Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Doporučte zařízení ke zjištění názvu satelitu

Ahoj, poradí někdo nějaké zařízení, které po připojení na koaxial zobrazí název/pozici satelitu? Díky
uživatel
g5200
Registrace: 8/2014
Příspěvků: 39
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 52
Odpověď v diskusním vlákně
 

Vantage HD

To umění. Stačí Zadat správné parametry transponderu a objeví se jmého operátora, nebo pozice. Podle toho, co je v hlavičce NIT.

On Air!
uživatel
Saxon
Registrace: 5/2007
Příspěvků: 17 061
Galerie: Saxon
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Doporučte zařízení ke zjištění názvu satel...

Pokud to není v NIT, tak se to dá odhadnout podle providera a seznamu kanálů. Jméno družice se jinak pro veřejnost nedá zjistit. Existuje jeden identifikátor, podle kterého se dá zjistit družice - nemodulovaná nosná (CW) - na konkrétním kmitočtu a na konkrétní polarizaci. Ale to je neveřejný údaj.

LG 32LB580V-ZM * DENON RCD-M39 * HTPC (LibreELEC 9.0.0 @ Kodi 18.0) * PCTV nanoStick T2 * NAS
uživatel
Dusan
Registrace: 9/2004
Příspěvků: 990
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Saxon

áno, to je ono, po nabehnutí motorom na určitú pozíciu so signálom to zobrazilo meno operátora-podľa toho som vedel na akej družici som...už som to dávno neladil...ale Vantage HD 8000S bola dobrá, kvalitná mašina s Blind scanom R^ , ešte doteraz mi funguje, ale momentálne ju nepoužívam

Vantage HD 8000S, Amiko Alien 2 Triple Plus (S2 S2 T2/C) - Dual Boot OS: fw. Spark 1.2.76, Enigma 2 fw. openATV 5.1, 80cm parabola na motore
uživatel
digitals
Registrace: 11/2008
Příspěvků: 562
Odpověď v diskusním vlákně
 

mascom za 12 stovek

dáš instalaci,automatické ladění,automatické nastavení disecs ,sám si přiřadí a označí družice,pokud není disecs,nastaví jen jednu a pojmenuje,to by nestačilo??,je to pomalý teda,asi minutu to instaluje
uživatel
pierrepetr
Registrace: 5/2006
Příspěvků: 25 884
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Doporučte zařízení ke zjištění názvu satel...

Tak jsem našel tohle za pár korun a ukazuje to názvy satelitů ;)

https://www.aliexpress.com/item/32602026325.html?spm=2114.search0604.3.241.6d6a4be3EqQtdV&ws_ab_test=searchweb0_0%2Csearchweb201602_8_10065_10068_319_10059_10884_317_10887_10696_321_322_10084_453_10083_454_10103_10618_10304_10307_10820_10821_537_10302_536%2Csearchweb201603_53%2CppcSwitch_0&algo_expid=a239c6f9-21e6-4d64-98f4-c55836a3959f-40&algo_pvid=a239c6f9-21e6-4d64-98f4-c55836a3959f
uživatel
g5200
Registrace: 8/2014
Příspěvků: 39
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Doporučte zařízení ke zjištění názvu satel...

Obavám se, že je to pouze název presetu pro danou pozici. NIT identifikace je něco jiného.

On Air!
uživatel
Saxon
Registrace: 5/2007
Příspěvků: 17 061
Galerie: Saxon
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Doporučte zařízení ke zjištění názvu satel...

Saxon ses na omylu dr hd to umi pomalu kazdej a nepotrebujem sracky za statisice jeste s kopirkou na zamereni s protokolem....v dnesni dobe se neubranis tomu ze to zvladne dle tebe kram do 300 eur viz prijem t2mi a multistream prvni s krabicama ua a spaneli nikoli das auto fricek a podobni
uživatel
Dexerwave
Registrace: 10/2017
Příspěvků: 430
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Doporučte zařízení ke zjištění názvu satel...

Ona technologie jde do predu rychle a vydelavat a pracovat musi vseci ne?ses macjhr na prezentaci a clanky to je v poho ale urcite vetsina co tu jsou nema meraky za desitky tisic kdyz nejsou treba podivejse na test roveru a dr hd na spectrum uplne to same a nit i vypise providery co chces vic mer ber utlum koaxu zkrat kolik do locku kolik si nad lockem co chces vice ???
uživatel
Dexerwave
Registrace: 10/2017
Příspěvků: 430
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Dexerwave

//podivejse na test roveru a dr hd na spectrum

Můžeš to prosím upřesnit?
uživatel
g5200
Registrace: 8/2014
Příspěvků: 39
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Doporučte zařízení ke zjištění názvu satel...

Koukal jsem na DR.HD 500, je pravda, že je to jinde, než Dreamsky a pod, které například spektrák pouze simulují. Nicméně je to pouze hračka a i tomuto spektráku bych nevěřil a dělat bych s ním nechtěl. Především v teresterické části si myslím, že to spektrum je mírně řečeno úsměvné. Jinak k tomu Roverovi, nevím který si viděl ty, já měl například HDTAB7 a ten měl spekrák slušný, už ne tak nové modely 700, které vycházejí z levných řad Prime Digital a ty jsou srovnatelné s Dr.HD...Nicméně nikde nevidím, kde je údaj kolik zbývá měřenému signálu do locku.

On Air!
uživatel
Saxon
Registrace: 5/2007
Příspěvků: 17 061
Galerie: Saxon
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Doporučte zařízení ke zjištění názvu satel...

Mrkni dr hd 1000+hevc 265 tam to vse je mas hodnoty v minusech a dle nasich testu to odpovida i kolik si nad lockom hodnoty co to umi rssi/dBuV,c/n dB,mer dB,cber,const.diagram,lmc/n dB,lm mer dB, nit a sdt u sat a tv dvbt1 2 uh vhf1 a 3 motor uhf spectrum i sat kazdy zvlast obraz atd
uživatel
Dexerwave
Registrace: 10/2017
Příspěvků: 430
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Doporučte zařízení ke zjištění názvu satel...

Muj je 1000s a novej 1000 combo 2019
uživatel
Dexerwave
Registrace: 10/2017
Příspěvků: 430
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Doporučte zařízení ke zjištění názvu satel...

Jedna vec co stebou su za jedno jak dlouho vydrzi prvni 4roky asi nez upadl mou chybou a tudis je ve skratu ze pise lnb error power ale mam jej jeste snad v blr to opravi tady tezko pokud heto vyrobek co zastupuje de a ru cast samozrejme vsechen tisk na motherboardu je od ciny az po korejce co si budem vykladat v teto kategorii do 300eur to je asi top :lookaround:
uživatel
Dexerwave
Registrace: 10/2017
Příspěvků: 430
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Doporučte zařízení ke zjištění názvu satel...

Je to takova tbs lepsi jen skoda ze v kanade maji to samea navic umi t2mi a multistream me se zobrazuje tato cast jako data a navic to zacli delat i typ 500 coz bylo pres rozhrani bt tedy mobil a tablet porad aktulizovane jenze se da koupit jinde jeto trh pro uplny vychod kazachstan azerba...atd ne zde
uživatel
Dexerwave
Registrace: 10/2017
Příspěvků: 430
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Doporučte zařízení ke zjištění názvu satel...

A ten Dr.HD 500 Combo umí zobrazit název družice která je právě naladěna? Dík
uživatel
g5200
Registrace: 8/2014
Příspěvků: 39
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Doporučte zařízení ke zjištění názvu satel...

Je třeba uznat, že pro práci na parabolách to je velice šikovné zařízení. Spektrum rychlé, SWAP dostatečný, ale docela nevýhoda je absence volitelného SPAN. Což je celkem škoda. Detekce NIT zdá být OK. Na terestriku bych to nechtěl. Díky za tip Dexerwave.
Na terestriku(na hraní) mám taky podobné, levné a šikovné zařízení PLANAR IT15T2. především se SW ITTools je to pecka.

On Air!
uživatel
Saxon
Registrace: 5/2007
Příspěvků: 17 061
Galerie: Saxon
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Doporučte zařízení ke zjištění názvu satel...

Ok vse v poho diky za typ tez.
uživatel
Dexerwave
Registrace: 10/2017
Příspěvků: 430
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Doporučte zařízení ke zjištění názvu satel...

To je fajn jak mě všichni ignorují...
uživatel
g5200
Registrace: 8/2014
Příspěvků: 39
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Doporučte zařízení ke zjištění názvu satel...

Co tedy kolego potrebujes?
uživatel
Dexerwave
Registrace: 10/2017
Příspěvků: 430
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Doporučte zařízení ke zjištění názvu satel...

NIT detekci mam minimálně model 500 v základní specifikaci uvedenu.

On Air!
uživatel
Saxon
Registrace: 5/2007
Příspěvků: 17 061
Galerie: Saxon
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Saxon

OK díky, snad ji má i ten model 1000.
uživatel
g5200
Registrace: 8/2014
Příspěvků: 39
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Doporučte zařízení ke zjištění názvu satel...

Nezlob se na mě, ale ty neumíš číst a používat internet??

On Air!
uživatel
Saxon
Registrace: 5/2007
Příspěvků: 17 061
Galerie: Saxon
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Doporučte zařízení ke zjištění názvu satel...

Pozor jeste dela se klon u francouzu viz stranka http://az-multishop.com/en/pointeur-professionnel-/922-hd-line-1000-combo-satfinder-valise-de-transport-3760211229016.html
uživatel
Dexerwave
Registrace: 10/2017
Příspěvků: 430
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Doporučte zařízení ke zjištění názvu satel...

v zacatcich se mi taky parkrat stalo pri hledani satelitu ze mi ukazalo signal a zradoval jsem se ze sem to chytl a ono mi naslo uplne jine kanaly.
tyhle hracicky jsou dost drahe kdyz se jen pohne parabola a neni hned u okna tv. stacilo by kdyby jen prijmac ukazoval signal jen kdyz ten signal odpovida z te druzice a neni treba nic jineho.
samozrejme ze tyhle hracicky jsou dobre kdyz neni vyhled na tv, ale co uz par behani a chytnout se da i tak.
ale ulozim si vlakno kdybych chtel neco poridit levnyho. nebo pro zacatek mozna uplne obycejny finder za par stovek poridim, proste pokus omyl a jdeme dal.
uživatel
sioga_bs
Registrace: 6/2007
Příspěvků: 787
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Doporučte zařízení ke zjištění názvu satel...

Jo pane aco kdyz trandaky mas stejne na ruznych druzicich co pak??
uživatel
Dexerwave
Registrace: 10/2017
Příspěvků: 430
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 52
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra