Quantcast

Videoklipová Radio Kiss Kiss TV HD volně také na 5W

| redakce | tisk

Italská videoklipová televize Radio Kiss Kiss TV rozšířila svoji distribuci. Od čtvrtka 12. prosince 2019 vysílá po celé Itálii v rámci DVB-T multiplexu společnosti Telecom Italia Media na K55 (746 MHz). Vysílání je šířeno v HD rozlišení (1440x1080).

S rozšířením distribuce programu Radio Kiss Kiss TV HD do celoplošné DVB-T sítě se pochopitelně mění i obsah jednoho z multiplexů v režimu multistream na satelitu Eutelsat 5 West A 5°W), který právě slouží jako distribuční trasa pro pozemní vysílače v Itálii.

Pro satelitní diváky nejde o zcela nový program. Stanice se před čase objevila na satelitním systému Eutelsat Hot Bird na pozici 13°E, odkud je možné program přijímat zcela zdarma na běžném satelitním přijímači. Pro příjem programu z pozice 5°W je nutný set top box, který režim multistream podporuje. S ohledem na velký počet volných programů na 5°W v tomto režimu můžr být přidání této stanice dalším zatraktivnění programové nabídky.

Radio Kiss Kiss TV HD - záběr z příjmu stanice
▲ Radio Kiss Kiss TV HD - záběr z příjmu stanice

Stanice Radio Kiss Kiss TV doposud vysílala v pozemním multiplexu v Itálii jen v klasickém SD rozlišení v regionálních multiplexech na jihu země, kde patrně brzy skončí.

technické parametry - Radio Kiss Kiss TV HD:

• Eutelsat 5 West A (5°W), freq. 12,543 GHz, pol. H, SR 34200, FEC 8/9, DVB-S2/8PSK, multistream, stream 34, FTA
Eutelsat Hot Bird 13C (13°E), freq. 11,662 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, FTA

zdroj: vl. info + franck





Reklama




Vybrané články