udělat u SAT prodejce nebo třeba v baumaxu pokud ho ukecáš (nemusí to ovšem umět také). |
Dagy2
![]() |
|
Dagy2viděl jsem dost hodně zmršenejch f-ek sotva držely na kabelu a chodilo to normálně,tady to vypadá na jiný problém,ale budiž může koupit hotový drahý kabel se zalisovanejma f-kama,uvidíme R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 395 |
![]() |
|
pierretiež sa mi nezdá, že všetko ostatné beží OK a len ta jedna frekvencia (alebo dve) majú výpadky kvality až na 0dB.ale pravda je, že u mňa všetky TP z 23.5E majú roky 100% silu signálu a teraz pozerám nový CT TP 92%. Ale kvalita 10.7dB bez pohnutia a ostatné 10.5÷11.5dB. Mám tak trochu podobný problém u DVB-C Sony TV. Po "naladení" zosilňovačov na ulici kde bývam, nevie táto telka nájsť žiaden DVB-C kanál. analog a dvb-t z toho kábla ide v pohode. LG ladí všetky. technik premeral signál v zásuvkách dosť drahým prístrojom a všetko ok. môže sa stať... |
Dagy2
![]() |
|
Dagy2Tak jsem koupil originál kabel 2m na zkoušku.Stále stejný problém.TP-11876 uroven-92 kvalita litá jako blázen od 0-4,6dB.Na TP-12525 Čt24 kostičkuje obraz,tam je kvalita kolem 1.5-2,5dB.Takže asi špatně nastavená parabola ne?Na nástěnce je kontak na firmu co má antény v baráku na starosti tak tam v pondělí zavolám.Asi moc lidí nejede na satelit nebo s tím nemají problém.Je tu hodně starších lidi v domě a ti používají asi jen pozemko.. |
tomek
![]() |
|
tomekkeďže je to "erárny" lavór tak máš len dve možnosti:- naozaj zavolať firmu, ktorá vám to udržuje aby prišile maník so serioznym merákom a zmeral ti priamo tvoju zásuvku. Tak budeš mať istotu, že je problém v dráte alebo v prijímači. - požičať niekde iný SAT a skúsiť u teba. bol by to krok vpred ale len polovičný ak môžem byť nejako nápomocný až ti to zmeria tak kľudne SZ, toto vlákno tu už zapadne. pohnutá anténa to môže byť, ale nechce sa mi veriť, že ak do toho spoluvlastníci investovali prachy tak to nikto nesleduje? A ako ti fičí Astra 28.5E? ešte by to mohol byť pošahaný výstup na multiswitchi ktorý vedie do tvojho bytu. skúšal si zmeniť frekvenciu o 4MHz nahor alebo dolu? niekedy mal technisat problém pretože používal pre ladenie niečo, čo korektne u skylinku nefungovalo a vypadával signál. Podladením sa táto funkcia dala obísť. |
Dagy2
![]() |
|
Dagy2frekvenci jsem měnil ale nepomohlo to..zavolám do firmy a budu vědět snad co a jak..jestli parabola nebo závada v zásuvce nebo parabola špatně nastavená.. zatím moc dík za rady.Když tak se ozvu.. |
tomek
![]() |
|
tomekzkus jiný přijímač a je jasno R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
@tomekuž tomu začínám rozumět! Pokud si měl na Freesat vlastní parabolu,vše je v poho a fungovali ti frekvence jako vysílá Freesat.Ale jakmile chceš sledovat satelitní vysílání v panelových domech tak si uvědom,že musíš znát frekvence,které se převádí.Ono se totiž to dělá způsobem satelitních procesorů a to jest vlatně vložka,která pak převádí vsupní signál(ze satu) na výstupní(do větví v baráku) A to se ještě může i signál zesílit atd.... To jest jako v analogu.Pro společné antény se prostě vše převádí a proto na frekvencích uvedené Skylink ti nic neběží.Sežeň si kontakt na firmu,která vám to dělala a měli by ti poslat frekvence,na kterých bys měl naladit dané programy...Snad jsem to napsal srozumitelně.Ono to někdy bývá složitější :)))_________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 3 953 |
![]() |
|
jamess96to co popisuješ existuje u jednokabelového rozvodu systém schwaigerhttp://www.sepo-nb.cz/2354-multiprepinace/59434-schwaiger-eku-825-mini-stanice-pro-sta/ jinde ne ,frequenční měniče při převodu T/T,nebo S/T,navíc to jeho problém nebude,když mu jede čt24 R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrzdar! myslím,že se pleteš.Navíc si přečti,co tomek píše.Čt24 mu zcela nejede,bo nemá nato "štávu".Píše,že má JEN 4čárky,šíleně mu obraz kostičkuje a přečti si tu hodnota signálu 0.8 - 2db... Navíc ono to umí každý trouba si něco "VYGUGLIT" a pak to sem nahodit a dělat machra,že o tom ví všechno jako ty.Nevíme,co tam má za STA a to co píšeš vůbec není jediný systém na "panelákové" STA (Schwaiger)... Měj se fajně a radši piš o hudbě,kde víš mnohem více... :sly: :sly:_________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
![]() |
|
jamess96já nedělám machra,spíš to vypadá na tebe,když píšeš ,že se v panelákovém rozvodu vše konvertuje,buď o tom málo víš,nebo málo googlíš,každopádně máme oba málo informací od zadavatele,ale přijímač mu čt24 naladil na správných parametrech TP,kdyby to bylo překonvertováno,tak mu ji nenaladí, tady se shodneme? R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrZdar. Neřeš to.Stejně se ten "človíček" ani neozval,jak dopadl... Poslední dobou mi to tady stojí fakt za prd .Když se člověk snaží druhému pomoct,tak... škoda řeči. Nic měj sa fajně a užívej hudby jako já :8) :8) :8)_________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
![]() |
|
jasněsouhlas,ani se neozve a my se tady je.b.e.me mezi sebou R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 45 | |
![]() |
|
![]() |