Quantcast

ITU schválila nový standard pro HDR

| redakce | tisk

Mezinárodní telekomunikační unie (ITU) ohlásila nový standard pro High Dynamic Range Television (HDR TV), který představuje významný pokrok v televizním vysílání. HDR TV přináší vynikající podání barev v rámci doporučení BT.2020.

Radiokomunikační sektor ITU-R vyvinul nový standard nebo doporučení ve spolupráci s experty z televizního průmyslu, vysílacích organizací a regulačních orgánů v rámci pracovní skupiny 6.

Doporučení BT.2020 ITU-R UHDTV bylo schváleno v říjnu 2015 a představuje kontinuální vývoj televize, od svého vzniku v roce 1930, transformací černobílé obrazovky na ultra vysoké rozlišení na velkých plochých panelech.

Nejnovější doporučení BT.2100 přináší další impuls televiznímu obrazu, což divákům vylepšuje vizuální zážitek. Doporučení HDR TV umožňuje televizním pořadům plné využití nových a mnohem jasnějších zobrazovacích technologií. HDR TV může přinést venkovní slunné scény s jasnějšími a přirozenějšími barvami, přidáním světel a třpytu. Při méně osvětlených a nočních scénách odhalí více detailů v tmavších oblastech.

Doporučení ITU-R BT.2100 také umožňuje výrobcům televizního obsahu vybrat ze tří úrovní detailů nebo rozlišení: HDTV (1920x1080) a UHDTV 4K (3840x2160) a UHDTV 8K (7680x4320) ve všech případech progresivní zobrazovací systém s rozšířeným barevným gamutem a rozsahu FPS v rámci doporučení BT.2020.





Reklama




Vybrané články