Quantcast

Druhá řada fantasy seriálu Knihovníci od listopadu na Universal Channel

| redakce | tisk

Knihovna je tajnou organizací, která po celá staletí sbírá artefakty, jež jsou magické a mocné natolik, že by v rukách smrtelníka mohly přinést obrovské nebezpečí, poražená monstra, která jsou živa z nevinných lidí a vyřešených dávných tajemství děsivé moci.

Během celé své existence měla Knihovna vždy jednoho knihovníka - učence, který rozuzloval tyto skládanky - a strážce, který dohlížel na knihovníka, aby se mu nic nestalo. Tento tým hlídal svět, ve kterém se kouzlo, v očích veřejnosti, již dávno změnilo v legendu.

V první řadě se nesmrtelný rytíř Lacelott snažil navrátit věk Camelotů a všechno kouzlo, které v něm vládlo a přesto, že mu to Knihovna zmařila, jeho pokus měl dva dlouhodobé následky. Nejprve se ve světě probudilo kouzlo, které se rozšířilo všude a stalo se mnohem mocnější. Za druhé, vznikla nová tradice v Knihovně - tým knihovníků, který má za úkol postarat se o jeho nové hrozby.

Druhá řada fantasy seriálu Knihovníci od listopadu na Universal Channel
▲ Druhá řada fantasy seriálu Knihovníci od listopadu na Universal Channel

Obyčejní lidé s neobyčejnými vlastnostmi jsou nyní vtaženi do tohoto tajemného světa. Jacob Stone, který sice pracuje na ropovodu, ale zároveň je geniální přes umění, architekturu a historii, Ezekiel Jones, prvotřídní zloděj a haker a matematický/vědecký génius Cassandra Cillianová se přidávají k výstřednímu vševědoucímu knihovníkovi Flynnovi Carsenovi a jeho ochránkyni, bývalé vojenské velitelce, Eve Bairdové, v obnovené Knihovně. Tajemný učenec Jenkins, původně rytíř grálu, Galahad, řídí Knihovnu a dodává týmu informace z nadpřirozeného světa, přičemž je baví svým naprostým sarkasmem.

Hlavní myšlenka 2. řady zní: “Nemůžeš být kým jsi býval“. Zatímco první řada byla o vstupu do tajemného světa, druhá řada je o změnách, které musí udělat, když jsou již v tomto světě. O tom, jak způsob, kterým vidí sami sebe a jejich cíle, nejde ruku v ruce s neustálou změnou života. Život se vyvíjí a každý z knihovníků se bude muset pokusit potlačit své vlastní já, na které doteď spoléhal a začít být někým jiným, lepším. Nemůžete přece žít celý nový život bez toho, aniž by vás to změnilo.

Stará metodologie Knihovny - kde si mohli knihovníci dělat co chtěli, sbírat artefakty, aniž by tím způsobili příliš velkou újmu, nebo ukládat monstra ke spánku - už nebude fungovat. Kouzlo se ve světě objevuje příliš rychle a v tolika podobách, že už nedokáže být skryto. Dokonce i poslání 2000 let staré knihovny musí být změněno. Míra a směr této zásadní změny rozděluje Eve a Flynna, zatímco si různé skupiny začínají pohrávat s kouzlem a prozkoumávat možnosti tajemného světa.

Nová řada také agresivně zkoumá moc příběhů - jak mohou jasně ukázat a vymezit, co je pravda a lež a povídky, které říkáme sami sobě a ostatním o tom, kdo jsme.

Fantasy seriál Knihovníci na Universal Channel od 2. listopadu každé pondělí ve 21:20 hodin a to jen 24 hodin po premiéře v USA.

zdroj: Universal





Reklama




Vybrané články