![]() |
|
Astra 2E britsky svazekAhojte, jak jste na tom s britskym svazkem prave tad? Ja ho teda hodne dlouho necheckoval, ale ted jsem si ho teda od oka nastavil a nemuzu verit svym ocim - v 20:00 mam 7.5dB na 10906V. To se mi snad v tuto dobu nikdy nestalo. Vzdy signal odesel okolo 17:00 s antenou nastelovanou nejlip jak jsem umel a to ted verim, ze bych z toho dostal par desetin decibelu navic, protoze parabolu mam opravdu hodne nahrubo nastelovanou. Naposledy jsem byl na britskem svazku nekdy v pozdnim lete, tak jedine, ze by ted pres zimu byl silnejsi signal.Parabola 150cm, okres Jesenik. Zdravím Vás!
|
bobo2
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 1 628 |
![]() |
|
@bobo2Ahoj. Uz velkou parabolu nema, ale kdy jsem jeste mel v dobe Astra 2D ... takByl velky rozdil mezi dobou od listopadu do konce brezna (zimni cas). A cim byl vetsi mraz tim byl signal lepsi. Jinak v lete mi to nechodilo vubec. Pry je to tim ze v zime je cistsi vzduch. Neumim to lip vysvetlit :) T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin
|
ivo2001
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 6 198 |
![]() |
|
RE: Astra 2E britsky svazektaky chytam 2 E UK beam 28E,prosinec,leden nejlepsi mesice na prijem,nejhorsi cerven a cervenec,v srpnu se to zlepsuje,naopak ted v unoru uz dochazi k mirnemu zhorseni.Nekde jsem cetl,ze na to ma velky vliv slunce,pochopil jsem to tak,ze cim je delsi den a vic sviti slunce tim je to horsi,cim mene slunce pochopitelne lepsi :-) porovnani nejhorsi a nejlepsi signal prosinec vs cerven ve stejnou denni dobu v prumeru cca 2-2.5 db rozdil samo mysleno za normalniho pocasi |
bbcman
Registrace: 12/2005 Příspěvků: 477 |
![]() |
|
RE: Astra 2E britsky svazekStudený konvertor je citlivejší ako pri vyššej teplote.Skús ho schladiť nejakým spôsobom a uvidíš.Tv Panasonic 40DS400E, sat 120cm,motor 75e-27w,napevno 36e, 23e, 19e, 1w, 30w,prijímače Golden media 9080, Openbox s3ci, Cryptobox 650, na pamiatku môj prvý Openbox 810.
|
romannitra
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 314 |
![]() |
|
RE: Astra 2E britsky svazekAni ne citlivější, ale polovodiče šumí úměrně teplotě, tedy čím jsou studenější, tím lepší je odstup signál šum, což je pro LNB klíčový parametr. Ale mám za to, že i útlum v atmosféře je v zimě nižší (?) ionizace? méně mikroprachu? |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: Astra 2E britsky svazekTaké potvrzuji o hodně silnější signál z UK beamu.Domnívam se, že je zvýšen vysílací výkon kvůli bouřím v Anglii, aby na ty svoje pidi paraboly něco chytli... ![]() |
Hu5400
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 407 |
![]() |
|
RE: Astra 2E britsky svazekMam to podobne, jedu na velky antene, ale jsem na hranici prijmu, takze C4 HD v zime v pohode, ITV HD tam je to bid, ale jsou i lepsi dny, a BBC vsechny v HD v pohode, ale jakmile zacne silne prset tak je to samozrejme pryc. Co se tyce presnosti zamereni, mam to tak trochu na prasaka, ale v ramci toho jak to nastavit muzu, tak asi nejvic co z toho jde, bez meraku, jen s teplomerama v receiveru.T90 @ 23E,19E,13E,9E,5E,1W | Prodelin 1244 @ 28,2E| VU+DUO4K | NAS | Invacom QDF 031 | Nordix CM-402
|
xilt
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 795 |
![]() |
|
![]() |