Quantcast

Slovenská nabídka T-Home testuje MGM Channel, TV Doma a TV Lux

| Tisk

Maďarská pay-tv platforma T-Home rozšířila technické testy slovenské programové nabídky o další tři stanice - MGM Channel, TV Doma a TV Lux. Všechny tři programy se objevily na nové satelitní kapacitě, která byla zaktivována začátkem tohoto týdne.

MGM Channel přináší oskarové snímky a legendy stříbrného plátna. Starší i novější filmové tituly. Program je vysílán s českým dabingem.

obrázek TV Doma - nový programový okruh slovenské komerční jedničky TV Markíza. Stanice je určena pro aktivní divačky, kterým přináší nekonečné seriály, telenovely, romantické filmy a publicistické pořady. Vysílá slovensky nebo česky.

TV Lux - katolická televize s programem pro celou rodinu. Program je založen na duchovních hodnotách a tradicích římsko-katolické církve. V program divák najde informační, vzdělávací, publicistické pořady. Vysílá slovensky.

technické parametry vysílání:
satelit: Amos 3 (4°W)
kmitočet: 10,806 GHz
polarizace: vertikální
SR: 30000
FEC: 2/3
norma: DVB-S2/8PSK

obrázek MGM Channel
service ID: 4419
video PID 48 (MPEG-4)
audio PID 47 (AAC)
CA Conax

TV Doma
service ID: 4422
video PID 39 (MPEG-4)
audio PID 38 (AAC)
CA Conax

TV Lux
service ID: 4423
video PID 36 (MPEG-4)


audio PID 35 (AAC)
CA Conax

Platforma T-Home, která zatím působí jen v Maďarsku, vstoupí brzy na slovenský trh, kde bude služba nabízena zřejmě pod jiným názvem - Slovak Telekom si pro satelitní verzi IPTV služby u Úřadu průmyslového vlastnictví registroval názvy MagioSat televízia a Magio televízia. Definitivní název není známý a server parabola.cz do té doby bude v souvislosti se vstupem služby na slovenský trh používat maďarské označení služby T-Home.

Termín startu T-Home na Slovensku není stále známý. Spekuluje se o lednu 2010. Vzhledem k tomu, že satelitní kapacita pro slovenskou nabídku je v provozu a za transpondér je nutné platit poplatky, je proto možné, že služba bude představena v komerčním provozu ještě v letošním roce. Provozovatel by tak stihl hlavní podzimní TV sezónu.

Platforma T-Home používá pro svoji satelitní platformu nové technologie - normu DVB-S2 a kompresní video formát MPEG-4 a audio AAC, které umožňují umístit na transpondér vyšší počet programových služeb.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články