Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

skusenosti

vie my niekto poradit mam dvatelevizory ale ked vypnem u mna televizor samsung zo satelitnym prijmom druhy televizor so sat.primacom sky link mini box sa na niekolko sekund prerusi ale potom znovu naskoci a ide vopred pekne dakujem

upchavka
Registrace: 1/2015
Odpověď v diskusním vlákně

RE: skusenosti

ešte keby si napísal , čo ide vopred.a ešte nezabudni slová oddeliť čiarkov. kto sa v tom má vyznať.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

skusenosti

vopred ide samsung tele.,a potom ide o poschodie nizsie tele.s satelitnym primacom sky link mini box a ja ked prepinam programy alebo vypnem tele. tak na par sekund vypne tele.o poschodie nizsie,ale potom programy idu dalej ci je problem v satel. primaci sky link mini box

upchavka

A ted si vyzkoušíme,zda je přítomen hliník..... :laughing:

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

To upchavka

No nepíšeš ako to máš prepojené,myslím ten tele čo pozeráš a ten 2 čo máš zapnutý, druhý tele aj zo sat.prijímačom.Popíš a rozpíš podrobnejšie o aké zariadenia sa jedná,TV-SAT a pod.OK?Nech sa darí.

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

vladoholu

veĎ píše že ide vopred ten čo má hore a keď prepne ten dole toho hore prepne a potom vypne takže chvíľu nevidí a potom tele samsung my vopred zase vidí že nič tele nevidí.
Tak neviem čomu tu nechápeš?

Dagy2
Registrace: 11/2010

zemná slučka

,třeba R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

To Dagy2

Furt nerozumiem čo vopred,čo pozad to je čo?To píšete obaja ako hotentoti?Čo prepne,ako to prepne,ako to má zostavené?Ak má nezávysle pripojené STB,TV samostatným koaxiálom a pod,.Tak to nemôže blbnúť.Jedine že používa tzv.LOOP výstup a na ten sa pripája s iným zariadením,čo je totálne blbosť.Čo má s týmto zemná smyčka,ak je na jednej fáze?Nech sa darí

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

Móže biť, Vladko. Nech sa darí.

bretah
Registrace: 9/2012

ušáku

,že ty jsi byl u něho šmírovat?,jinak nevím,jak jsi přišel na jednu fázi a to se zemní smyčkou nemá nic,dostuduj si zemní spoje,na fázi kašli,to je až vyšší level,začni na zemi R^ :laughing: R^

pierrepetr

vítejte

ve věštírně R^ :laughing: R^

pierrepetr

vladoholu

po litri borovičky a krabičke ibuprofenu ti to tiež bude úplne jasné aj to či je to zemná alebo hysterézna smyčka alebo či treba otvoriť druhý pilier :)))

Dagy2
Registrace: 11/2010

Ten "jev" s výpadkem příjmu na jednom přijímači, když se druhý přijímač vypne nebo přepne na jiný kanál, lze pozorovat také u kombinace jiných typů dvou satelitních přijímačů nebo i TV se satelitním tunerem, připojených na jednu parabolu s jedním twin LNB. Nedělejte si hned, jak je tady obvyklé, z tazatele srandu a vtípky na jeho účet.
Sám jsem se tím potýkal a vliv zemní smyčky jsem u mne na 100% vyloučil. To ale neznamená, že jinému to zemní smyčka nedělá.
Nejčastější příčinou toho jevu je twin LNB konvertor. Jeho výměnou za jiný typ se stav výrazně zlepší, nebo i odstraní. Někteří profesionální technici mají dokonce seznam LNB, které to dělají více, a které méně nebo vůbec. Výsledek svého bádání si však tají. Přitom stejný LNB to u některé kombinace přijímačů dělá, a u jiné se to neprojeví.
U mne po výměně LNB tento jev téměř zmizel, nebo se občas projeví jen v únosné míře několika kostičkami.

Standa3
Registrace: 1/2006

skusenosti

standa3, velmi pekne dakujem za odpoved,a ked vies nejake znacky LNB konektorov napis este raz dakujem apropo je tu vela volov ktory pisu dristy

upchavka

ucpávka

souhlas R^ :laughing: R^

pierrepetr

skusenosti

Ja bežne používam poniklované konektory, ale značku fakt neviem. Inak dajú sa použiť aj na pripojenie koaxu do prijímača, nielen do LNB.

GI LX3, Octagon SF8008, T-90

Rasto
Registrace: 4/2003

Rasto

ty poniklovaný jsou fakt super,aluminiový a měděný se blbě sháněj R^ :laughing: R^

pierrepetr

Rasto a Upchavka

Když někdo není znalý terminologie a splete si LNB konvertor s LNB konektorem, tak mi to vadí méně, než bezduché srandičky a dvojsmysly, kterými se to tady jen hemží. Pokud se jimi přímo neuráží, tak i ty srandičky snesu, třeba jako ty "poniklované konektory do LNB".
Pro Upchavku.
Výpadky příjmu na druhém přijímači jsem měl s LNB konvertorem Mascom Monoblok 4,3° Twin MC M4-T01HD.
Nahradil jsem ho LNB konvertorem typ Titanium Edition Smart TT Twin 0,1dB.
Ten nový LNB je jen na jednu družici a je namířený na Astru Skylink. První výstup mám přímo do jednoho přijímače. Druhý výstup je přes Diseqc spojen se singl LNB, který šilhá na 19,2°, a výstup Diseqc je veden do druhého přijímače.

Standa3
Registrace: 1/2006

ucpávka

tedy beze srandy,vůbec nelze 100% říci, kde je chyba bez zjištění na místě,tedy můžeš jen něco zkoušet,pokud to nepomůže,pak zavoláš odborníka na místo.
Přesně toto jsem řešil u zákazníka někdy před vánoci a protože mu to chodilo pár let bez problémů,vycházel jsem z toho,co se asi najednou změnilo,celkem na nic jsme nepřišli,jen si vzpomněl,že manželka dělala velký úklid a měla odpojenou i televizi,tak jsem zkusil otočit naštěstí dvojkolíkovou zástrčku a ejhle,už měsíc naprosto bez problémů,ta smyčka tam samozřejmě byla,jen se mě to nechtělo složitě řešit a naštěstí toto ji eliminovalo,(samozřejmě,že ta smyčka tam zůstala dál,nikdo ji přeci neodstranil,ale zemní proud se natolik snížil,že už zmizely projevy a chybné chování přijímačů),zkus nejprve věci zadarmo,pak můžeš pokračovat a investovat do bezproblémového příjmu R^ :laughing: R^

pierrepetr

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra