Quantcast

Press TV a iFilm FTA na satelitu Express AM44

| redakce | tisk

Na ruském telekomunikačním satelitu Express AM44, který je umístěn na pozici 11 st. západně, se objevil mini paket s íránskými kanály Press TV a iFilm TV. Obě stanice zde vysílají FTA a jsou šířeny přes svazek S1 (steerable beam 1) - tedy s pokrytím prakticky celé Evropy, s hlavní zónou pokrytí střední a jižní Evropy.

Íránské stanice Press TV a iFilm TV skončí k 1.7.2013 na satelitech satelitního operátora Intelsat, který uznává formální sankce americké vlády proti Íránu. Intelsat proto neprodloužil kontrakt s vysílatelem obou stanic IRIB (Republic of Iran Broadcasting).

Press TV a iFilm FTA na satelitu Express AM44
▲ Press TV a iFilm FTA na satelitu Express AM44

Press TV a iFilm jsou šířeny z kapacity jiného satelitního operátora, který umožnil pokrýt celou Evropu. Technická kvalita obou stanic není příliš dobrá - stanice sice mají video bit rate po cca 3 Mbit/s (MPEG-2) ale při nízkém rozlišení 352x288 obrazových bodů. Zvukové stopy mají 128 kbps.

Press TV je zpravodajský kanál v anglickém jazyce. Vedle informací vysílá také publicistiku a dokumentární filmy. iFilm vysílá také dokumentární filmy, film o filmu, recenze filmů a krátké filmy.

technické parametry:

• Express AM44 (11°W), freq. 11,463 GHz, pol. H, SR 4740, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, FTA





Reklama




Vybrané články