Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Aký operačný systém má Raspberry

Zaujímalo by ma, aký operačný systém má Raspberry Pi 2 Model B? Možno do neho dostať Windows alebo Androida?

Karner
Registrace: 3/2010
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 50
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Aký operačný systém má Raspberry

kokoos to je otazka za 500 bodov .. sučany, slavnica alebo kde mali internet free ?
vies ty co, ani si ho nekupuj, lebo dalsia otazka bude: ako don nainstalujem nejaky system

arioner
Registrace: 8/2010

@Karner

linux,sežen si android do linuxu a máš vystaráno

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@Karner

Přes bootloader (třeba NOOBS) můžeš na RasPi nahrát různé OS od Kodi, OSMC, LineageOS (port Androidu) až po Windows 10 IoT Core (neplést s plnotučnými W10).. Moje maličkost třeba provozuje na Rpi3 quad boot ve složení Kodi,RetroPie,RasPlex a Raspbian.. :8) Záleží na vkusu každého soudruha.. Howgh

Sony XR77A83J + Sony HT-ZF9, T-Mobile Sat M, O2TV Sport Plus, Netflix, Disney+, Xbox Series X, Sony PlayStation 5, Nvidia Shield Pro.. Howgh

Scruffy
Registrace: 2/2012

@Karner

PS: Instalace se netřeba bát, na uTube je návodů jak na to hromady..
:)))

Sony XR77A83J + Sony HT-ZF9, T-Mobile Sat M, O2TV Sport Plus, Netflix, Disney+, Xbox Series X, Sony PlayStation 5, Nvidia Shield Pro.. Howgh

Scruffy
Registrace: 2/2012

Malo ho pouzivam, ale je tam OSMC. Ten je celkom ok, ale vyskusaj aj ine. heh vidim, ze niekto z nocnej asi dosiel a hore zadkom ako vzdy a aj tak poradil :)))

nic nemam

loon
Registrace: 7/2007

Raspberry nemá žádný OS, vše je na kartě, a na tu si můžeš nahrát mnohé, https://www.raspberrypi.org/downloads/ ovšem RPI je limitováno hardwarem a je to hračka pro školáky.

matchboxx
Registrace: 9/2012

Raspi je na hrajkanie sa.ak chces streamovat tak je to v pohode cez kodi na plnohodnotne pouzivanie urcite nie.co sa tyka win10 mozes zabudnut a android unstable.

kentworld
Registrace: 9/2016

Já mám na malině Raspbian gnu/linux 8 (jessie) a spokojenost, ale bez dobrých znalostí Linuxu se do RPi moc nepouštěj :8)

VU+ DUO4K SE (FBC-S2X + Vu+ Turbo USB tuner DVB-T2/C) Vti 15.x.x, Zgemma H9 combo 4K - OpenATV 7.4, Raspberry Pi 3, Skylink KOMPLET (19,2 + 23,5)

Wozi
Registrace: 1/2015

S Linuxom som niekedy robil, možno si spomeniem na pokyny. Dúfam, že z Googlu sa dá čosi o ňom zistiť?

Karner

tak jestli vis co to je google, tak mi unika proc mu ty otazky nepokladas.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Priniesol som domov malinu, pripojil k sieti a píše na tv, že neni signál. Ako ju oživiť?

Karner

arioner, mal si ty pravdu, R^ už to začína..... :)))

dano01
Registrace: 11/2008

@dano01

Ak nevieš, fórum je na to, aby sa tu riešili problémy. Alebo mám sem dať chvály, čo sa mi podarilo urobiť.

Karner

hele karner, ty ses problem sam pro sebe. zkus ten gugl. navodu krok za krokem je tam hafomoc :)

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

@bublajs

Jednuducho mám v poslednej dobe smolu. Kúpil som Android box, neišlo na ňom Magio go ani PVR klient v KODI. Teraz som kúpil raspberry a nemá nainštalovaný android, hoci predávajúci mi tvrdil, že je na SD karte. Bola prázdna. Kde si mám pýtať radu, ak nie u skúsenejších. Alebo ja sem nepatrím? Na Googli sú návody zvyčajne v angličtine, ktorú som sa neučil a preklady sú biedne.

Karner

ach jaj tak to budes mat tazke.

kentworld
Registrace: 9/2016

@Karner

Neházej flintu do žita, uvidíš že pokud budeš chtít, tak to půjde. Koukni se na XBMC KODI - a tam si čti a čti - ať vidíš jak je ta problematika "květnatá"... . Možná by pomohla i koupě předinstalovaného systému třeba na RPI shopu. :8)

mkolega
Registrace: 12/2016

@Karner

tak prodejce tvrdil,tak at ti to předvede

pierrepetr

Teraz potrebujen nainštalovať android do raspbery, aby som mohol do neho stiahnuť Magio go. Už nejaký sa sa s tým trápim, ale zatiaľ mi to ako menej znalému tejto veci akosi podľa návodov v Google nedarí. Rád by som android stiahol na SD kartu. Poradíte ako?

Karner

@piereepetr

Predajca nezdvíha telefón, neodpovedá na maily. Ak vieš porad ako dostanem Magio go do maliny?

Karner

@Karner

nevím,jedu opeelec a magio jsem nezkoušel,nemám účet

pierrepetr

@Karner

tak mu to v pondelok vrat ausetris aj sebe aj nam nervi..

BTW: a len tak medzi nami dievcatami, magiogo nechodi na rootnutych veciach, ci uz android, apple a pod.. a ver tomu ze raspberry k tymto veciam patri..

arioner
Registrace: 8/2010

@arioner

To by som najradšej urobil, lebo sa obávam, že Magio go do raspberry nedostanem. Ale ktorý predajca ti niečo naspäť zoberie? Takého som ešte nestretol. Keď mi praskla cez polovicu podrážka na nových topánkach, predajca odmietol reklamáciu, lebo som vraj nemal chodiť po schodoch, nebola by praskla.

Karner

@Karner

ještě že ne žilka.....

pierrepetr

Karner:kup si SD kartu,pak ji zformatuj a nainstaluj např. Noobs,nebo ji jde koupit už předinstalovanou...
;)

hoss
Registrace: 8/2015
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 50

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra