Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Kanál 26 Námestovo

Přijímal jsem tento kanál v Ostravě,programy Jednotka a Dvojka HD,ale několik dní není signál.Tak nevím,jestli je chyba u mne..

mcm1
Registrace: 9/2009
Odpověď v diskusním vlákně

@mcm1

"Chyba" je ve vzduchu - na k26 byla spuštěna DVB-T2 síť ČT, takže STV z Námestova už je v Ostravě kaput.

lance
Registrace: 10/2008

RE: Kanál 26 Námestovo

https://sk.wikipedia.org/wiki/Magurka_(vrch_v_Oravskej_Magure)

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

Spíš by mě zajímalo jestli se spuštění k26 v CR projevilo někde v SR na příjmu k26 z Magurky..?

lance

K26 ČR vs. SR

Vzhledem k tomu, že je to i na Lysé hoře, jsem přesvědčen, že se to určitě někde projevit musí...

PeVy
Registrace: 2/2006

DVB T2 26k. horizontal zruší DVB T 26k vertikal? Z toho jsem jelen.

mcm1
Registrace: 9/2009

@mcm1

Nebuď z toho jelen, když máš v Ostravě hned za zadkem CZ 100kW a chytals SK 20kw ze 100km tak se nediv, že Tě nějaký rozdíl v polarizacích nezachání, stačí počítat v decibelech :))) Antena sama ti nepotlačí H/V o moc víc než o nějakých 20dB a dál můžeš počítat sám úrovně dle výkonů a vzdáleností vysílačů, s tím, že musíš na přijímači zajistit rozdíl v úrovních užitečného a parazitního signálu (C/N) řádově zas nějakých 20-25dB (neberte mě za slovo)... prostě - tento stav s K26 v Ostravě je očekávaný a zcela v souladu s přírodními zákony, ostatně jak jinak..;)

lance

buď rád, že ti bude hrát na k26 aspoň ta naše ČT, páč jsou místa kde díky této kolizi nehraje ani jedno, ani druhé a bude se to horko těžko řešit :crying:

lance

lance má pravdu na slovensku sú oblasti na severozápade kde sa české 100kw vysielače navzájom rušia zo slabučkými slovenskými vysielačmi VP muxu na k26,treba to riešiť. ToWercom by mohol tie slabučké vysielače preladiť trebars na 27 alebo 30 kanál.

Melog
Registrace: 4/2015

@Melog

Průser je, že tento k26 je pro Magurku zkoordinován i pro budoucí DVB-T2 ! Je to snad jediný kolizní kanál mezi CZ a SK na severu. Nechápu koordinaci K26 50kW zároveň z Lysé hory a Magurky :bigeyes:

lance

Žil jsem v jakýchsik chimérách,že bude ve finále DVB-T2 28,31,37,45,48.kanál.Domr*dali,doje*bali a odjeli - na Bali...

hdpe
Registrace: 11/2007

Bohužel lance má pravdu,u nás Slováci jedou skoro na kus drátu a VP mux na k26 bych určitě oželel,přijímám ho v pohodě na k32.Takže tento slovenský k26 mi nejspíš úplně znemožnil příjem ČT HD programů.Zkouším kde co,ale bohužel momentálně výsledek nula :( Žiju v ČR ale nejlepší příjem je tady polské a slovenské televize....super paradox :-/

NecanP
Registrace: 6/2010

@hdpe

to sedí, plus ten k26 (6 muxů) :)))

lance

@NecanP

Musíš se z té Hrčavy (jestli dobře tipuju) holt přestěhovat :)))

lance

@lance

No Hrčava né,to bych byl alespoň trochu na kopci :)) ,ale moc ses nespletl a skoro trefa :laughing: R^

NecanP
Registrace: 6/2010

MCM1 poďakuj sa za to eurohujerom v Bruseli,ja som vedel že k týmto kolíziam dojde,ked spodné UHFpásmo bude plné vysielačov,ked nechali prideliť vrchné TV UHF pásmo pre mobilné telefony...z toho plynie aj celý ten cyrkus prechodu na T2...

sasuke
Registrace: 6/2015

K28 na západě

A to se tady ještě nikdo "nepochlubil", jak je to na Domažlicku s K28 ?

PeVy
Registrace: 2/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra