Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

VU+Ultimo 4k a EMP Centauri 16/1

Prosím majitele výše uvedeného přijímače, který rovněž používá přepínač LNB na povely Diseqc 1.1 nebo 1.2, aby se se mnou podělili o zkušenosti.
Jaké má kdo instalováno image a jak spolupráce mezi přijímačem a přepínačem EMP Centauri funguje.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
uživatel
samorost
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 2 249
Odpověď v diskusním vlákně
 

VTI 14.0.5 _ Duo4K

https://www.parabola.cz/album/foto-1462/
https://www.parabola.cz/album/foto-1463/

Relé v provozu cca 12let, předtím Ultimo, předtím Vantage 7100. Viz foto v galerii.
sekce Album: Pro Samorost EMP Centauri 8in - VU Duo4Ksekce Album: Pro Samorost EMP Centauri 8in - VU Duo4K
Popis fotografií:
[1] Pro Samorost EMP Centauri 8in - VU Duo4K
[2] Pro Samorost EMP Centauri 8in - VU Duo4K


On Air!
uživatel
Saxon
Registrace: 5/2007
Příspěvků: 17 479
Galerie: Saxon
Odpověď v diskusním vlákně
 

Děkuji za servis Saxonovi,

z toho vychází, že DUO a ULTIMO se chovají naprosto stejně???

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
uživatel
samorost
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 2 249
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: VU+Ultimo 4k a EMP Centauri 16/1

Duo4K a Ultimo první generace bezpochyby.

On Air!
uživatel
Saxon
Registrace: 5/2007
Příspěvků: 17 479
Galerie: Saxon
Odpověď v diskusním vlákně
 

@samorost

to se chova uplne stejne uz od dob DM500 :) a jedinej problem je, kdyz se ten prepinac rozbije.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
uživatel
bublajs
Registrace: 9/2006
Příspěvků: 7 506
Odpověď v diskusním vlákně
 

VU+Ultimo 4k a EMP Centauri 16/1 (# 263)

Otázka je jaký image. Mám staré Ultimo,v něm VTI, používám 15xLNB,8x qad, 7x tvin. Nastavení mi šlapalo roky bez problémů. V novém Ultimu 4k, mi stejný seting ve VTI dělá neskutečný bordel, jebal jsem se s tím 2 dny i kompletní ladění znovu, ale za chvilku nešel ani volný eurospot a čt24.Nakonec jsem tam dal BlackHole a vše jede jak má, akorát jsem se musel trochu přeorientovat v nastavení atd.Další věc je aktualizace softwéru, byl jse zvyklý na přeinstalaci z netu,a vše šlapalo dál bez problémů,v BlackHole musím hromadu věcí znovu nakonfigurovat,ale jinak jsem spokojený.Na to co mi to dělalo s VTI jsem se ptal i na konkureci,myslím , že i tady,ale pro Ultimo, žádná odpověď.Zajímalo by mě jestli Ti to pojede s VTI,jinak BlackHole bez problémů. zdravím ať Ti to šlape bez problémů
uživatel
cesarek
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 34
Odpověď v diskusním vlákně
 

VU+Ultimo 4k a EMP Centauri 16/1 (# 263)

To podstatné jsem nenapsal Diseqc 1.1.
uživatel
cesarek
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 34
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: VU+Ultimo 4k a EMP Centauri 16/1

Mám to stejně jako Saxon a fungovalo to OK s VTI,Black Hole,Open BH
uživatel
kiss
Registrace: 7/2005
Příspěvků: 128
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: VU+Ultimo 4k a EMP Centauri 16/1

Pravda je že občas jsem viděl s diseqc 1.1 a EMP někde nevysvětlitelné problémy, uvažoval jsem o nepřesnosti časování příkazů na obou stranách, ale úplně jistý si tím nejsem. Ale nikdy jsem u toho neměl nějaký měřící přístroj, aby se to dalo potvrdil, nebo vyvrátit. Docela by mne to zajímalo, jestli to někdo měřil jestil to je vůbec možné - v EMP nutně musí vědět. Většinou se to na enigmách dalo pořešit nějakým nastavením diseqc, opakováním přikazů apod.
uživatel
Antonín
Registrace: 8/2005
Příspěvků: 4 980
Odpověď v diskusním vlákně
 

Funguje to!

VU+Ultimo stojí dost peněz, zvláště když se má doplnit o pozemní televizi. Nikdo mi nechtěl přijímač předvést v praxi na severní Moravě. Ve slabé chvilce jsem ho ale koupil. Nemám zkušenosti s Linuxy, proto jsem přijímač poslal Saxonovi na vložení Image a základní seřízení pro Diseqc 1.1 a další věci.
VEŘEJNĚ DĚKUJI SAXONOVI ZA SEŘÍZENÍ!!!
Přijímač má vložený poslední VTI 14.0.6 a s EMP Centauri 16/1 cvičí neskutečně svižně, jakoby šlo o Diseqc 1.0. Mám obsazeno 16 vstupů=Imputů. U dvojdružic 45/46 a 52/53 mi přijímač odmítl naladit stanice z partnerské družice, když mám 45E označeno - nenaladí 46E. Tak jsem zadal družici 46E samostatně s pořadovým LNB 17 a stejným Imputem a podařilo se. Stejně tak u dvojdružice 52/53. Mám tedy zadáno 18 LNB.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
uživatel
samorost
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 2 249
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra