Quantcast

Sedmá řada upírského seriálu True Blood na AXN

| redakce | tisk

Upírský seriál True Blood - Pravá krev je natočený na motivy knižní série americké autorky Charlaine Harrisové, která se podílela také na scénářích ke všem sériím. První román Mrtví do soumraku vyšel v roce 2001 a získal řadu cen a spoustu fanoušků.

První řada seriálu se odvysílala v roce 2008 a ostudu své knižní předloze rozhodně neudělala - získala přízeň diváků i odborníků. Ze 112. nominací na různé televizní, seriálové i žánrové ceny, si vysloužila celkem 32 ocenění. Mezi ta nejvýznamnější patří například Zlaté Glóby, Emmy nebo několik nominací na Grammy a ceny BAFTA. Sedmou řadu seriálu uvidí diváci AXN od pátku 23.10.2015.

Co kdyby upíři opravdu existovali? A co kdyby žili mezi námi?
Mysteriózní příběh s prvky hororu, satiry a erotiky popisuje svět, ve kterém upíři skutečně existují a tvoří svéráznou minoritu, stejnou jako například náboženské nebo národnostní menšiny nebo homosexuálové.

Sedmá řada upírského seriálu True Blood na AXN
▲ Sedmá řada upírského seriálu True Blood na AXN

V obchodech se běžně prodává umělá krev značky True Blood, a tak upíři už nemají potřebu vysávat lid.

True Blood - Pravá krev vypráví příběh Sookie Stackhousové, servírky ze zapadlého louisianského městečka Bon Temps, která má jednu nadpřirozenou schopnost - umí číst myšlenky druhých. Do baru, kde pracuje, zavítá pohledný a mladě vyhlížející Bill, který právě oslavil své krásné 173. narozeniny. Upír s pošramocenou pověstí se sice stýká s podivnými existencemi, ale Sookie se do Billa stejně bezhlavě zamiluje...

Sedmá a závěrečná řada seriálové adaptace knih Charlaine Harris začíná útokem skupiny upírů nakažených hepatitidou V, který uvede městečko Bon Temps do naprostého zmatku a vyvolá vlnu nenávisti proti hlavní hrdince Sookie (Anna Paquin). Mezitím se Jessica (Deborah Ann Woll) snaží přesvědčit Andyho (Chris Bauer), že zoufale touží napravit své minulé chyby, Bill (Stephen Moyer) vzpomíná na svůj život před Občanskou válkou, Jasona (Ryan Kwanten) čeká podivné setkání se starým přítelem, Lafayette (Nelsan Ellis) pomáhá Lettie Mae (Adina Porter) vyřešit její bouřlivý vztah s dcerou Tarou (Rutina Wesley) a Pam (Kristin Bauer Van Straten) pátrá po Ericovi (Alexander Skarsgård), který možná přece jen žije!

zdroj: AXN





Reklama




Vybrané články