Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

motor SG 2100

Při manipulaci s kabelama, výměna f konektoru od lnb k motoru se mi povolil konektor v motoru. Dá se to jen zpětně našroubovat nebo je potřeba ještě nějaký jiný opravy. Díky za odpovědi. Nikdy jsem to neměl rozdělaný proto můj dotaz.

slapet
Registrace: 11/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: motor SG 2100

Da. A rozobrat neni problem.

Kasr
Registrace: 8/2008

Jde mi hlavně o to jestli to šroubení co jsem vyšrouboval má mít nějaký kontakt nebo jsem to utrhnul z toho středivýho drátu, nebo je to jako u F konektoru prostě nastrčený do tý dírky.

slapet

@slapet

Dávno jsem to nedělal,ale asi je to naletovaný ..A nemělby to být větší problém !! Přeji úspěch !! P. :)))

ralp5
Registrace: 9/2007

Díky budu to muset asi kuchnout a podívat se jak to tam je.

slapet

To slapet

Zase si si navaril na problém a nie hocijaký,hlavne ak si to ešte nerobil.Negarantujem ti úspech.pred rozobratím motora najprv na "F" konektoroch vyber tv.kontra matice,inak ti doska z obvodmi nepôjde vybrať a opraviť.Ten "F" konektor je na dosku plošných spojov prichytený 4 nožičkami naletovanými a stredovým vičom.Tie nožičky sa ľúbia ulomiť ak nie je "F" konektor kontra maticou dobre pritiahnutý o motor.Vieš opravoval som už niekopľko kusov týchto motorov a to len preto,že už z výroby neboli tieto matice dobre pritiahnuté a častou manipuláciou z "F" konektormi sa ich podarilo ulomiť,potom motor blbne a stráca schopnosť natáčať a mať signál.Nech sa darí.

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

Opatrně. Opravit to jde.

HiFiOK
Registrace: 12/2006

Ono totiž pod tím šroubením bylo vidět jen kus plastu a z toho trčel kousek drátku kterej jsem zřejmě urval.

slapet

Tak to si špatne pozeral,ak si urval ten "F"konetor z dosky plošných spojov,tak máš sakra problém a asi to už neopravíš.Kryt je z hliníkovej zliatiny a cez otvory vedú von 2 "F" konektori ktoré su prichytené podložkou a maticou k motoru.Samotný "F" konektor ako som uviedol,je priletovaný na dosku plošných spojov z obvodmi 4 nožičkami naletovanými a stredovým vodičom,s dutinkou.Konektor je samotný z bronzu a preto sa to ľahko všetko láme,ak sa neodborne manipuluje z "F" konektormi.Myslím si že to sám neopravíš,ale držím palce.Nech sa darí.

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu

v nejhorším

vývod s kouskem koaxu a konektorem

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Tak to je super rada.Ten "F" konetor je guľatý a končí vo vnutri kockou zo 4 nožičkami naletovanými do dosky plošného spoja.Mal som ich na opravu viacej kusov,tak viem ako je to všetko zostavené a labilné.No ale skús.Nech sa darí.

vladoholu

Zajímavý je že to šroubení má zavit ne jedný straně pro F konektor a na druhým konci je menší závit kterým to bylo přišroubovaný do motoru a samozřejmě zajišťovací matička která byla volná proto mi to při povolování zůstalo v ruce.
Jinak dík za odpovedi. R^

slapet

vlado

jen jsem reagoval na tvoji radu

""tak máš sakra problém a asi to už neopravíš""

pierrepetr

Kua vlado!!!! Ten plosak neni niekolkovrstvy!!! Ale ty to asi nepoznas! Obycajny jednovrstvy plosny spoj, utrhnuty privod hoci aj s vodiacimi cestami neni ziaden problem!

Kasr
Registrace: 8/2008

To Kasr

Je pekné že sa snažíš,ale vieš aký je dotičný nick v elektronike zdatný,ja to neviem?Ja viem aký je tam plošák,ja viem ako to opraviť,nerobil som jeden,ale viac kusov,naposledy zaťovi,takže je to na nickovi slapet,ako sa s tým vysporiada,ja by som na jeho mieste radšej kúpil starší,používaný,ale na 100% funkčný,dá sa kúpiť za hubičku.Nech sa darí.

vladoholu

zdatnost nicku

neřeš,ptal se,dostal odpověď,jak s tím naloží,je jeho boj

pierrepetr

Není až takový problém motor rozebrat, tedy odšroubovat ten zakulacený kryt! Nic se nerozpadne a dobře se může k vnitřku .....

Tondach
Registrace: 3/2004

Do demontáže a rozdělávání motoru se mi fakt v tý zimě nechtělo tak jsem ten utženej drátek narovnal (v motoru)a ve šroubení trochu obnažil a pájkou jsem udělal cínem malou kuličku. Našrouboval jsem to zpět a zatím to má kontakt a vše funguje. Až bude teplo tak bude rozborka. Všem díky za rady. R^

slapet

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra