Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Zgemma H9 Combo

používá někdo tento přístroj a podělí se o zkušenosti? Mám ho druhý den (z E***no.sk), bral jsem to kvůli CI slotu a combu DVB-T2, nechtěl jsem kupovat další krabičku s ovladačem extra. Ovšem jsem z něj teda dost na rozpacích (když to srovnám s předchozím Xtrendem 7000 od stejného prodejce). Co nešlape:
- na sat. tuneru nejde u některých programů obraz, nebo trvá než naskočí... Nejvíce a trvale se to zatím projevilo u všech ČT. Přepnu na ČT z jiného sat. programu-obrazovka zhasne-pak na sekundu problikne obraz-následně tmavá obrazovka zůstane a jde pouze zvuk....Už jsem prošel nastavení dopředu dozadu a netuším, kde je chyba.
- pokud tento stav nastane - úplně přestane reagovat DO, zbývá jen vzadu vypnout vypínač
- připojil jsem HDD s nahrávkami z Xtrendu, systém HDD rozpozná, zobrazí seznam nahrávek, ale nepřehraje je.. Dopadne to stejně jako u výše popsaného problému s ČT = zadní vypínač to jistí...
- připojení do netu mám, ovšem Youtube nemaká, najdu si video co chci, to se dostanu v pohodě, spustím a opět nic, tmavá obrazovka a infobar a konec...při stisku STOP se mě pouze zeptá, zda chci ukončit přehrávání a hotovo. To samé KODI - normálně se spustí, zkoušel jsem to u nahrávek z HDD a nic ...Zkoušel jsem i iVysílání a prý chyba v archivu...
- jinak jsem na společné anténě DVB-T a DVB-S v bytovce s příjmem 0.8W, 19.2E a 23.5E, kartu mám Skylink Ice, nastaven mám Oscam_ice_irdeto (ten chodil v Xtrendu bezchybně), TV mám plazmu Panasonic 42PX80 tuším.
Tak kdyby měl někdo z fóra nápad či tip, budu rád... V nejhorším pošlu ve 14 denní lhůtě zpět...

Kášek
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 16
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31
Odpověď v diskusním vlákně
 

@slávista

Co pracujes v Trebici (nazov firmy vieme), alebo ju vlastnis? Lebo aj odtial nemusi stb fungovat. S Ellanom nebyvaju ziadne problemy, tak nerob antireklamu!!! Prave naopak!!!!

Kasr
Registrace: 8/2008
Příspěvků: 4 428
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Kasr

V Třebíči nepracuji a firmu nevlastním a za to co jsem napsal si stojím-přeflákané a naflákané hafo ptákovin k ničemu.
Ty si spokojen jiní nééé, Rv :-/

slávista
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 570
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Zgemma H9 Combo

Ellano je naprosto v pohode. Cyp ako je slavista, tak az to je znacka vedomosti a kvality. :laughing:

ivan
Registrace: 8/2017
Příspěvků: 498
Odpověď v diskusním vlákně
 

@JanM - VTi do zgemmy?

odkdy???? :O

hogofogo11
Registrace: 9/2014
Příspěvků: 709
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Zgemma H9 Combo

Zdravím.

Uvedený predajca dodáva zariadenia s nainštalovaným image.Koná tak z toho dôvodu,že má zrejme množstvo skúseností s následnými stavmi,ktoré vznikajú po kúpe pri prevádzke.Linux je pre začiatočníka pomerne zložitý nesprávnymi postupmi je možné uviesť zariadenie až do nepoužiteľného stavu.Predajcom predinštalovaný systém je ústretový krok,osobne ho hodnotím kladne,ušetrí množstvo času a starostí.Pri tak veľkom množstve rôznych image je takmer nemožné garantovať stabilitu systému a funkčnosť doplnkov.Aj to je jeden z hlavných dôvodov prečo prečo je vhodné zakúpiť zariadenie s overeným a predinštalovaným systémom.Kto má záujem môže pri kúpe uviesť že nežiada o inštaláciu dodávateľom overenej konfigurácie.Všetko je to teda o vzájomnom definovaní požiadaviek pri kúpe.Dôležitá je ochota odborne komunikovať a spoločne nájsť vhodné riešenie pre danú situáciu a vzniknutý stav.

MMargala
Registrace: 1/2014
Příspěvků: 16
Odpověď v diskusním vlákně
 

Zgemma H9 Combo

tak než jsem stačil udělat čistý flash, tak mi dodavatel poskytl zálohu image, přeflashoval jsem a boxík se probudil k životu. Přepínání funguje, HDD přehrává, YT běží, HbbTV taky docela, takže zatím vše OK. Tak uvidíme, jak to bude dál...Ještě jednou díky všem za rady a nápady.

Kášek
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 16
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra