Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

vu+ zero trapenie

Ahojte ma niekto overenu vti verziu a oscam ktory slape na 100%?
ja mam vti 13.0.12 + oscam 11410.

mam obcasne vypadky obrazu tmu a nasledne obraz uz nenabehne. Oscam mam nastaveny rovnako aj na vu zero 4k a tam vypadky niesu.

hello hello
uživatel
martiner
Registrace: 10/2008
Příspěvků: 330
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: vu+ zero trapenie

keby si cital fora tak by si vedel, ze vu+ nebrat

Zgemma H9S, Octagon SF108, uClan Ustym 4K Pro
uživatel
kratos
Registrace: 4/2008
Příspěvků: 508
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: vu+ zero trapenie

Ja nuly nechcem ziadne. Keby bolo aspon VU One. Zero nie. :)))
uživatel
Kasr
Registrace: 8/2008
Příspěvků: 3 872
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: vu+ zero trapenie

OSCam r11570-798 vyskušaj.

VU+ UNO 4K, VTi 14.0.6, Oscam.Pozícia:23,5-19,2-16-13,0.TivúSat
uživatel
Valto
Registrace: 12/2010
Příspěvků: 295
Odpověď v diskusním vlákně
 

@martiner

VTI zrovna nemusím ...... :))) ale v každom Zero jak starý tak nový model 4K oscam funguje bez problémov... R^ binárku nájdeš na nete ,config si treba upraviť podla svojej potreby ... R^ či nebude problém v tom že máš presne ten istý config v dvoch boxoch .... :laughing: sleduj si live log a ak sa tomu rozumieš tak tam vyčítaš všetko potrebné . R^
uživatel
maradona
Registrace: 8/2018
Příspěvků: 602
Odpověď v diskusním vlákně
 

keby si cital fora tak by si vedel, ze vu+ nebrat

citutuji
keby si cital fora tak by si vedel, ze vu+ nebrat

V pořadí 4k Ultra HD : Zgemma H7S , Zgemma H9Combo, Octagon 4008/8008 , Qviart , Formuler
uživatel
lubos3nec
Registrace: 10/2007
Příspěvků: 830
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: vu+ zero trapenie

zero funguje spoľahlivo, treba ho dať len "na kant" kôli chladeniu

vyskušaj OpenPLi

v oscame sa treba pohrať s parametrami emmcache, treba ich skresat oproti defaultu

VU+: Zero, SoloSEV2, Uno4KSE, E-85 1W-28E, 110cm 27,5W
uživatel
dbart
Registrace: 5/2006
Příspěvků: 451
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: vu+ zero trapenie

Roky pouzivam OpenATV, ale teraz som odskusal nove OpenPLi 7.2 a k OpenATV sa uz nevratim. :))) Rychle a stabilne, aj ked je to zatial len Release Candidate.

Xtrend ET8000 (2x DVB-S2, 1x DVB-T2), Formuler F3, F4Turbo, Zgemma H7S. (vsetko OpenATV 6.3)
uživatel
LucaBrazza
Registrace: 12/2006
Příspěvků: 3 813
Odpověď v diskusním vlákně
 

Kasr

Ty jsi "nějaký něgativní" vůči vučkam... :)))

Všechno zlé, je k něčemu dobré a všechno dobré je k něčemu zlé /obzvlášt na vu-čkach .../
uživatel
tukan
Registrace: 10/2005
Příspěvků: 3 312
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: vu+ zero trapenie

Pardon, to bylo určeno Kratosovi...

Všechno zlé, je k něčemu dobré a všechno dobré je k něčemu zlé /obzvlášt na vu-čkach .../
uživatel
tukan
Registrace: 10/2005
Příspěvků: 3 312
Odpověď v diskusním vlákně
 

@maradona

Ano viem že podľa live logu by som vedel vyčítať ale problám je v tom že keď nastane sek, nepusti ma ani webif do oscamu je to zasekane a livelog otvara 10 min. Binarky som poskusal uz 3 ale vzdy to ide rovnako.

hello hello
uživatel
martiner
Registrace: 10/2008
Příspěvků: 330
Odpověď v diskusním vlákně
 

@dbart

Ako by mal na zere vyzerat emmcache? neporadis?

hello hello
uživatel
martiner
Registrace: 10/2008
Příspěvků: 330
Odpověď v diskusním vlákně
 

@martiner

skús napr.takto:0,1,15,0 alebo takto:0,3,2,1
odporúča sa začínať 0, a nezabudni reštart oscamu cez web... R^
uživatel
maradona
Registrace: 8/2018
Příspěvků: 602
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: vu+ zero trapenie

Příčin podobného stavu může být desítky - různých.
Zcela nedostatečný popis.
Nicméně je fakt, jsem viděl, že s některými image (např. OpenATV 4.2) občas oscam selhává ve zpracování EMM z ČT. Nezapíše oprávnění a samozřejmě přestane dekódovat. Nenašel jsem příčinu, proč a kdy to nastane, zřejmě souběh několika podmínek, verzí systému, verzí oscamu a možná nějakých hodnot v configu. Blbě se to hledá, protože to nastává jen občas. Tento stav vyřeší restart oscamu (modré tlačítko nebo manuálně přes webif, nebo manuálně přes telnet). Hodnoty v emmcache na to nemají vliv - nebo přesněji, nenašel jsem žádný.
uživatel
Antonín
Registrace: 8/2005
Příspěvků: 5 165
Odpověď v diskusním vlákně
 

@antonin

skusim lepsi popis:
zapne sa stroj vsetko ide OK, po hodine uz seka obraz a nechce ma pustit do webif nacitava ho aj 3 min a livelog nechce aktualizovat aj ked nastavim 10 sek na refresh.. zapisy livelogu mi ukazuje potom v 5 min intervaloch. Instalacia je cista aj oscam je cisty bez emu. image neseka reguje super na dialkove. Zeby sa stroj prehrieval ?

hello hello
uživatel
martiner
Registrace: 10/2008
Příspěvků: 330
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: vu+ zero trapenie

Chlapci, mohli by ste sa ho spýtať, či má kartu či linku. :)))
Ale ako vidím najväčší odborník už odpovedal a ani nevie o čo ide. :)))

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra, VU+ Ultimo 4K, VU+ Zero 4K, Formuler F1, EVO Nova IPTV
uživatel
petersk
Registrace: 6/2012
Příspěvků: 4 170
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: vu+ zero trapenie

Je otázka, zda je problém v oscamu, nebo ti něco vytěžuje procesor. Já bych spíše tipoval na druhý případ. Na VTI podrž déle žluté tlačítko (nebo z terminálu příkaz "top") a podívej se na vytížení CPU. Osobní zkušenost - dlouho jsem se trápil s občasným přetiženým procesorem na zero mým oblíbeným skinem "MetrixFHD" (proces enigma2 býval i přes 100%). Přešel jsem na skin "MetrixFHD mod by Koloss" a problém zmizel. Občas mi ještě CPU vytěžovala samba (file share) i když jsem ji nepoužíval.
uživatel
tecka
Registrace: 7/2009
Příspěvků: 79
Odpověď v diskusním vlákně
 

tecka

skin zaklad vu1080p ani pluginy nemam iba oscam, procak ide na 10% dival som sa

hello hello
uživatel
martiner
Registrace: 10/2008
Příspěvků: 330
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: vu+ zero trapenie

Mám vu+ zero s VTI14.05 a oscamom s emu 11233 nastavenie emmcache
mám už roky prázdne 0.0.0.0.
uživatel
steve7
Registrace: 12/2007
Příspěvků: 19
Odpověď v diskusním vlákně
 

steve7

preco taky stary oscam? podla mna to vti 14 seka

hello hello
uživatel
martiner
Registrace: 10/2008
Příspěvků: 330
Odpověď v diskusním vlákně
 

martiner

Neseká, načo meniť to čo funguje.
uživatel
steve7
Registrace: 12/2007
Příspěvků: 19
Odpověď v diskusním vlákně
 

@martiner

Napíš už, čo más, kartu, či linku?

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra, VU+ Ultimo 4K, VU+ Zero 4K, Formuler F1, EVO Nova IPTV
uživatel
petersk
Registrace: 6/2012
Příspěvků: 4 170
Odpověď v diskusním vlákně
 

@LucaBrazza

Také jsem přešel z OpenATV na OpenPLi 7.2(předtím 7.1) a potvrzuji Vaše slova.

DM920 S2X FBC dual+triple tuner 2xS2X 1xT2/C,Skylink,Freesat v Argolis SmarGo SmartReader V2,AntikSAT v TBS3102 Phoenix USB,Experimental image+gemini locale+gutemine,AX HD51 4k 2xS2+USB tuner DVBSky T330 DVB-T2/C,OpenPLi 7.3 r.c.,Telly přes internet.
uživatel
lz405
Registrace: 7/2006
Příspěvků: 343
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: vu+ zero trapenie

Jinak osobně mám v zero poslední VTI a oscam nějaký r11377 - dokud funguje tak do něj nevrtám (nastavený s irdeto kartou ve čtečce, + klient ven, + server pro druhý přijímač doma).
uživatel
tecka
Registrace: 7/2009
Příspěvků: 79
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: vu+ zero trapenie

hlavně jde o to, že stejnej oscam nemůžeš použít ve 4k boxu a v zeru s mipselem, takže jestli jsi stáhl špatnou verzi, do "ne4k" zera je třeba naládovat tu správnou. Jinak opravdu nepíšeš zda je o záseky ve čtení karty nebo jestli je box klientem je problém i jinde jak psali výš. Osobně mám zero (starý model) a s openAtv šlape jak hodinky, tak nechápu nějaký zdejší narážky.
uživatel
hogofogo11
Registrace: 9/2014
Příspěvků: 475
Odpověď v diskusním vlákně
 

hogofogo11

pouzil som samozrejme mipsel oscam eo2. urcite by som tam nedal arm oscam ... musim zistit kde je chyba ked to seka, ale nedostanem sa do logu.

hello hello
uživatel
martiner
Registrace: 10/2008
Příspěvků: 330
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra