Quantcast

Etiopie si vybrala Eutelsat 8 West B

| redakce | tisk

Francouzský satelitní operátor Eutelsat podepsal souběžně mnohaleté dohody s Etiopskou vysílací korporací EBC (Ethiopian Broadcasting Corporation) a Sdružením etiopských vysílatelů pro video kapacitu na satelitu Eutelsat 8 West B (8°W).

Kontrakty zahrnují pronájmy více transpondérů, včetně dalšího rozšiřování kapacity.

Etiopie bude pro obě mediální skupiny využívat pokrytí ze satelitu Eutelsat 8 West B pro distribuci FTA DTH platforem, což představuje celkem 30 programů. Pozici 7°W/8°W využívají vysílatelé od roku 2012. Nyní převážná většina kanálů z Etiopie zde vysílá díky těmto novým dohodám.

Dlouholetým zákazníkem Eutelsatu na evropské pozici Eutelsat Hot Bird je Etiopská vysílací společnost EBC, nejstarší a největší vysílací broadcaster v zemi. Vysílání je složeno ze zpráv, sportu, hudby a zábavných pořadů, převážně v amharštině, oficiálním jazyce federální vlády.

Sdružení etiopských vysílatelů (AEB), založené v září 2018, je skupinou soukromých vysílacích společností z Etiopie. Mezi členy patří Ethiopian Broadcasting Service (EBS), Fana TV, Walta, Kana TV, Arts, Nahoo TV, Afrihealth, OBS, LTV, Ahadu, DWTV, Asham TV a Balageru.





Reklama




Vybrané články