![]() |
|
samovolne zapinanie telkyMam televizor sony sat.vu uno 4kse mam to nastavene tak že ktorykolvek ovladač zapnem zapnu mi oba prijmače,to je ok ale stalo sa mi par krat že rano vstavam a telka ide aj cez den už par ktat zaujíma ma čo to môže spuštat poradte dakujem |
polki
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 242 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35 | |
![]() |
|
RE: samovolne zapinanie telkykdyz uz sdilime pribehy o samovolnem xapinani, mne todelalo u stare crt thomson ktera jako jedna z mala telek umi zapinat automaticky se zdrojem a byl pripojen stary combo opticum a televize obcas v noci ci nad rano zapinala sama a bezela se zapnutym prijmacem, presneji prijmac zapinal telku.ted uz s prichodem dvbt2 je pripojeny novy prijmac tak zatim nedela. zajimave ze jsem zkousel i par jinych dvbt2 prijmacu kteri jsou lowend a zapnut telku nedokazali ale o neco drazsi strong ano. takze stary crt umi zapnout sam a nove lcd tv nedokazou, dokonce jsem si koupi cryptobox 702t s hdmi-cec a mam televizi s cec a nejde to spojit aby tv zaplo. vsichni vyrobce tv a asociace pro standardy by meli zasednout a konecne neco s tim udelat takovou jednoduchou vec jako zapinani se zdrojem obrazu. jasne nove tv uz maji nove dvbt2 prijmace ale na satelitni prijmace stale jeste nemaji a natocnejsi uzivatele pripojuji prijmace i kdyz asi ti kupuji drazsi kteri maji hdmi-cec ale telky asi to stejne nevsechny maji, protoze jsem koupil ted a vubec nema to. |
sioga_bs
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 280 |
![]() |
|
liquereNo ja to mam tak že jeden z dvoch ovladačov tel.sony, sat. vu uno zoberiem do ruky je jedno ktory a zapnem naraz oba príjmače tak že v každom prípade zapína jeden druheho |
polki
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 242 |
![]() |
|
polkivypadok prudu mozes nasimulovat a podla toho ako sa to chova mozes vylucit aspon nieco a orientovat sa na vadu TV. Ja neviem co mas nastavene v enigme.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
polkiTyp Tv z hlavy nevím. Zgemma image ATV po nastavení CEC se televize po vypnutí Zgemmy vypnula a po chvíli se vždy opět zapnula. Vypnulo ji až automatické vypnutí a po chvíli se tv opět zapnula. Klientovy jsem doporučil výměnu HDMI kabelu nebo vyp HDMI CeC.Nakonec vypl CEC a má klid. ![]() Nepijte vodu!!! Souloží v ní ryby ! PS: a srát též nechodí na břeh.
|
lachtan
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 1 650 |
![]() |
|
RE: samovolne zapinanie telkyTV Sony + DM900 a HDMI-CEC v boxe nastavené len na ovládanie diaľkovým od Dreamu... Tak isto aj ostatné boxy... A žiadny problém. Možností nastavenia je v Open ATV až, až, stačí si len vybrať a nezabúdať, že pri určitých nastaveniach sa otvoria ďalšie možnosti... Ak sa po výpadku prúdu box sám zapne, je to tak v boxe nastavené, stačí nastaviť nie boot, ale pohotovostný stav... Ja to mám pre všetky boxy sichrované aj záložným zdrojom... Ak sa box, alebo TV samovoľne zapína/vypína, treba skontrolovať nastavenie režimov časovača... Takže nehladať problém, kde nie je - je to úplne niekde inde ...![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 085 Galerie: Maneto |
![]() |
|
RE: samovolne zapinanie telkyto co pises je nieco ine. Po vypadku sa box vzdy zapne, ale opyta sa s oznamom ci sa ma vypnut, alebo nie a pokial nedostane odpoved pekne sa vypne do stavu aky nastavis. Ked toto dobre funguje nemala by ostat zapnuta ani telka ani box.To co pises je nastavenie co ma box robit po bootovani, nie po vypadku prudu. Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
@polkiAhoj!Mám podobnou konfiguraci a občas řeším tento problém. Psa nemám. Spíš mi připadá, že to spouští aktualizace EPG nastavená u mně jako falešné nahrávání. Měl jsem ji nastavenou na dobu od 02:00, ale po pár nočních probuzeních řvoucí TV jsem aktualizaci přesunul na dopoledne a zároveň nastavil TV na vypnutí po 4 hodinách bez použití DO. Možná by to spravilo jiné nastavení způsobu aktualizace (PiP atd), ale to jsem nezkoušel. VU+ UNO 4K, VU+Zero 4K (OpenPLi 9, NAS, parabola T90, 4 x Inverto BLACK Ultra Quad LNB 0,2 dB, DiSEqC 4/1 OptiSwitch) Sony XR-77A83K
|
clooney1
Registrace: 8/2011 Příspěvků: 31 |
![]() |
|
@liquereTak ešte raz : "Ak sa po výpadku prúdu box sám zapne, je to tak v boxe nastavené, stačí nastaviť nie boot, ale pohotovostný stav..."A teraz podrobnejšie : V Open ATV - Nastavenie - Používanie a GUI - Prispôsobiť - Nastavenia - a tu máme možnosti : Po výpadku napájania : prejsť do pohotovostného režimu, len boot, prejsť na vypnutie... Akcia po nabootovaní : prejsť do pohotovostného režimu, len boot... Takže box spraví presne to, čo som nastavil v menu - Nastavenie... to znamená čo spraví po Výpadku prúdu a čo spraví po Nabootovaní. ![]() ![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
![]() |
|
RE: samovolne zapinanie telkyno iste ale potom ti box aj po normalnom zapnuti len ostane v stand by. A to malokto pouziva. Ked ho chcem zapnut tak nie na 2x. Lenze toto nema nic s nastavenim po vypadku prudu.Tto zistis ked nastavis po boote len nabootovat a v nastaveni po vypadku prudu das prejst do stanby, alebo deep standby. Tam by sa ta mal box pytat a po par sekundach urobi co nastavis.Si to vyskusaj.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
@liquereAsi si nejak nerozumieme... Po normálnom zapnutí nezostáva box v standby, ale teraz mne rovno bootuje ... Po výpadku prúdu máš tri možnosti na nastavenie, tak si vyberieš tú, čo ti vyhovuje a mne vyhovuje práve boot, alebo pohotovostný režim a tretiu možnosť - vypnutie nevyužívam, tak aké zapnutie na 2x po normálnom zapnutí ? Ak by som nebol dajme tomu do večera doma, nastavoval som donedávna pohotovostný režim, často tu na sídlisku vypínajú elektriku. A tak ako som písal už vyššie poistil som sa a všetky dôležité zariadenia sú momentálne pripojené cez záložný zdroj... To čo píšeš : Pri nastavení po nabootovaní len boot a po výpadku prúdu pohotovostný režim je síce pravda, veď som túto možnosť ešte nedávno používal, no box po 1-2 sekundách vykonal to čo mal nastavené, nič sa ma však nepýtal...![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35 | |
![]() |
|
![]() |