Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

M.Misu-Samovolne od/pripojovani se mobilu od wifi

zdravim. mam jeden problem... tenkrat o letnich prazdninach mi odesel wifi router (zyxel). nikdy s nim nebyly problemy, vzdy bezel spolehlive a plynule no jenze jsem musel koupit novy a ten zda se uz problem ma... problem mam uz ten pul rok od sameho zacatku ale naucil jsem se s tym neustalim odpojovanim a pripojovanym od wifi zit ale ted uz me to opravdu zacalo sr**!!!!!!
abych to shrnul... mam mobil s androidem (samsung galaxy mini) a ten pri pripojeni k routeru se samovolne odpoji a hned potom zase pripoji a je zvlastni ze vzdy po 2min a 30s.. je jedno jestli cinnosti nebo necinnosti.... router mam tp-link konkretne tl-wr841n. no uz od sameho rana kdy jsem si uz konecne rekl ze ten problem konecne musim vyresit brouzdam po internetu jak by se to dalo vyresit... no docetl jsem se ze treba pomuze zmena kanalu (mel jsem 7 tak jsem tam dal udajne doporucene 6.. ikdyz okolo me ma jen jeden borec wifi.. ktery to ma na kanale 1) no problem nevyresil.. pak ze treba pomuze zmenit standart nebo jak se to nazyva (mel jsem 802.11n tak jsem dal 802.11g) stale s problemem... pak nasledovala jakasi funkce WMM ktera se ma udajne vypnout tak jsem ji vypl... stale s problemem... nasledovala zmena zabezpeceni kdyz muj predchozi router mel WEP misto WPA2 ..tak jsem dal WEP.. stale s problemem
...takze to by bylo asi tak vsechno co jsem se docetl ze by mohlo pomoct ale nepomohlo..... mohl bych se vas teda zeptat jestli jste se s nejakym takovym problemem v podobe samovolneho odpojovani se od wifi v mobilu setkali? byl bych vdecny za vsechny rady. diky

Zdravím Vás!

bobo2
Registrace: 8/2009
Odpověď v diskusním vlákně

to samé

jsem si všiml u mého starého mob. Dělala mi to Xperia Ray ( Android 4.0.4). Také jsem zkoušel všelijak laborovat,ale nepomohlo nic.Tak jsem se pak na to vysra***. Tedˇkom cca rok a něco používám Xparii Z1 a tam se nic takového neděje.Takže předpokládám,že "viníkem" je smarthone...

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

Jiné zařízení

V dotazu není uvedeno,jestli problém je pouze s telefonem nebo i s jiným zařízením,např.notebook,tablet...

akokin

myslím,že

to bude pouze v těch daných mobilech,nebotˇ když jsem hrával online hry na PS3(nutné stálé připojení k síti skrz Wi-fi),tak tam se nic nedělo a připojení bylo stálé a nic nepadalo...

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

RE: M.Misu-Samovolne od/pripojovani se mobilu...

no jedna vec mozna souvisejici z problemem jsem si vsiml u notebooku kdyz jsem napr prenasel soubory pres total commander do hardisku pripojeniho do satelitu ze behem prenosu byla rychlost stala ale pak najednout se ukazatel rychlosti zastavil a potom spadl na ocividne malou rychlost ale zase "vyrostl" na predchozi rychlost... tak mi to taky pripadalo jako by se taky notebook odpojil ale ocividne ohodne rychleji pripojil nez mobil ale na rozdil od mobilu (at uz to notebook dela nebo nedela) notebook nedela zadne skody.... takze nevim no.. dalsi mobil nemohu otestovat. tezko rict jestli by to bylo mobilem kdyz s predchozim routerem spolupracoval naprosto v pohode... mozna ten muj mobil nepodporuje "novou techniku" :D mimochodem mam android verze 2.3.6

Zdravím Vás!

bobo2

Router

Zkusil bych toto :
1. Odpojit router od napájení
2. Vymazat v telefonu záznam o Vaši Wi-Fi síti
3. Zapnout router,vyhledat novou síť v telefonu,připojit

ale spíše toto :

1. V prohlížeči zadat adresu 192.168.0.1
2. Zadat uživatel :admin,heslo :admin
3. V okně wireless dát channel na AUTO,mode na 11bgn mixed,
Channel Width na AUTO. SAVE a restart routeru.

V záložce Wireless - Wireless statistic se zobrazí veškerá Vaše Wi-Fi zařízení v síti,měl by tam být i Váš mobil.

akokin

Skusil bych továrko telefounu.

Dreambox,HD Box 9105+,NXP 256,Mystique SaTiX-S2 Sky V2 USB

satmam

Ja som mal taky isty problem a pomohlo prehrat firmware na alternativny ( v mojom pripade DD-WRT)

glajdo
Registrace: 7/2011

Já bych si předně obstaral pořádný telefon který se jmenuje NOKIA. Jenom pro ilustraci: Při obědování v různých jídelnách, hospodách, Mc Donaldech, u známých a příbuzných, na dovče doma i v zahraničí, v nemocnici apod. si zapíšu připojení a při každé další návštěvě mi ve známé lokalitě automaticky Nokie zapípá a naskákají mi mejly. Ať je to doma, v zahraničí, vloni mi to chodilo i na pláži v Turecku u moře, asi před 2 roky jsem hledal sousedovi signál, tak jsem se připojil na něj, bydlí o patro, od té doby má asi třetí router a zprávy mi chodí do mobilu doma přes strop přes něj. O značky routerů na těch přípojných místech se nijak nestarám. V domácnosti mám router Edimax, taky no problem. A že těch Nokií v rodině už pár bylo.
PS: zkus to s jiným mobilem

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous
Registrace: 1/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra