Quantcast

Kanál Televízo se představil pod novým názvem TV Živa

| Tisk

obrázek Slovenské monotématická stanice Televízo (bývalý Nautik TV) se dnes divákům představila pod novým názvem - TV Živa. Nový název, logo a atraktivnější programové schéma stanice by mělo zajistit oživení zájmu o televizi.

TV Živa hodlá přinášet dokumentárně-poradenský program a měla by navázat na původní projekty Nautik TV (dokumentární pořady o vodě) a Televízo (interaktivní herní kanál). Vysílání stanice je šířené prostřednictvím dvou satelitů - Thor 5 a Astra 1G, takže je dostupné pro velký okruh satelitních diváků v České republice a na Slovensku a v dalších zemích, které jsou pokryté signálem.

TV Živa (i její dva předchůdci) vysílá volně prostřednictvím satelitu Thor 5, takže je vysílání dostupné pro abonenty Digi TV a všechny diváky pozice 0,8°W/1°W. Od prosince je program součástí platformy Skylink na satelitu Astra. Podle dřívějšího sdělení provozovatele bude vysílání stanice šířeno do konce roku volně ( FTA). Program se zde vysílá na původní pozici po maďarské televizi M2 (Magyar 2), kterou je nyní možné přijímat FTA z pozice 9°E, kde aktuálně pracuje satelit Eurobird 9A.

technické parametry:

satelit: Astra 1G (23,5°E)
kmitočet: 11,797 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
kódování: žádné (připravuje se?)

satelit: Thor 5 (0,8°W)


kmitočet: 12,418 GHz
polarizace: vertikální
SR: 28000
FEC: 7/8
norma: DVB-S
kódování: žádné

Inovovaný kanál TV Živa má již své internetové strány www.tvziva.sk , které jsou zatím ve výstavbě. Je zde zatím zmínka o největších distributorech programu - Magio Sat, Fiber TV, Skylink, Digi TV a Satro. Program stanice najde divák na původním webu www.nautiktv.sk.

redakce





Reklama




Vybrané články