Quantcast

FLIX TV může vysílat ČT24 zakódovaně, v ostatních DTH je FTA

| redakce | tisk

Zpravodajský kanál České televize ČT24 se vysílá na třech satelitních pozicích 23,5°E, 0,8°W a 1°W nekódovaně. Vysílání tedy mohou přijímat satelitní diváci bez jakékoliv dekódovací karty.

"Česká televize vysílá přes družici program ČT24 nekódovaně - tedy obdobně jako je tomu u FTA programu)," uvádí k dotazu webu parabola.cz Michaela Zahrádková z tiskového oddělení České televize.

V nové DTH platformě Flix TV na satelitu Eutelsat 16A (16°E) je ale vysílání ČT24 zakódováno systémem Conax. Proč tomu tak je?

"Provozovatele převzatého vysílaní prostřednictvím družice (jako je například Flix TV) nemají smluvně stanovenou povinnost šířit program ČT24 nekódovaně, a mohou si vybrat, zdali ho budou nebo nebudou kódovat - vzhledem k tomu, že je primární šíření nekódované," doplňuje Michaela Zahrádková z ČT.

Čtenáři webu parabola.cz si možná vzpomenou na kauzu zakódovaného vysílání ČT24 na platformě Digi TV před šesti lety. Tehdy ČT varovala, že pokud bude její zpravodajský kanál ČT24 bude kódovat, odstoupí od licenční smlouvy a přeruší poskytování svých programů pro Digi TV. Rumunský majitel Digi TV tehdy hned zareagoval a vysílání uvedl do souladu s podmínkami ČT - vysílání ČT24 odkódoval. Více k tomu zde.





Reklama




Vybrané články