Quantcast

ČRa: Lidé sledují mnohem více videoobsahu na internetu

| redakce | tisk

Nejen televizní vysílání v klasické podobě zaznamenává nyní nárůsty sledovanosti. Lidé více sledují i obsah, který jim televizní skupiny či vydavatelství nabízejí v rámci OTT služeb, tedy sledování filmů, seriálů nebo bonusů k nim i na internetu.

České Radiokomunikace (CRA) poskytují svou infrastrukturu v oblasti OTT služeb televizním skupinám Prima, Nova nebo vydavatelství MAFRA.

Jedná se tedy například o služby iPrima, Nova Plus a další. Nárůst přenesených dat v posledním měsíci činí 25 %. Roste i užití HbbTV - to je nyní ve špičkách o 40 % vyšší než v přechozím měsíci.

Lidé také sledují pořady mnohem více rovnoměrně v rámci celého dne, než tomu bývalo dříve. „Zatímco dříve byl hlavní vrchol využívání OTT služeb večer, nyní se sledování rozprostřelo do celého dne,“ říká obchodní ředitel CRA Miloš Mastník. „Je vidět, že lidé mají více času a možností zvolit si, kdy budou co sledovat. Stoupá i celkový objem přeneseným dat, ve srovnání s předchozím obdobím se zvýšil zhruba o čtvrtinu,“ doplňuje Miloš Mastník. Rozložení v průběhu celého dne lze pozorovat i u HbbTV.

CRA poskytuje v rámci OTT (over the top) produkt CRA Media Cloud, který zahrnuje celou škálu služeb od zpracování obsahu pro distribuci až po doručení do zařízení koncového zákazníka. Využívá k tomu vlastní infrastrukturu pro zpracování video-obsahu a zároveň vlastní CDN (content delivery network). To znamená dostatečně robustní a zároveň škálovatelné řešení, které zvládá i obrovské datové toky v jeden okamžik a rychlé a bezproblémové doručení požadovaného obsahu ke koncovému uživateli.

Naši zákazníci se mohou spolehnout, že jejich klientům bude obsah doručen kvalitně a bez problémů, bez ohledu na jejich počet. Vlastní CDN nám umožní odolat i nárazovému náporu uživatelů při mimořádných situacích,“ doplňuje Miloš Mastník.

zdroj: ČRa





Reklama




Vybrané články