Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
11.10.2007, 21:27.51

Satelitní přijímač versus DiSEqC přepínač 8/1

Chci si koupit satelitní přijímač, DiSEqC přepínač 8/1 a 3. konventory (2. konventory a 2. paraboly už mám).
Takže můj dotaz zní, jaké kvalitní přijímače DVB-S se zabudovaným certifikovaným dekodérem Cryptovorks nebo Viaccess, se dvěma CI sloty, jsou schopny pracovat na více než 4. družice. MOTOR NECHCI!!!
uživatel
Alion
11.10.2007, 21:38.28

RE: Satelitní přijímač versus DiSEqC přepínač...

Všechny takové stroje, které podporují povely DiseqC 1.2 (GOTO X)...
uživatel
Claire
11.10.2007, 21:42.15

Pokud použiješ relátko EMP S.168 , nebo P.168 , budeš ho moci ovládat každým přijímačem, která podporuje DiSEqC 1.1, nebo 1.2.

1.2 je vlastně ovládání motoru - bude to ale fugovat na toto relé - pohnutí motoru=přepnutí relátka.

Oba DiSEqCi podporuje přijímač Openbox X800,X200CI,nebo X810. Jeho uni čtečka(y) není certifikovaná, dost těžko se zjištuje , co na ní nefunguje - protože prostě funguje vše.
uživatel
mirasat
11.10.2007, 22:03.37

Počet satelitů a stanic....

které přijímač zvládne reálně obsloužit.
V tom je Openbox také velmi dobrý.
uživatel
mirasat
11.10.2007, 22:20.25

Golden interstar s770 super za babku
uživatel
pierrepetr
11.10.2007, 22:20.46

@Jaivan/Claire

Pane přečtěte si svojí odpoved jak hloupě jste odpověděl přečtete si jí několikrát pochopíte že jste vlastně vubec neodpověděl..
A přečtěte se jak odpověděl mirasat co se Vám když budete laik !!! zdá jako lepší odpověd???
uživatel
pat
11.10.2007, 22:30.48

@Jaivan/Claire

Dobrý den chtěl bych si koupit osobni automobil který dokáže dosáhnout rychlosti 160km/H jaký doporučíte?
----------------------------------------------------------------------
Všechny takové které mají motor s dostatečným výkonem tuto rychlost dosáhnout..
Tak takhle nějak odpovídáte...To je žužo.
uživatel
pat
11.10.2007, 22:33.39

Velice vystižné Pate, je to pravda!! A mě pak bude vysvětlovat, jak má vypadat správná otázka na danou věc, či odpověď.(viz. předchozí vlákno)
uživatel
Casio
11.10.2007, 22:37.51

@Casio

To je člověk který rozhádal už tisíce disk.for a dostal tisíce banánu...
Takhle se vyjadřovat a arogantně odpovídat je jeho záměr,provokovat a bouřit hladinu..
uživatel
pat
11.10.2007, 23:01.28

tak se nerozčiluj ,mě osobně vůbec tyhle odpovědi nic na zdraví nepodepisují,lidi jsou různí
uživatel
pierrepetr
12.10.2007, 07:51.07

Pane pate, jak jsem vám již řekl, pokud trpíte nějakými představami či poruchami, jděte prosím k lékaři, nebo mi napište, třeba Vám pomohu...
Ale jinak netuším, co Vás vede k takovéto zášti...
uživatel
Claire
12.10.2007, 08:05.25

Problém s technisatem

Já to mám propojený s přijímačem technisat MF4-S-CC. U něj mi to dělá prodlevu cca 4 s při přepínání mezi družicemi. Možná to je problém pouze tohoto přijímače.
uživatel
Tomasino
12.10.2007, 08:22.27

Pate, ta odpověď je ovšem jediná správná a takto to najde i největší laik. Ve všech prospektech a návodech k přijímačům bude napsáno DiseqC 1.2.
Prodlevu to mít může, softy přijímačů mají takovou možnost, udělají prodelu a pak čeknou signál, jestli už je otočeno. Některé udělají prověrku hned, u jiných se dá ta doba nastavit konstantou. Je to takové trochu oklikové řešení. Do počtu LNB čtyři je lepší použít běžný switch, z toho původního dotazu není úplně zřejmé, kolik těch LNB vlastně je.
Fórum zaplemeňují obvykle hlupáci, kteří nic neumí, ničemu nerozumí, ale hlavně vztekle, urážlivě a většinou i vulgárně napadají všechno, co jim jejich malinký mozeček není schopen pojmout.
uživatel
Antonín
12.10.2007, 08:48.55

Nevím, proč Vás tak "vytáčí" správná, stručná a slušná odpověd. To, že je napsaná v "jaivanovském stylu"? Na to je přece nejlepší nereagovat, kromě toho si radši přečtu tohle, než nějaké ješitné reakce, nadávky a bláboly...
uživatel
tukan
12.10.2007, 12:57.08

RE: Satelitní přijímač versus DiSEqC přepínač..

Pánové,zase se tu objevil Jaivan a vy se zase hádáte.
A teď k věci:Mám openbox 820 ,par 120 ,7ks LNB a přepínač EMP 168 a funguje to bez problémů.(prodleva žádná).
Jede to přes DiseqC 1.1. 6 LNB mám na okne (120) a Amos chytám na střeše na 80 par.Koaxiál ze střechy je dlouhý cca.60 metrů a také žádná prodleva.
Pro tazatele mohu Openbox vřele doporučit, vše funguje jak napsal mirasat.
uživatel
beny
12.10.2007, 14:45.32

4beny

Délka koaxu může mít vliv na velikost napájecího napětí lnb, ale ne na rychlost přepnutí. Alespoň určitě ne v řádu sekund.. ;) Jen v dobrém :))) ahoj
uživatel
Tomik535
12.10.2007, 18:01.26

vlastní zkušenost

ahoj, já osobně mám 8/1 obsazenou 6 lNB, příjmač openbox 810, kartu gital, kabel snad 30m, a vše uplně bez problémů, o přepínání ani nevím. Jen s tou certifikací cw je to u openboxu horší
uživatel
xmacka