Quantcast

PV TV, konkurent Fishing and Hunting, začal vysílat česky

| Tisk

logo PV TV, kanál věnovaný lovu a rybolovu, spustil se začátkem nového roku českou lokalizaci. Po několika týdnech od vstupu programu do satelitní platformy Digi TV se tak diváci v České republice a na Slovensku dočkali dlouho slibované lokalizace. PV TV vysílá pořady v češtině výhradně formou DVB titulků. Ty si musí satelitní divák ve svém set top boxu zaktivovat (tlačítko se symbolem titulků, OPT+ a podobně).

PV TV vstoupil do platformy Digi TV v první dekádě měsíce října 2009 a vysílá na programové pozici, kde se dříve šířil konkurenční kanál Fishing and Hunting (F+H) společnosti IKO Cable. RCS/RDS, provozovatel platformy a IKO Cable, vlastník stanice se nedohodli na dalším šíření F+H (a také DoQ) a vlastník Digi TV jej vzápětí nahradil kanálem s prakticky stejným zaměřením. Diváci tímto nepřišli o program pro rybáře a myslivce. Chyběla jen čeština.

Kanál PV TV se v poslední době potýká s technickými problémy. Jeho distribuční signál v paketu Digi TV je proto dočasně nekódovaný. Technické problémy s rozpady obrazu byly ověřeny na několika set top boxech.

logo technické parametry:

satelit: Thor 5 (0,8°W)
kmitočet: 11,785 GHz
polarizace: horizontální
SR: 28000
FEC: 5/6
norma: DVB-S
kompresní formát: MPEG-2
kódování (CA systém): žádný, obvykle Nagravision 2/3
platforma: Digi TV
zvukové stopy: maďarsky, rumunsky, bulharsky, anglicky




Fishing and Hunting Channel, konkurent PV TV, vysílá také na pozici 0,8°W prostřednictvím satelitu Thor 3 v rámci paketu Focus Sat / ESS, na kmitočtu 11,747 GHz, pol. H, SR 28000, FEC 5/6, DVB-S. I tento program (spolu s DoQ) není kódován.

Televize Fishing and Hunting Channel vysílá v češtině - některé pořady s dabingem, jiné formou DVB titulků.

Kanál PV TV v Česku a na Slovensku zatím rozšířen není. Je zatím jen v Digi TV. Konkurenční Fishing and Hunting Channel je dostupný v některých kabelových sítích a také v placené nabídce platformy CS Link .

Pořady o lovu a rybolovu se těší poměrně velké oblibě u televizních diváků.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články