Quantcast

Rai odvysílala první ze sedmi utkání Eura 2016 ve 4K

| redakce | tisk

První čtvrtfinálový zápas fotbalového šampionátu UEFA Euro 2016 přinesla italská veřejnoprávní Rai v Ultra HD rozlišení 4K. Přenos byl odvysílán ve spolupráci s francouzským operátorem Eutelsat.

Jde o další významný krok v televizní distribuci.

Rai odvysílala první ze sedmi utkání Eura 2016 ve 4K
▲ Rai odvysílala první ze sedmi utkání Eura 2016 ve 4K

Zápas byl filmován 14 Ultra HD kamerami, které byly umístěné na stadionu Vélodrome v Marseille a šířeny přes IBC (International Broadcasting Centre) v Paříži do teleportu Paříž - Rambouillet. Dočasné studio Rai u teleportu přidávalo živý komentář na speciální Rai 4K program, který byl zakódován a uplinkován na satelitní systém Eutelsat Hot Bird (13°E).

Italské domácnosti vybavené Ultra HD obrazovkami a certifikovanými CAM moduly TivúSat mohli sledovat první čtvrtfinálové utkání, které budou následovat 1., 2. a 3. července další tři čtvrtfinálové zápasy, následně semifinále dne 6. a 7. července a finálový zápas dne 10.7.2016.

Rai odvysílala první ze sedmi utkání Eura 2016 ve 4K
▲ Rai odvysílala první ze sedmi utkání Eura 2016 ve 4K

Tyto přímé přenosy představují pro Itálii nejvýznamnější vysílací událost v Ultra HD před zahájením pravidelného vysílání. Do konce letošního roku má být v Itálii prodáno přes 1 milion kusů 4K televizorů.

Přenosy probíhají ve spolupráci s předními technologickými partnery, včetně DBW COMMUNICATION a V-NOVA, která poskytla P.Link 4K a enkódování a dekódovací systém, který může přinést nejvyšší signálovou kvalitu od IBC.





Reklama




Vybrané články