Quantcast

Novinky TivúSat: Start VH1 HD, Spike HD, konec v SD

| redakce | tisk

V nejbližší době se dočkají diváci bezplatné italské satelitní platformy TivúSat (Eutelsat Hot Bird, 13°E) řady novinek a změn. Hudební a zábavní stanice VH1 spustí vysílání ve vysokém rozlišení (HDTV). Stejně tak i stanice Spike.

Start italské verze VH1 HD a Spike HD je naplánován na 1. března 2021. Diváci TivúSat mohou tyto dvě stanice zatím sledovat v klasickém SD rozlišení. Ve stejný den dojde k mírnému navýšení bit ratu zábavní stanice Paramount Network HD.

Souběžná distribuce VH1 a Spike v SD a HD bude probíhat tři měsíce. K 1.6.2021 skončí Spike, VH1 a také Paramount Network v SD.

Webová stránka TivúSat
▲ Webová stránka TivúSat

Dne 1. června bude dětský kanál Super! překlopen z MPEG-2 do MPEG-4. Vysílání zůstane v SD.

Další vypínání MPEG-2/SD distribuce italských stanic se očekává ve druhé polovině tohoto roku. Skončí v SD hlavní programy italské mediální skupiny Mediaset (Rete 4 v září, Italia 1 v říjnu a v prosinci Canale 5). V prosinci skončí v SD také komerční La7 a hlavní programy Rai 1, Rai 2 a Rai 3. Všechny vyjmenované stanice se již vysílají v MPEG-4 v HD rozlišení.

Již v příštím týdnu se v TivúSat objeví nová stanice Yes TV. Jde o zpravodajsko-informační rádio-televizní stanici. Program se bude pravděpodobně vysílat volně ( FTA).

zdroj: digital-sat.it, franck





Reklama




Vybrané články