Quantcast

Nová podoba zpravodajsko-publicistických pořadů TV Nova

| redakce | tisk

Ke svým čtrnáctým narozeninám, které Nova slaví 4. února, si televize sobě, ale především svým divákům, nadělila zcela nové dekorace a znělky zpravodajsko-publicistických pořadů. Novou podobou se pochlubí Snídaně s Novou, Víkend, Na vlastní oči, Koření a Volejte Novu. Všechny pořady, které jsou navázány na zpravodajství, tak získávají vizuální kontinuitu.

Všechny zpravodajské a publicistické pořady získaly výstavbou nového zpravodajského centra větší kompaktnost ve vztahu ke zpravodajství. „Je logickým krokem, že kromě obsahového propojení získávají naše pořady i propojení vizuální. Novými dekoracemi navazujeme na vlnu inovací, kterou jsme začali už výstavbou moderního zpravodajského centra. Zpravodajství - jakožto matka - „oblékla“ související zpravodajsko-publicistické pořady do jednotného hávu. Dekorace a výtvarné sety ve studiu tak dostaly vzájemně provázanou výtvarnou a vizuální formu, která už na první pohled sjednocuje všechny pořady do jedné rodiny,“ popisuje záměr ředitel zpravodajství a publicistiky TV Nova Martin Ondráček.

Výraznou vizuální přeměnu teď postupně - s odstupem několika málo dní - doznají všechny zpravodajsko-publicistické pořady. Snídaně s Novou tuto obměnu absolvovala již dnes ráno. Na novou dekoraci Víkendu se mohou diváci těšit již dnes večer, Na vlastní oči vysílají v novém kabátu poprvé ve středu 6. února, Koření a Volejte Novu pak v sobotu 9. února. Jednotícím aspektem všech dekorací je používání určitých výtvarných prvků - různé barvy zpravodajského stolu a různé charakteristiky jeho čela - vždy podle daného formátu (žlutý ráno, červený odpoledne, stříbrný večer). „U sedacího nábytku jsme zvolili prestižní světový design, sjednotili jsme materiál. Nové je i nasvícení a provoz ve studiu,“ vyjmenovává architekt Michael Klang, který je autorem celého setu.

zdroj: PR Nova





Reklama




Vybrané články