Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

28kanal PS12 nejde DVB T2 CZ

Ahojte. Prestal mi ist CZ multiplex PS12 na kanale 28. Chytam to na zapadnom slovensku asi z Kojala. CT T2 funguje v plnej sile. Chyba u mna? Alebo to bolo vypnute?

Dôležitá vec je neprestať sa pýtať.
uživatel
dvbinfo
Registrace: 9/2006
Příspěvků: 303
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: 28kanal PS12 nejde DVB T2 CZ

Tak ti treba už ti to nikdy nepojde :))) :)))
uživatel
jopo166
Registrace: 1/2009
Příspěvků: 1 402
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: 28kanal PS12 nejde DVB T2 CZ

Zobor preladenie prvého multiplexu na kanál 28 a je to OFF :)))
https://www.parabola.cz/forum/topic-98286/
uživatel
patrick470
Registrace: 1/2016
Příspěvků: 292
Odpověď v diskusním vlákně
 

@dvbinfo

Vidím, že nesleduješ podrobnejšie súčasné dianie v danej problematike.
Ale ja ti to poviem polopatisticky - v utorok bol preladený vysielač Nitra - Zobor z 50.k na 28.k a taktiež z 21.k na 45.k, to v praxi znamená zarušenie slabšieho signálu cz vysielača Brno-Kojal silným sk vysielačom. Situácia by sa mala zameniť v budúci rok, keď České radiokomunikace vypnú prechodnú sieť (myslím že je to PS12) a to by malo nastať v máji budúceho roka.
;)
uživatel
mmiriboy
Registrace: 7/2010
Příspěvků: 1 350
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: 28kanal PS12 nejde DVB T2 CZ

Dakujem za info R^

Dôležitá vec je neprestať sa pýtať.
uživatel
dvbinfo
Registrace: 9/2006
Příspěvků: 303
Odpověď v diskusním vlákně
 

@dvbinfo

Z toho si nič nerob mne prestal ísť 28 kanál z pradedu a tiež je to na západnom slovensku!Musíme čakať jak spomenul mmiriboy! Rv
uživatel
fiesta
Registrace: 2/2016
Příspěvků: 142
Odpověď v diskusním vlákně
 

CZ DVB-T2

Rozdíl je jen jeden a to ten, že zatímco Kojál za rok přeladí na definitivní kmitočty mimo K28 (tedy K26 zůstane ČT, další dvě sítě na K33 a K40), u Pradědu to bude jinak (K26 taktéž zůstane ČT, ale zbylé sítě budou na K28 a K31). Takže pro "fiesta" nic pozitivního...
uživatel
PeVy
Registrace: 2/2006
Příspěvků: 792
Odpověď v diskusním vlákně
 

@PeVy

To si ma moc nepotešil :((
uživatel
fiesta
Registrace: 2/2016
Příspěvků: 142
Odpověď v diskusním vlákně
 

CZ DVB-T2

Tyto kmitočty (K26,28,31) budou použity pro celý sever České republiky - od Ještědu po Ostravu.
uživatel
PeVy
Registrace: 2/2006
Příspěvků: 792
Odpověď v diskusním vlákně
 

@PeVy

Ale ked nad tým tak rozmýšlam tak ešte záleží odkiaľ to zo západneho slovenska príjmaš,ked si blízko nitry tak máš smolu,ale ked niekde inde tak to možná pôjde! ;)
uživatel
fiesta
Registrace: 2/2016
Příspěvků: 142
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: 28kanal PS12 nejde DVB T2 CZ

moja lokalita je Zvnocin pri Trnave chytam aktualne vsetky tri CZ muxy MUX1 na K29, MUX2 na K40, MUX3 na K59, Prechodovvy MUX11 na K26 a este donedavna siel aj PMUX12 na K28

Dôležitá vec je neprestať sa pýtať.
uživatel
dvbinfo
Registrace: 9/2006
Příspěvků: 303
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: 28kanal PS12 nejde DVB T2 CZ

*oprava Zvoncin okres Trnava

Dôležitá vec je neprestať sa pýtať.
uživatel
dvbinfo
Registrace: 9/2006
Příspěvků: 303
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: 28kanal PS12 nejde DVB T2 CZ

A ake použivaš anteny?
uživatel
jopo166
Registrace: 1/2009
Příspěvků: 1 402
Odpověď v diskusním vlákně
 

@dvbinfo

U mňa je to okolie Pieštan z tím že chytám praded na 28 kanály,ale zatím kaput! :((
uživatel
fiesta
Registrace: 2/2016
Příspěvků: 142
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: 28kanal PS12 nejde DVB T2 CZ

Antenu mam iba jednu Iskra P2845 a za nou 40db zosik rozbocenie na 4 vetvy a zlucenie kazdej vetvy so SAT lnb quad

Dôležitá vec je neprestať sa pýtať.
uživatel
dvbinfo
Registrace: 9/2006
Příspěvků: 303
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: 28kanal PS12 nejde DVB T2 CZ

Čudujem sa že sa ti ten 40db zosik na silnych blizkych vysielačoch neprebudil.
uživatel
jopo166
Registrace: 1/2009
Příspěvků: 1 402
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: 28kanal PS12 nejde DVB T2 CZ

Majstri zvláštne je na tom to že,mux 1 valí jak s praku 98% a kanále 51 a 53 majú už kolísavosť!Ako keby mali tie vysielače nastavené bokom!Mám na mysli vysielač praded!Uvažoval som ešte v mojej lokalite otočit anténu (stará známa colorka) na vysielač valašké klobouky! :(
uživatel
fiesta
Registrace: 2/2016
Příspěvků: 142
Odpověď v diskusním vlákně
 

@fiesta

Prečo to nenasmeruješ na Kojal? PN by mala mať dobrý výhľad

Dôležitá vec je neprestať sa pýtať.
uživatel
dvbinfo
Registrace: 9/2006
Příspěvků: 303
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: 28kanal PS12 nejde DVB T2 CZ

Lebo ma slaby zosilovač pre kojal :)))
uživatel
jopo166
Registrace: 1/2009
Příspěvků: 1 402
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: 28kanal PS12 nejde DVB T2 CZ

Jaj :)))
To prebudenie zosika není problém vzhľadom na rozdiel polarizácii a smerovosť. Ale je fakt ze treba dať bacha na výber a nebrať lacné poľské šmejdy

Dôležitá vec je neprestať sa pýtať.
uživatel
dvbinfo
Registrace: 9/2006
Příspěvků: 303
Odpověď v diskusním vlákně
 

@jopo166

Slabý zosilnovač na kojál nie je jak si myslíš,ale ten slabý (zosilnovač) mi robí výšková budova! :crying:
uživatel
fiesta
Registrace: 2/2016
Příspěvků: 142
Odpověď v diskusním vlákně
 

Pro dvbinfo

Pokud chytáš bez problémů vše (mimo K28) z Kojálu, tj. i mux2(K40) a mux3(K59), tak vůbec o nic nepřicházíš (Noe, Šlágr2 ??) a stejně je v PS12 vše v SD. No a až bude aktuální vypnutí DVB-T (K40 a K59 - 4.5.2020), "překlopí" se stávající PS12 (K28) do definitivních sítí DVB-T2 = multiplexy 22 a 23, které budou na K33 a K40. Na K28 se tudíž z Kojálu přestane vysílat a tím pádem by mělo být po problému.
uživatel
PeVy
Registrace: 2/2006
Příspěvků: 792
Odpověď v diskusním vlákně
 

@PeVy

V mojej lokalite chytám už spomínaní praded nie kojál!
uživatel
fiesta
Registrace: 2/2016
Příspěvků: 142
Odpověď v diskusním vlákně
 

@dvbinfo

A aky presny tip zosilovača použivaš?
uživatel
jopo166
Registrace: 1/2009
Příspěvků: 1 402
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: 28kanal PS12 nejde DVB T2 CZ

Nejspis to bude vykonovy zesilovac podle toho zesileni.
uživatel
HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 7 631
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra