07.10.2007, 11:50.04 | |
Co oči mé viděly...Dnes dopoledne jsem byl u známých. Normální vesnická rodinka dvou téměř důchodců, co už mají děcka mimo dům. Při procházení obývákem mě kapku zaujala Markízácká reklamní znělka, i prohodil jsem pár slov o SkyLinku a tom, jak pěkně z toho satelitu ti slováci jdou... A pán povídá: Nejen slováci, máme i to dží-ví-sí (=HBO) a třicet dalších českých kanálů. Povídám: Ajaj, syn se tím satelitem asi trochu zabývá, že? A chystám se usmát a změnit téma. A paní na to: Ale kdepak syn, to taťka má známého a ten má kamaráda, a ten má satelitní firmu a namontoval nám to. Onehdy se to teda pokazilo, ale během dvou dní přijel a spravil to. Mrknu teda na přijímač, a vidím...zkrátka AZBox... Říkám: A kolik to stálo? A ona: No, montáž pět tisíc a teď platíme měsíčně podle ceníku, tady kdesi ho mám; a šinula se ke komodě...No, nebudu to dál rozmazávat. Jen vím, že někdo, na koho jsem dostal číslo, namontoval AZBox a teď s úsměvem kasíruje měsíční poplatek 560,- Kč za zde velmi oblíbený paket. Přijde mi to už vážně ofrklé a přemýšlím, jestli to tak mám nechat, nebo aspoň chlapa zdrbat (ale zas je mi jasné, že se mu nic nestane, a že na to dojedou akorát ti nevinní lidé, co mají radost z toho, jak pěkně jim ta Markíza jede)... |
![]() Louskacek |
07.10.2007, 11:55.16 | |
Louskacek:Takových vykuků už bylo (např. sdílení karet na UPC Direct) a dřív něbo později všichni odešli od soudu (při troše štěstí jenom s podmínkou a peněžitým flastrem). Lidi jsou nepoučitelní, když to začnou dělat veřejně... |
![]() technikTKR |
07.10.2007, 12:02.02 | |
RE: Co oči mé viděly...Doufejme, že tohle bude stejné. Nejvíc je mi líto těch úplně obyčejných lidí, kteří o tom vědí houby a nějaký vychcaný blbeček se na nich takhle přiživuje. To je fakt ty jo na zabití... |
![]() Louskacek |
07.10.2007, 12:06.02 | |
do báněvydělávat prachy na nelegálním přijmu je fakt hnus |
![]() test1 |
07.10.2007, 12:08.24 | |
RE: Co oči mé viděly...Už vím co udělám! Upozorním na to jejich syna. Je mu asi třicet a blbej není, takže mu hezky vysvětlím co a jak, a nechám rozhodnutí (a případnou protiakci) na něm. |
![]() Louskacek |
07.10.2007, 12:11.45 | |
Louskacek:V první fázi bude stačit, když mu přestanete platit, protože si chlapec asi dost těžko půjde někam stěžovat ;) |
![]() technikTKR |
07.10.2007, 12:19.33 | |
To TechnikTKRKurnik chlape, díky, to bych mohl tomu synovi doporučit jako bonus. Jenom aby pak na staříky nenaběhli nějací kámoši toho "poskytovatele", ale snad ne... |
![]() Louskacek |
07.10.2007, 12:35.39 | |
RE: Co oči mé viděly...To je hnus . |
![]() lachtan |
07.10.2007, 12:39.06 | |
RE: Co oči mé viděly...nenaběhnou jen jim to pak nepojede frajer jim to vypne |
![]() belfegor |
07.10.2007, 12:42.40 | |
RE: Co oči mé viděly...Tak to je fakt humus.Asi bych mu taky poradil..neplatit a staříkům,ať tomu vychcánkovi neotvírají.Stěžovat si může jít tak na lampárnu.A ten AZbox, ať nedávají z ruky.Zaplatili si ho. |
![]() deusexx |
07.10.2007, 12:57.57 | |
hlavně že má ceník....každý svého štěstí strůjcem.....ale pochybuju,že s takovýmto parchantem v našem superprávním státě něco stane. |
![]() Saxon |
07.10.2007, 13:22.57 | |
RE: Co oči mé viděly...ja by som to v každom prípade riešil min. cez políciu a (neviem ako je to v CZ), u nás je to slovenská obchodná inšpekcia, pokiaľ tem smrad, ktorý im to takto zriadil nejakú firmu naozaj má. V každom prípade by si mohol zverejniť jeho meno a firmu. Možno by to niekomu v CZ pomohlo. Takýto hajzlíci si vždy trúfnu len na strých ľudí, ktorí o tom vedia prd. ;P |
![]() stano1 |
07.10.2007, 14:04.53 | |
RE: Co oči mé viděly...Já bych neřekl, že jenom "staříci" musí naletět podvodníkům. Znám několik "mladých dynamických managerů" ( chlapů i ženských ), kteří by na tohle skočili taky ! Ale je to jen o tom, že taťka má známého a ten má kamaráda, a ten má známého a ten má...........ale zase, když se "taťka" v satelitch nevyzná, není se čemu divit ! A majitel satelitní firmy to určitě neprotáhne účetnictvím a nezdaní to a proto se udělá reforma. kde tyto rány zacelí blbci jako taťka, kamarád, známý a další.... |
![]() Tondach |
07.10.2007, 14:42.18 | |
RE: Co oči mé viděly...Nejdřív poreferuju synovi podvedeného a pak se uvidí co se zjistí a udělá. Osobně se mi vůbec nechce rozjíždět nějaké protitahy na vlastní pěst. Sám mám teď nějaké větší problémy (s prací, ne se soudy nebo tak něco) a nevím kde mi hlava stojí. Kromě toho o dotyčném vím jen to, že dodal AZBox a ceník D... V tento moment mám jen jeho telefonní číslo.Vzhledem k tomu jak ho našli ( "...kamarád taťkova známého..." ), a vzhledem k tomu, že u nich nikdy nebyla jiná osoba než jeden a ten samý člověk je taky možné, že to ve skutečnosti není firma, ale jen soukromá aktivita vychytralého jednotlivce, který třeba v práci stojí u pásu. Něco podobného pamatuju z doby před pár lety, kdy si tu borec, co maká jako ajznboňák, nechal natáhnout od firmy lajnu s netem a pak to přes wifinu distribuoval dalším x lidem. Ti mu, coby "poskytovateli", platili sice o 100,- míň, než by museli dát skutečné firmě za tutéž rychlost přípojky, ale když se to sečetlo jen po těch lidech, o kterých jsem věděl, tak borec měl rychlou lajnu skoro grátis... Uvidím jak se to všechno vyvine, a dám pak vědět. |
![]() Louskacek |
07.10.2007, 16:17.35 | |
RE: Co oči mé viděly...Nepoctivé a nelegální jsou dvě věci.Nelegální je někomu organizovat černý příjem. Ovšem dělat servis - staříci si asi sami neudělají nic - za hodninu měsíčně, zase tak moc 500 Kč není. Neníliž pravda... To s tím wifi je například legální velmi. parkticky stejně fungují všichni provideři na světě. Akorát ve větším. Neníliž pravda? |
![]() Antonín |
07.10.2007, 17:08.11 | |
AntonínTady s tebou souhlasím.Znám hromadu lidí,kteří neumí přeskenovat příjmač,natož zadat frekvenci.Pokud těch 500 si počítá jako paušál na servis po celý měsíc,není to zase přehnané,protože ti lidi jak stratí servis budou asi nahraní! |
![]() zzaner |
07.10.2007, 17:31.27 | |
To AntonínStran satelitního příjmu: Podle mě teda ta pětistovka měsíčně (navíc na základě ceníku, takže lidé žijí v domnění, že platí providerovi) dvakrát košer není. Ale jak říkám, o dalším postupu ať si rozhodne syn oběti.Stran toho wifi: Představa, že si cokoli necháš natáhnout domů oficiálním poskytovatelem (net, elektriku, vodu, kabelovku, nebo zkrátka cokoli), pak to prostě nasdílíš dalším x lidem okolo jako placený "provider" a bude to legální bez toho bez toho, abys půl roku běhal po úřadech, vyřídil tuny papírů a zaplatil povolovací poplatky ve výši x desítek tisíc korun, je mylná. Tohle vím, protože když jsem byl na vysoké, pomáhal jsem "sdílení internetu po dědině" legalizovat spolužákovi. Ten borec prochodil po úřadech dvoje botky a celkem do toho nastrkal cca 50000,- jen do té doby, než na to dostal glejt. Celkem ta anabáze trvala asi třičtvrtě roku, a on mockrát litoval, že se na to vůbec dal... |
![]() Louskacek |
07.10.2007, 17:33.49 | |
RE: Co oči mé viděly...Myslím si,že to udělal asi takhle staříci platí cigi jím namontoval azbox ,který mu slušně zaplatili a ted mu vlastně oni platí cigi tv ,protože mu zůstal přímač i z originální kartou která ted běží u něho doma nebo u jeho známých.Proto bych jednoznačně doporučil přestat platit.Syn at upozorní a vysvětlí rodičům o co se jedná s tím, že když to přestanou platit tudiž tuto kartu odstřihnou a dotyčný se ozve řeknou mu že se má obrátit na syna ,který ho bud usadí jinak ,že se obrátí na policii. |
![]() lachtan |
07.10.2007, 17:34.08 | |
RE: Co oči mé viděly...Na vsetko treba licenciu - aj na poskytovanie datovych sluzieb,aj na poskytovanie sluzieb sat. televizie. Nejaky "servis" je standartna sluzba,ale pri mesacnej platbe musi byt jasna a jednoznacna zmluva! Predmetom zmluvy nesmie byt zabezpecenie nelegalneho sirenia programov. NA AZboxe uz toho zas tak moc nenaskenuje, jedine, pokial zmeni provider kodovanie ,musi "servisak" zabezpecit nelegalny prijem. Takze 500 korun mesacne nieje o servise,ale o zlatu mrezu. Obhajovanie nevedomostou uzivatela a schvalovanie "sluzieb servisaka" je podle rovnako ,ako samotne jeho konanie. |
![]() grantec |
07.10.2007, 18:03.58 | |
RE: Co oči mé viděly...Pokud platí DIGI a jim namontoval AZ BOX,tak je to jednoznačně podvod-ale to je o něčem jiném! |
![]() zzaner |
07.10.2007, 18:30.28 | |
RE: Co oči mé viděly...Nezdá se vám, že už samotná existence AZBOXu je podvod? Že větší část informací tady, klíče a pod. jsou podvod? Když už jsme u toho podlého z absloutního tvrdého pohledu. Já to tak černobíle nevidím.Instalovat za peníze černý příjem může jenom opravdový šílenec, který se nebojí ničeho. Nicméně si dovedu představit jeho servisní smlouvu, která o černém příjmu nehovoří. Staříci se budou divit, až emu pro digitv skončí. Budou možná platit a platit, i když jim hrát DigiTV nebude. Může mi jich být líto, ale spíše si myslím, dobře jim tak. Mimochodem omluva, že oni neví, jak to vlastně funguje nic moc z hlediska práva neřeší. Největšími zločinci jsou paradoxně v daném případě oni sami - protože oni páchají přestupek a porušování autorských práv a instalatér je maximálně návodce nebo spoluviník. Před tím, než půjdou někoho bonznout, by měli okamžitě přestat koukat na programy, které nemají oficiálně předplacené a doplatit DigiTV za tu dobu, co koukali. Kdyby už to mělo být dokonale etické a čisté. Nefandím ani staříkům, ani loupežníkům. Mám za to, že když chci nějakou službu, že bych ji neměl ukrást. Pokud někdo z fandovství a víceméně ne kvůli samotnému koukání něco sobě doma přičaruje, dovedu to pochopit a nemám z toho žádný problém. Staříci, ani instalatéři se mi ovšem do mého pochopení nevejdou. Nevím, jak vám. |
![]() Antonín |
07.10.2007, 20:31.05 | |
RE: Co oči mé viděly...pokial to cele nieje rozpravka. za tie peniaze to mohli mat legalne - samozrejme bez markizy. |
![]() grantec |
07.10.2007, 23:33.21 | |
RE: Co oči mé viděly...Docela se divím, že se tak čertíte. Kradete tady skoro všichni (jasně že ne zrovna auta) a pokud jsou všichni spokojení, což podle všeho jak zákazníci, tak montér jsou, jde "jen" o daňový únik, případně nedovolené podnikání, jinak to je plus mínus to, co děláte sami. A jestli každý měsíc když jde pro peníze poladí případné problémy, mají lepší servis než by měli s DIGI. Nevýhoda je v riziku postihu. Asi bych to tak jak píše Louskacek řekl synovi a ten ať po zvážení kladů a záporů dělá závěry. Aby Louskacek nedopadl podle hesla PRO DOBROTU NA ŽEBROTU a nakonec mu nenedávali, že dříve měli skvělý servis a teď musí se složenkami na poštu a na infolince nic nevyřeší. |
![]() eduard |