Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
30.09.2007, 08:31.10

DREAMBOX nebo OPENBOX

Tak jsem z toho jelen. Ptal jsem se na tomto fóru. Surfuju po různých fórech CSSF a vůbec se neumím rozhodnout co koupit. Chci přijímat programy z 1W, 13, 19, 23,5 které mám teď nainstalované. Bez motoru, přepínání družic DiseqC. Spolupráce s počítačem. EPG s podporou české diakritiky. Aby to nebylo nic moc složitého ale pro počítačově gramotného uživatele, který si aktuání softy nahraje z počítače. (Linux neovládám) Uvažuji o koupi lacinějšího OPENBOXu 820, nebo DREAMBOX 500. Vyšší řada Dreamu např 7020 se mi zdá už drahá. Co se týká podpory ta vypadá dobrá pro oba typy.
uživatel
olin22
30.09.2007, 09:04.14

RE: DREAMBOX nebo OPENBOX

Pomoc si myslím je jednoduchá:

ak máš čas na štúdium a skúšanie tak je pre teba dreambox ako stvorený pretože to nie je prijímač ktorý keď zapojíš tak pozeráš treba vedieť ho správne nastaviť poznať príkazy v linuxe a pod. je to taká hračka pre dospelých.

Ale openbox jednoduchá obsluha nahrať firmware a nasťaviť ho dokážeš keď si prečítaš zopár diskusií o openboxoch a pozeráš v kľude. Je to oveľa jednoduchšie vermi.

Ale rozhodnutie je na tebe.
uživatel
silvercord
30.09.2007, 10:49.56

DREAMBOX nebo OPENBOX

Já osobně bych šel do Openboxu X-820 CI je levný a valí na tom všechno mám to vyzkoušené.
uživatel
Rudyk
30.09.2007, 11:15.23

RE: DREAMBOX nebo OPENBOX

az tak slozite bych to nevidel, dream se da zvladnout levou zadni, jen to chce vice premyslet a cist
uživatel
rj45
30.09.2007, 12:34.42

olin22

Jenom bych doplnil.
Pánové, co píšou softy, pro Openboxy již možná mají v rukou nové kousky pro rok 2008.
Nutno bohužel doplnit, že čeština v Openboxu (F300,X8xx) není úplně doladěna a již doladěna nebude.
EPG na Primě nefunguje korektně.
Na ČT to jde tak na 95%.
Čeština titulcích je OK.
Jako jeden z mála má DiSEqC 1.1.
Orientace a práce s družicemi transpondéry je přehledná a návyková.
Spolupráce EMU a karet je ukázková.
Chodí i TaT.
Sdílení je oboustanné a jednoduché.
Na výběr jsou dva hlavní programy.
Pobedit a Openbox commander.
Otázkou zústává, jak na tom bude SW podpora nyní, až přijdou nové modely.
U Openboxu je totiž neoficiální podpora s vlastní firmou Satelitní Systémy úzce spjata.
uživatel
mirasat