Quantcast

Diskuse

Uzamknuté diskusní vlákno , sekce: freeSAT by Skylink

Srovnání Freesat a DVB-T2 kvalita

Poradí někdo jak u Formuleru 4 zjistím datový tok pro jednotlivé programy?
Např. pro CT SPORT HD (Freesat) ukazuje 1920x1080 25i ,ale datový tok
tam není vidět..
a pro CT SPORT HD (DVB-T2) ukazuje 1920x1080 50p.

Je tedy přes pozemní vysílání CT SPORT HD ( HEVC) kvalitnější?

lubos32
Registrace: 2/2010
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39
Odpověď v diskusním vlákně

@PoldaS

Tak se dej na modlení a Jardu si vem do kostela s sebou :)))
Chápu, že byste rádi měli na satu výhodu UHD, ale tak padlí na hlavu v ČT zase nejsou, aby dnes valili ŘÁDOVĚ větší love do UHD než 1080p přenosového řetězce při dnešním takřka nulovém nativním UHD obsahu. ČT není RAI, určitě ne co se rozpočtu týče. Takže si nechej zajít chuť na UHD. Vy máte prostě smolíka, že na satu nebude ani těch 1080p, páč k tomu není důvod, ledaže byste sami vyměnili userům ty vaše ready šroty (ty totiž nedaj HEVC), to je taky jeden z hlavních důvodů proč vás tak strašně žere přechod DVBT na T2 HEVC.

lance
Registrace: 10/2008

RE: Srovnání Freesat a DVB-T2 kvalita

Zjevně ti nedochází, že ČT je samostaná jednotka a není to subjekt, který by měl pod palcem Skylink (ten naopak na šíření ČT ještě přispívá třetinou nákladů a ve své režii spravuje karty ČT-only bez poplatku).
A že bude investice do UHD nutnost a HD časem půjde do kopru, o tom není pochyb. I když je fakt, že podobně zastydlý pitomosti se kdysi psaly i o HD a SD, že stačí SD a HD je k ničemu, a že nikdo nebude padlej na hlavu, aby valil love do HD a aby měl SAT výhodu - historie se opakuje a bude se opakovat komplet, tj. za pár let budeš jenom vejrat jak tele na vrata, že máš v pozemáku HD mazanice, zatímco na SATu bude UHD :-)

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

Jo a co koho žere nevím, ale mě osobně to, že musím ze svých daní financovat nějakou terestriální veš, která sosá z rozpočtu miliardu na SD mazanice (tedy honosně vydávaný za qHD), což mě vůbec nezajímá, protože k příjmu využívám jinou platformu, kterou si taky sám platím a nečekám, že ji někdo jiný bude platit za mě.

PoldaS

@PoldaS

To chce klid poldo, než vůbec bude možný vejrat na nějaký tvoje vysněný CZ UHD na satu, tak si užijem kvalitního obrazu ČT v 1080p a tebe bohužel asi trefí šlak z dvbT, který tě sice vůbec nezajímá, ale zjevně dobře nespíš a nemůžeš to furt rozdejchat... radši si vem k tomu modlení ještě Diazepam, neb ti zcela vážně hrozí, že nedočerpáš ani to svoje stávající předplatné ;)

PS: víš vůbec o tom, že žádná veš zatím nic nesosá?? třeba ani nakonec sosat nebude, pokud sosání neposvětí EK... a tebe ten šlak trefí úplně zbytečně... pouvažuj nad tím :)))

lance

Tvoje smůla je, že se u pozemáku můžeš ohánět akorát tou ČT, která ovšem rozhodně není dominantní na trhu, takže v reálu se lze bavit spíš o SD (qHD) mazanicích komerčních stanic, zatímco u všech jiných služeb je to běžně ve skutečném HD, ty Diazepame :-)))

PoldaS

Lance,tak jsem si přečetl tvoje názory a .... budeš se sebou něco dělat,nebo máš 14 roků ? "Vy máte prostě smolíka,že na satu nebude ani těch 1080p.ledaže byste sami vyměnili userům ty vaše ready šroty"

Dreambox Two,parabola 100 cm,motor SG 2100,TV Sony OLED XR55A83K,Skylink Kombi+,Netflix

Antoš
Registrace: 8/2007

Mnozí,kdo se zabývají příjmem DVB ,jsou (individuálně) v obraze.Nemá význam se zde vzájemně napadat-jelikož jsme v ČR.Cca po x-té,glosuji své zkušenosti: ITV HD (FA CUP Chelsea) datový tok ve špičce 19 Mbps, NOVA SPORT HD SKYLINK,datový tok ve špičce 8,9 Mbps.Co tudy chce někdo obhajovat,či řešit?Ano u SKYLINKU ty žížaly na trávníku skutečně neuvidíte :laughing:

hdpe
Registrace: 11/2007

Vážení protivníci,

přepínám sat a pozemák podle toho, kde se vysílá vyšší rozlišení.
T2 pozemní pokládám za docela solidní vzhledem k množství stanic z jednoho kanálu. Ta komprese dat je prováděna velmi dobře, nicméně vyšší komprese H.265 by měla snížit kvalitu o něco více, než menší komprese H.264. Moje oko to ale nepozná.
Komerční stanice jsou v HD pouze na satelitu až na malé výjimky.
S přepočtem HD do UHD jsem docela spokojený, ať již uvnitř televize nebo před UHD satelit. Je to lepší HD, na UHD to nemá, ale rozdíl se dá vydržet.
Hodnotit, zda je lepší ČT ze satelitu nebo z T2 nepotřebuji. Obojí pokládám za výborné.
První televizi jsem viděl na výstavě Těšínsko 1955 a rodičů jsem se ptal, co to je ta televize? Ten pokrok je omračující.
Jako kluk jsem četl scifi od polského spisovatele Stanislava Lema,kde se popisovaly barevné televizory na kosmických lodích. Doufám, že náš dům do kosmu nepoletí, když mám nyní barevnou 190tku.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

Nu co dodat,naprostý starkýn,znalý praxe (i zejména historie).Ovšem bacha na to, viz. SEXMISE 1983.:laughing:

hdpe

Ty seš kluku celkem vtipálek, protože srovnáváš ne hrušky s jablky, ale rovnou melouny s jablky. Je sakra rozdíl pokrývat UK trh s 56 milióny lidí a trh ČR+SK se čtvrtinou. O ekonomice nemluvě, UK je členem G7 a je to úplně o něčem jiným.
Ale jo - máš možnost to změnit. Udělej svoji platformu, láduj tam datový tok co to jde a nepochybně dáš Skylinku na frak :-)))

PoldaS

@PoldaS

... jo, jasně, a proto tady blábolíš cosi o CZ UHD ??? myslím, že kdo je tady vtipálek je celkem jasný, komiku :-))

lance

@lance

Někdy tě nemusím,ale tvé komentáře k Poldovi R^ R^ R^

jjery
Registrace: 12/2012

lance@ Asi je ti opravdu těch 14 let, jak někdo napsal, protože v souvislosti s UHD byla řeč o České televizi, takže komika jsi ze sebe právě udělal sám a spolu s tebou i ten, kdo tomu tak nadšeně aplauduje :-)

PoldaS

Lidi,tedy,totiž...hm.Keby súdruhovia (od ujca pana Glisníka), pravili, dobre, co tež tame, mnohé programy v jakésik HD kvalitě máme,nuž bohviečo to nieje,ale pro Československo za ty prachy dobrý...(asi cca jako jisté hovězí...),potom OK.Ale zvěčnělí soudruzi,neustále zde budou obhajovat jakésik svoje fámózní,báječné,splantané až hvězdněpruhované teze...a to je nejen úsměvné,ale i zábavné.:laughing: .Ja neni su vtipálek,lebo súdruhovia M7,odvázajů daně v provincii svazového státu Panjabi (KULALAJ) a propos ,nepůsobí M7 na větším území Evropy?.Není su Rotschild,Rockefeller,Hilton,Dell,Citroen (či jiný movitý súdruh),ktorý by mohol provozovať,hen ten oný bazmek SKYLINK :laughing: Ale pýtal som sa v Bruseli,aj budě všetko dobré - príjdě dotácia 985 000 000 EUR. :laughing:

hdpe
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra