Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Jiné placené TV

set-top box Arris 1113 či Arris1113 RF pro Kuki

Dobrý den, řeším náhradu místo naší satelitní TV, kterou chci zrušit a potřebuji poradit.

Jako IPTV jsem vybrala Kuki.cz, kterou bych chtěla do budoucna používat. K tomu budu potřebovat i jejich set-top box Arris 1113. Chci ho jen vyzkoušet, protože nevím, jestli bude v našich podmínkách fungovat a nechci utrácet skoro 2000 kč za nejistý výsledek. Na bazarech se dá tento typ koupit levněji, ale většinou je od jiných poskytovatelů - O2TV, T-mobile TV atd. Chci se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti, jak tyto set-top boxy fungují, jestli je možné použít krabičku od jiného poskytovatele, nebo je tam nahrátý jejich vlastní software.... Vůbec s tím nemám zkušenosti, nevím přesně, jak krabičky fungují, nikdo v okolí nemá kuki se set-top boxem, abych mohla jen vyzkoušet. Dokázal byste mi někdo poradit, jestli jde takto použít krabička od jiného operátora? Děkuji moc všem za odpovědi:-)
Hanka

namabu
Registrace: 6/2019
Příspěvků: 2
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: set-top box Arris 1113 či Arris1113 RF pro...

Asi trochu moc technicka odpoved na jednoduchou otazku, ale:

Firmware se v Arrisu da zmenit pomoci servisniho menu (zmeni se URL odkud se stahuje) nebo pomoci simulovani aktualizacniho serveru (pridat DNS zaznam aby si arris myslel ze aktualizuje treba z O2TV a pritom stahuje FW z lokalniho PC).
Bohuzel zadny "open" firmware neexistuje, vetsina je navic i hodne zabezpecena, soubory jsou zakodovane a nejake vlastni upravy se nedaji delat.

Ale uspesne jsem pred nejakou dobou nahral do Arris vip1113 originalne pro Kuki firmware pro SledovaniTV a vsechno fungovalo tak jak ma. Po zadani parovaciho kodu se spojil se sluzbou a dalo se koukat na programy.

Jestli to jde opacne, tezko rict... Zalezi to vzdy na provozovateli IPTV jake ma podminky. U SledovaniTV staci parovaci kod, ale ostatni muzou limitovat pristup podle seriovych cisel a "konkurencni" zarizeni proste ani nepusti do site, i kdyz bude mit nahrany spravny firmware. Potom jedine zkusit kontaktovat nejakou podporu Kuki, jestli se tohle da nejak resit. Ale vule z jejich strany bude minimalni, protoze chteji aby si lidi koupili to jejich (casto poradne predrazene) zarizeni...

Praha | 1m Gib 55W-58E | TBS6925 & TBS5926 | Spektrak + wideband SDR

r00t
Registrace: 11/2014
Příspěvků: 178
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: set-top box Arris 1113 či Arris1113 RF pro...

pokial plati u kuki bezny reklamacny poriadok , tak sa to da vratit do 7 dni bez udania dovodu

TBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W

EnoSat
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 2 101
Odpověď v diskusním vlákně
 

@namabu

Dobrý den,nemusíte kupovat Arris,stačí vám android box počítač s W 7-10 stáhnete si aplikaci s stránek Kuki tv a je tam i na zkoušku myslím 6 kanálu za které nic neplatíte a ověříte si dostupnost.Sám Kuki používám na 4 boxech od androidu,mám rychlost asi 20 mega a bohatě to stačí.

pavel190
Registrace: 5/2009
Příspěvků: 163
Odpověď v diskusním vlákně
 

Set top boxy

A protože už bylo všechno zodpovězeno,tak ještě coby, kdyby...Není lepší v dnešní době koupit smart TV a mít možnost přístupu nejen ke KUKI bez jejich boxu,ale i k Sledovani.tv,O2 Tv,Skylink.cz,Lepsi.tv a spousty dalšího na výběr?Aspoň tedy pro hlavní TV.Možnosti jakékoliv krabičky jsou omezené :)

jerzy
Registrace: 7/2008
Příspěvků: 2 133
Odpověď v diskusním vlákně
 

pavel190 a jerzy

Dobrý den, děkuji všem za odpovědi.
Jen pro doplnění - původně jsem to tu nechtěla rozepisovat, já žádnou krabičku nepotřebuji, tv máme chytrou, takže si s tímto vším poradí.
Nicméně dotaz jsem vznesla proto, že potřebuji vyřešit ještě satelit pro babičku, která žádné novoty moc nemusí. Nemá ani mobil (jakýkoliv), ani chytrou TV. Tam by to vyřešil právě set-top box. Jenže aby toho nebylo málo, naše wifi k babičce nedosáhne a tahat tam ještě drát pro internet by bylo prakticky velmi obtížně řešitelné. Proto hledám nejschůdnější cestu, jak to udělat, abych k ní dostala satelit. Proto nechci investovat do nového set-top boxu, když nemám jistotu, že bude fungovat jak má.

namabu
Registrace: 6/2019
Příspěvků: 2
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra