Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

než vylezu na střechu

problém-parabola 85,3xLNB 13,19,23 první odešel příjem na 13,asi po měsíci 19. Vadný přepínač Centauri 4/1 ?

lb59
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

tak vylízt

tam musíš,pak dej vědět,co chcíplo,můžeme udělat anketu a tipovat,já teda přepínač,jen proto,že odešly 2 lnb,možná náhoda a odešly lnb,nebo oboje

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: než vylezu na střechu

Přepínač si měl připevněný bindrama za parabolou. Bindry praskly, přepínač se uvolnil, otočil dnem vzhůru, napršelo do něj a je KO. Můj tip.

koaxial & utp

Diaboltp
Registrace: 3/2006

Mělo to být obráceně, nadpis měl znít "než sem něco napíšu", tak nejdřív vylezu na střechu a zjistím, co to je...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

U mňa 7 ks LNB na parabole E-85 + 8 ks DiSEqC prepínačov a nemal som za tie roky žiaden problém ani z jedným z prepínačov!
Samozrejme pravdou je jedna dôležitá skutočnosť, t.j. všetky prepínače sú pod strechou, pekne v suchu.
S toho vyplýva jedno - Ak nechceš mať v budúcnosti problémy, je lepšie umiestniť DiSEqC prepínače mimo vonkajšieho prostredia.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

EMP Centauri + LNB Inverto, Golden Interstar

Zdravím všechny, moje osobní zkušenost s venkovním přepínačem LNB je pozitivní! Jelikož přepínač je umístěn přímo na plastové části paraboly Fuba.. Nedávno jsem provedl dočasnou výměnu za menší a údržbu původní + novou kabeláž. Přepínač je v plastový schránce a jak schránka, tak plasty jsou za 4 roky v provozu naprosto OK!!! Vydrží to fakt všechno a tímto se firmy EMP Centauri musím zastat!! Kvalita těch výrobků je naprostá špička i ve světovým měřítku!! Což nemohu říct ani o firmě Inverto... Jen voda uvnitř přepínače znamená konec!

dabsurfer
Registrace: 8/2019

@lb59

hlavne se poradne oblec! cepici, salu a rukavice ! :)))

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Zažil jsem jednou nedávno šok. Monoblok otočeny vstupy nahoru. Údajně to montoval technik co dělal pro Skylink. Prý to hraje, ale jak dlouho? Rv

Archibald
Registrace: 9/2015

@Diaboltp

Popsal jsi to naprosto přesně,jako by jsi u tý paraboly byl, bindry popraskané, přepínač otočený konektorama nahoru,už mám objednaný nový.
Díky

lb59

mam 2/1 od emp, interni verzi venku za antenou. dal jsem to tam pred zimou jen tak halabala a behem zimy se to uvolnilo a dostalo se to do stavu totalniho nic. na jare jsem ho vymontoval, vypustil, vysusil ocistil od rzi a hura on zase 8 let funguje :)

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

@bublajs

Pokud po výměně bude vše o.k. dám ho do nějaké el.instalační krabice,původní zkusím vysušit,odbahnit,třeba se vzpamatuje...

lb59

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra