Quantcast

Český rozhlas spustil webové Rádio Junior

| redakce | tisk

Dnešním dnem spouští Český rozhlas internetové vysílání Rádia Junior. Webové rádio zprostředkuje dětem, dospělým i učitelům bohatou nabídku rozhlasového archivu. Na programu jsou pravidelné pohádky, básničky, říkadla i veselé písničky.

Stream „Rádio Junior“ na adrese www.radiojunior.cz vysílá každý všední den od 6.30 do 21 hodin, o víkendu se začátek posouvá až na osmou hodinu ranní.

Ranním vysíláním provází víla Budínka, která dětem pomůže se vstáváním. Během dne budou alternovat nejrůznější pohádky, hry a četba pro mládež i moderované bloky. Každý všední den a v sobotu se v 19 hodin stream přepne na vysílací blok na Dvojce Českého rozhlasu.

Rádio Junior přichází v rámci nového streamu také s původní tvorbou zaměřenou na různé věkové kategorie dětí. Během listopadu představí víla Budínka své Notováníčko - písničky pro děti trochu jinak, Zora Jandová - vedoucí Tvůrčí skupiny pro děti a mládež - uvede novinku Desetiminutovka aneb Čím omráčíte učitele: „Název vystihuje všechno. Chceme přes různé překvapující zajímavosti dovést děti k opravdovému zájmu o daný problém nebo téma, respektive rozšířit jejich obecné znalosti.“ Moderátoři Tomáš Vacek
a Jiří Kohout pomůžou jako poškoláci Venda a Fráňa zvládnout např. nástrahy pravopisu nebo vymyslet jednoduché mnemotechnické pomůcky pro snadnější učení.

Český rozhlas spustil webové Rádio Junior
▲ Český rozhlas spustil webové Rádio Junior

Původní stream Rádio Junior Mini změnil název na „Rádio Junior Písničky“. Vysílá pro nejmenší děti a rodiče jim ho mohou pustit z Webíku. Nabízí nepřeberné množství původní české hudební tvorby pro děti: lidové písničky, písničky z pohádek a další.

Webová adresa www.radiojunior.cz vede na rozcestník, ze kterého se děti prokliknou na Webík (pro mladší děti) anebo do Rádia Junior, který už je určen těm starším a přináší obsah z vysílání, seriály a soutěže.

Povědomí o značce Rádio Junior by měla zvýšit také právě začínající komunikační kampaň.

zdroj: ČRo





Reklama




Vybrané články