Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Ferguson Ariva 4K combo

Jaký máte názor na Arivu 4K combo?

Brita
Registrace: 2/2016
Odpověď v diskusním vlákně

@Brita

Prečo ťa zaujíma náš názor ? ;) Keby si sa spýtal na skúsenosti s týmto 4K satelitným prijímačom prípadných majiteľov, prosím... Prečítaj si článok a názor si snáď dokážeš spraviť sám... ;)
https://www.parabola.cz/clanky/5920/ferguson-ariva-4k-combo-ultra-hd-prijimac-s-androidem/

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

RE: Ferguson Ariva 4K combo

No, blbě se vyjádřil, tak ho hned nepeckuj, článek je zase o něčem jiným, když potřebujou lidem něco natlačit, napíšou cokoliv. Taky jsem zvědavý na zkušenosti, chtěl jsem ji pro rodiče na Slovensko kvůli dvb-t/2, ale ten android v receivru se mi prostě nelíbí od pohledu. Na aukru už to někdo po měsíci prodává, proč asi...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

pokusim

sa napisat svoju skusenost po lopate. pretoze som kupou STB Ariva 4K combo cca 2mesiace tomu nazad vela neocakaval, tak moje skusenost s tymto STB je podstate spokojna. od polskeho STB v cene android mobilu, kto bude ocakavat take schopnosti ako ma VU+ 4K solo, bude sklamany. podla mna, treba na nom doladit origo soft a kto pouziva aj android mobil trebars na surfovanie po nete, bude s tymto boxom spokojny a bude uzivatelsky na svojej parkete.
jednoducho v automobilovom priemysle, tiez DACIU s MERCEDESOM neporovnavame. napriek tomu nas obidve auta dobre odvezu a posluzia...

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

@tukan

Preto som aj hodil smajla, "keby sa spýtal na skúsenosti..." ;)
DVB-T2 na Slovensku síce ešte nezačalo, malo by začať tento rok zatiaľ, (snáď) len v štvrtom celoplošnom multiplexe (MUX4). O ďalšom rozšírení sa zatiaľ mlčí...
Sám som kupoval TV aj kvôli DVB-T2 do budúcna, možno sa aj dožijem. ;)
TV je Android a ešte aj po tretej aktualizácii má svoje drobné muchy, no tie predčia iné vlastnosti : pridanie všetkých možných rozšírení pre Android napr.: Kodi, 4K príjem bez nutnosti ďalšieho prijímača, alebo Twin tunery... Len si človek musí zvyknúť na trochu rozvážnejšie ovládanie a nesmie mu bezhlavo zadávať jeden príkaz za druhým... To však nemá rád ani taký Linux... ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

S rodičmi je to těžko, kdybych jim koupil mercedesa, tak to prostě neužijou. Potřebují koukat za co nejlevnější peníz. Ani internet nemají, ani nechtějí, starého psa novým kouskům nenaučíš. A ted babo rad...Má význam jim kupovat /samozřejmě nastavit atd./ xtrenda 7500 combi/původní záměr/? Vyhazování peněz do kanálu...tak hledám co koupit-skylink karta cz region+dvb-t se slovenskými programy. Na druhou stranu rodičům nechci nějaký šunt, moje "satelitní čest" by hodně trpěla...

tukan

na polskom

STB mne skylink ice slape, skylink irdeto M7 sa mi nepodarilo precitat...
slovenske DVB/T2 plustelka signal ano, otvorit vsak tv stanice plustelky na tomto STB nelze, pretoze crypt. ostatna slovenska terestrika uplne v pohode. preferencie obrazu /jas, kontrast, ostrost.../na STB sa nedaju nastavit, takze vysledny obraz je hodne zavisly od kvality a nastavenia pripojeneho zobrazovaca.
u mna kvalita obrazu UHD velmi dobra, HD v norme a SD poslabsi na 152cm placke. na 107cm placke sa daju kludne pozerat aj SD-cka sat tv aj terestriky...

bohus31

Len pozor, obrazovo na viac ako 50 palcovom tv hotova katastrofa, u SD aj ciastocne HD.Ani kvalitny zobrazovac nedokaze urobit a napravit obrazovu nedokonalost tejto polskej masiny.napr. xtrend 7500 ci dreambox 7020 HD je uplne na inej urovni a nielen obrazovo. DVBT 2 ako pise maneto je u ostatnych muxov daleko. Dovtedy bude hadam viac kvalitnejsich masiniek, ako je tato.A to nehovorim o softe.

Dreambox DM 900 UHD 4K Triple tuner 1x DUAL DVB-S2X- 1x DVB-C/T2 - Dreambox DM 7020 HD - od legendárnej nemeckej firmy - Image OpenPLi & OpenATV - 6 x LNB Inverto Black Ultra - TV OLED LG 55B7V

Naaalim
Registrace: 3/2016

Diky za info bohusi a naalime, zobrazovač je 42 plazma Panasonic, takže bez problémů. Ještě to musím promyslet, možná to vyřeším jenom satem, dvb-t mají v TV, takže by to bylo zbytečně zdvojené, no ale pro ně jednoduchší, přepínání vstupů jim může dělat problémy /je jim 80/...

tukan

Tí Poliaci už strácajú súdnosť.Nazvať toto čudo satelitným príjimačom,to chce fakt gule.
Tí šuflikanti namajú ani na to,dať tam poriadny Linux.Pša krev poľska,ani zadarmo.

marian34
Registrace: 10/2010

Já ho mám přes 14 dnů.Jeto nejhorší satelitní příjimač ktery cca.z deseti vlastnil.Ale stím jsem počítal jelikož vím že nemohu dostat za 3300kč solidní sat.setobox který umí 4K.Obraz horší v SD i v HD než můj púvodní Cryptobox650HD.Méně citlivý v DVBS i DVBT tuner.Motorem jde točit jen Go To.Diseq nefunguje.Sem tam se kousne krátce zvuk.Když najedu na kanál 4K jde jen zvuk restart pomůže naskočí i obraz.Ve zkratce nedodělaný firmváre nechápu jak stím mohli vyjít na pulty obchodů,když do něho bušil 8h tak totálně kolaboval nestabilní.Pomněr cena výkon dobrý.Chceto prostě nové Firmwáre.

Vu+DUO 4K SE,BlackHole 3.1.0H.Octagon SF8008 OpenAtv6,4 100 Emme Esse 100.Motor DIGIPOWER SG2100A.85E-30w.TV65Samsung QE65Q80T.Dab anténa VATEN DAB 10PZ.

ROSTA
Registrace: 1/2006

niesom

ziadny zastanca akejkolvek nekvality. napriek tomu napisem, ze kedysi davno sa hodne nadavalo napr. na STB Ariva 200hd. pouzival som DM a AZ box a napriek tomu som si kupil aj zatracovanu Arivu 200hd. nedavno mi AZ box zakapal a Ariva 200 je funkcna nadalej. s firm 2.18b8 patch podava dobre vysledky nielen obrazovo. prave preto mne pride nadavanie na novu Arivu 4k obdobne neprezierave az neprofesionalne. pretoze u mna je s touto masinkou, relativna spokojnost do vysky jej ceny.
podla mna treba ju vediet ovladat a poznat finesy androidu. pretoze od klasickeho STB je Ariva 4k combo vzdialena a spravnym nastavenim a obsluhou mne takyto MULTIMEDIALNY prijimac v podobe arivy 4k combo, robi dobre sluzby zatial cca 2mesiace...

bohus31

@ROSTA

Jo vole,a jak si to měřil,ten "pomněr cena výkon".
Sa pozri dnu(prevedenie ako od borcov z "a je to"),hw na zaplakanie.Cena komponentov max. 40$.Sw od výrobcu.Banda poľská,že im nie je hanba.
Premávajú sa po celej Európe v kamiónoch,stále čosi prevážajú a nakoniec vydajú takúto haraburdu.Banda kok.tov.

marian34

@bohus31

Podívej tyhle moje postřehy jsou podobné co četl na 3 forech AB forum atd.Já si ho hlavně koupil na koukání samo Android funguje oká což beru jako doplňkovou službu.Nikdy nekupoval sat jako novinku takže už byli vychytané.Mněl všechny Arivy a byl snima také spokojený.Kupují každý rok nový saták až vydím posun.Tady mně lákal hlavně obraz ve 4K ten je uchvacující a to mám TV jen Full HD.Uvažují o koupí TV ve 4K,ale nechám to až budou v tomhle formátu vysílat v čechách nebo na slovensku.

Vu+DUO 4K SE,BlackHole 3.1.0H.Octagon SF8008 OpenAtv6,4 100 Emme Esse 100.Motor DIGIPOWER SG2100A.85E-30w.TV65Samsung QE65Q80T.Dab anténa VATEN DAB 10PZ.

ROSTA

@marian34

Za 3300kč nekoupíš ani pořádnej HD sat.box na tož 4K. Nehodlám dát 10 tís za VU Solo.Neberu ti tvůj názor.

ROSTA

@ROSTA

Ak bažíš po 4K,tak dnes už hocáky board(na báze raspberry) ti prehrá 4K.Napr. OrangePI plus za 40$.Stačí mu to nastreamovať.

marian34

Ferguson Ariva 4K combo

Díky, to je přesně debata, o kterou mě šlo, za úvodní
" slovíčko " se omlouvám

Brita
Registrace: 2/2016

ked sa

tu pise o Arive 4k combo, bolo by snad vhodne aj napisat, kto s cim nieje konktretne spokojny. pretoze jedna vec je hw ale vec podstatnejsia je sw tohoto stb. takze vazeni, ak niekto naozaj mate tento box, tak aspon napiste s akym softom. pretoze u mna relativna spokojnoat s origo softom a zamerne napisem ze tento moj origo soft ma oznacenie V x.x. takze rosta, skus napisat konkretne oznacenie softu na tomto stb ktory tebe nesedi. skusal uz niekto vobec, online update ineho softu?

bohus31

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra