Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

TechniCorder ISIO STC

A opět tu máme nový výrobek proslavené firmy. Kvalitní obraz, multituner ale jinak spíše karikatura na více-tunerový přijímač.
Čtyři tunery s možností rozšíření, ale nahrávací možnosti poněkud zaostávají.
Ta zase jednou Technisat nezvládl.

VU+ Ultimo4K, PurE2, parabola MBeam 85 a LCD Panasonic TV TX-L39E6E. Karta T-Mobile ICE, Tunery 2x4SAT + 2xDVB-T2/C Dříve také a Solo4K, Xtrend ET8000, Clarke Tech ET9000, HDBOX9200,.....

Jjezevec
Registrace: 5/2012
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 59
Odpověď v diskusním vlákně

Re:technisat

Doporučuji všem, aby si zjistili veškeré informace o těchto přístrojích, nejlépe u nějakého zoufalce, který si je koupil, jsem majitelem ISIO international za cca polovinu průměrného platu, který nahrává tmu, podle vyjádření dovozce oni nic, mám
psát do technisatu, škoda, že již není v záruce asi bych bojoval víc, ale stále si pohrávám s myšlenkou napsat nějakému sdružení pro ochranu spotřebitele, již nikdy více, raději šunt za 100 EUR, který dokáže daleko víc a obrazová kvalita a německá kvalita je velice diskutabilní. p.s. čekám black list

vlastape
Registrace: 1/2007

to je tak když

si někdo koupí něco čemu nerozumí a pak plive špínu na vše, a chyba je jinde-mezi gaučem a rukami a hlavně tím co má prskal na krku.
Nahrává normálně.
Je potřeba si přečíst návod který je i pro .... /doplní si každý dle uvážení/
A obrazová kvalita? Tady není už co dodat,lékaře očního či Chochlouška?
A dovozce ti napsal pravdu, je to rukama.
Napiš nějakému sdružení a taky napiš jak s tebou vyběhnou.
Příště si kup něco mezi rohlíky v lidlu tam to je za 15 stovek a nemusí se u toho myslet a ani číst návod.
A když jsi dal 1/2 platu tak si někoho pozvi za 10tinu platu ať ti to zprovozní.
HOFK :lookaround: :-/ :O

slávista
Registrace: 11/2010

RE: TechniCorder ISIO STC

To @slávista

Bohužel Technisaty jsou dnes luxusním nepovedeným šuntem.

Slovy klasika:
"Můžeme o tom diskutovat, můžeme o tom vést spory, můžeme s tím i nesouhlasit, ale to je všechno, co se proti tomu dá dělat."

VU+ Ultimo4K, PurE2, parabola MBeam 85 a LCD Panasonic TV TX-L39E6E. Karta T-Mobile ICE, Tunery 2x4SAT + 2xDVB-T2/C Dříve také a Solo4K, Xtrend ET8000, Clarke Tech ET9000, HDBOX9200,.....

Jjezevec

Technisat je bohužel šunt. Plně souhlasim.Nový výrobek a HEVC 265????...Já bych to nekoupil ani za 1500kč.

koax
Registrace: 2/2008

Re:technisat

Mám kúpený TechniCorder ISIO International a môžem povedať, že obraz a zvuk je kvalitný je to maximum z toho, čo umožňuje technológia - kompresia, formáty súborov používané v súčasnej dobe. Časy keď v košickom štúdiu počas vysielania maratónu bolo pripravených 6 kotúčových magnetofónov s pripravenými pesničkami, ktoré sa prehrávali rýchlosťou 19 cm/s sú už dávno preč. Všetko funguje tak ako je popísané v návode, nahrávanie, prehrávanie, rýchle prehrávanie. Mal som výhrady k použitému HDD, ten som vymenil za SDD Samsung 500 GB a trošku mám výhrady k ovládaniu prijímača a to k používaniu zeleného tlačidla na diaľkovom ovládači. Ak chcete vymazať program z obľúbených programov, tak sa nedá vymazať. Vymazať sa dá len z celkového zoznamu programov, ak máte motorček na pohyb paraboly znamená to vždy zbytočné natáčanie paraboly, v tomto prípade by bolo použitie zeleného tlačidla opodstatnené. Vzhľadom na uvedené skutočnosti odporúčam kúpu uvedeného prístroja a všetky neduhy, ktoré má okamžite napísať výrobcovi a dožadovať sa nápravy vzhľadom na cenu, za ktorú sa tieto výrobky predávajú ako zákazníci máme právo sa dožadovať nápravy. Ja som sa vzdal trojročnej záruky a vymenil som HDD za SDD. Teraz som s týmto prijímačom vcelku spokojný.

karamelka
Registrace: 2/2013

Zdar synci,presto ,ze pravda je jen jedna (pochopitelne ta marxleninska:)),rekl bych toto:TECHNISAT napr. SIR ci ISIO jsou urceny pro relativne bezne uzivatele,trebas v NSR,kde se pozaduje zapnout a sledovat.O kvalite obrazu nemuze byt ani zbla sporu,je jedna z nejlepsich.Nyni k ostatnimu,vlastnim SIRY i ISIA,neexperimentuji a kdyz je pouzivam,prohlednu si fora,hodne se tim zabyva Dagy2,napr. ISIO S3 + DYGY TV vse funguje.Opet bych se priklanel k diskusi pod clankem a doplnujici informace bych hledal na ruznych forech.Prijimac v cenove relaci ISIO STC,by mel mit leta pane 2015 v NSR podporu DVB-T2,toto nelze omluvit.Mnozi dovozci v CR byli,jsou a budou typu "levne kupit , "draho prodat",timto se nechci nikoho dotykat.Pokud vsak kupuji stroj,snazim se zjistit o nem vse,co mohlo byt pro provoz problematicke.Verim,ze na ruznych forech se o STC dozvime daleko vice,nez v peknych recenzich.

hdpe
Registrace: 11/2007

to slávista

Proboha proč tolik zloby a pohrdání, snad ho nemáš doma taky :))) . Vždyt napsal jenom svůj názor. Proč mu neporadíš, aby byl spokojený, ale raději na něho nadáváš a ironizuješ? Budme k sobě trochu tolerantnější. Počítám, že kritizuje dvoutuner, chce se dívat a něco jiného nahrávat...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

hdpe

Neviem či vývoj DVB-T2 je už ukončený, alebo je ešte v štádiu testovania. Ak je v štádiu testovania potom Technisat nepodporuje DVB-T2, pretože by sa mohlo stať, že niečo nebude v budúcnosti fungovať.

karamelka

tukan

Ano mám ho,a poradil jsem, aby si přečetl návod který je jasný a srozumitelný.A to napsali i víše.
A nezlob se na mě ale to mě vytočí když je chyba vždy jinde a ne u sebe.Tak si takovou složitou věc nemá kupovat když jí nerozumí.
Tak to je a je to můj názor .OK?

slávista

re: Slávista

Zázrak,je divné, že ani oficiální dovozce to neumí nastavit, aby to nahrávalo dva HD najednou a raději to uvádí ve specifikaci přístroje, buď neumí číst nebo nemá návod

vlastape

Byl jsem loni v bývalé NDR u Baltu ve městě Strasund v jednom Mediamarketu a tam měli místo Technisatu značku TeleStar.Byli úplně identického typu jako Technisat.klikni te si na Telestar.de a uvidíte.Okukoval jsem jej ze všech stran a je to skoro Technisat.Asi tak.Co tady prodává v Brně jedna firma,tak nevím co za výrobky to jsou.

Baron
Registrace: 2/2005
Galerie: Baron

technisat je stejní šunt jako slavní apple :)))

pussycat
Registrace: 8/2009

pussycat

A to si na to ako prišiel?

karamelka

Re. Slávista

Taky vlastním Technisat DIGIT ISIO S International a můžu potvrdit že od přeladění někdy v únoru nebo dubnu minulého roku nejdou sledovat při nahrávání HD programu některé HD programy natož nahrávat dva HD programy současně. Volal jsem do Omka a tam to svádí na Skylink. Budu velmi rád když budeš tak hodný a všem lidem co to nejde na tomto fóru (http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/27716-TechniSat-Digit-ISIO-S1-zkusenosti)vysvětlíš jak nahrávat dva HD programy.

mirabren
Registrace: 2/2011

Slávista

Aký máš dekódovací modul? Stalo sa mi, že som dostal hlášku: Nemôžem prehrať nahrávku z licenčných dôvodov je nahrávku možné prehrať do 90 hodín. Napíš mi, keď sa bude vysielať HD na rovnakom TP skúsim či to bude nahrávať a súčasne či sa bude dať pozerať druhý HD program. Myslím, že som to skúšal a išlo mi to. Ja mám v prijímači SSD disk. Dekódovací modul Modul IRDETO Neotion Dual - první certifikovaný a duální Více na: http://avmania.e15.cz/modul-irdeto-neotion-dual---prvni-certifikovany-a-dualni#utm_medium=selfpromo&utm_source=avmania&utm_campaign=copylink.

karamelka

CA modul TechniCrypt Irdeto CI+ a před tím jsem měl Modul SMIT Irdeto Standard a Skylink Modul SMIT Irdeto CI+ samozřejmě po 2 kusech.

mirabren

mirabren

Nebudu tady rozebírat nahrávání-to bychom tu byli do zítra.
Ono to má několik aspektů-jak chceš nahrávat?Co a jak chceš nahrávat a na kterých tp?
Máš dvě!! karty?
A ať hledám jak hledám tak o dvou HD programech tady píšeš ty. Vedlejší forum mě nezajímá.
Já když chci tak nahrávám a na jiný se dívám.Ale v drtivé většině nahrávám v noci, a takové zbytečnosti neřeším.
A taky nemůže to být tím že já mám isio? Bez "I" koupený ne v Omku kde ti stejně neporadí?
A nebudu to už hrotit.

slávista

karamelka

CA modul TechniCrypt Irdeto CI+,a to že se mi to taky stalo s těmi 90min, ale to jsem nějak obešel, jde to ale už nevím jak.
A ten duální modul jsem skoušel je na mě strašně pomalý při přepímání a má stejně obšlehnutý SW od Technisatu.
A abych to upřesnil-isio s používám u druhé tv ke které chodím jako ke záložní ale to nic nemění na faktu že mě to chodí jak já chci.
Můj hlavní přijímač je Technisat digit isio s

slávista

slavista

Vedlejší forum Tě nezajímá ale dřív toto nahrávání normálně chodilo. I v Omku o tom ví ale řešit to prostě nechtějí. Tato diskuze je prostě o ničem když Technisat nevydá nové FV.

mirabren

slávista

Môžeš byť spokojný, máš doma vcelku slušné prístroje. Od TechniCordera ISIO je podľa mňa už len Dreambox DM7080 HD lepší alebo Dreambox DM8000 HDTV PVR.

karamelka

Tak kde udělal ten jjezevec chybu jsme se stejně nedozvěděli . Hlavně že víme, že to je jednoduchý problém .

Janmaa
Registrace: 1/2015

mirabren

Já tam mám SW tuším z dubna 12 a jde to,a pochybuji že se vydá nový SW.Už tento jde do kopru, jsou novější-bohužel takto je.
A omko je kapitola sama pro sebe -nekoupíš u nich nebaví se s tebou, hlavně že prodají tak co by řešily nějaký problém.
Podívej se přímo na stránky výrobce, ale u mě platí zásada pokud to vše jde jak má tak nic neměním.SW žádný. ;)

slávista

Pánové, nahrávání?
Od takového stroje s možností až 4xDVB-S2 - 2xDVB-T tunerem očekávám možnost nahrávání ze všech tunerů a to i kódované programy.
A ještě lépe z každého tuneru nahrávání současně více programů ze stejného TP. Takže jen ze satelitu předpokládám možnost spolehlivého nahrávání současně třeba i 6-8 programů.
A ne šrot umožnující nahrávání možná 2 programů a to jen za předpokladu více karet.

No fuj. Je 21 století a ne 20 století.

Jjezevec

Tak já vlastním ISIO STC pár dní a zatím absolutní spokojenost - jednoduchá obsluha, rychlost, možnost 2x nahrávání ze satelitu a zároveň i DVB-T, víc falt nepotřebuji. Je to přesně přístroj, který mi vyhovuje.

jirka67
Registrace: 2/2006

Re: závěr

nevím proč jsou trestáni majitelé za to, že se starají o své věci (aktuální soft,moduly od tech. atd),asi proto aby se dověděli při nějaké poruše, jo sorry vy tam nemáte aktuální soft...., zázraky se nedějí, znám české firmy, které, když jim něco vytknete omluví se a na vlastní náklady vymění nebo opraví, přeji všem budoucím majitelům STC pevné nervy a klidný spánek, ale třeba......... zázraky se dějí

vlastape
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 59

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra