Quantcast

Užijte si Velkou britskou zábavu na BBC Prime.

| Tisk

BBCL o n d ý n, P r a h a, 16. října 2002 - Pravidelné čtvrteční pásmo komedií (Thursday Comedy Late) BBC PRIME přináší od 17. října 2002 každý čtvrtek od 21:30 šestidílný komediální seriál Chambers (Advokáti, s českými titulky). Jedinečný John Fuller-Carp je tady, tentokrát s druhou řadou vtipné komedie z právnického prostředí. John Bird, James Fleet, Jonathan Kydd a Nina Wadidová v hlavních rolích hrají v seriálu Chambers skupinu advokátů, kteří se snaží nalézt rovnováhu mezi potřebou spravedlnosti a touhou vydělat obrovský balík peněz.

Druhá, šestidílná řada komediálního seriálu Černá zmije je vysílána od 24. října 2002 každý čtvrtek od 22:00 hodin (s českými titulky). Lord Černá zmije (Rowan Atkinson), doprovázený svým nohsledem Baldrickem a Lordem Percym si nyní užívá života pod vládou dobré královny Běty, která se stará o to, aby každý z jejích poddaných tancoval, jak ona píská, a splnil každý z jejích vrtochů.

Komedie, které jsou na programu v rámci pásma Tuesday Night Comedy, představí od 29. října 2002 každé úterý od 20:30 hodin druhé pokračování The Vicar of Dibley (Vikářka z Dibley, s českými titulky). Tato třídílná komedie přinese i romantiku, protože Geraldine (Dawn Frenchová) na sebe vezme roli Amora, aby dala dohromady beznadějně plachou Alici a ještě beznadějněji plachého Huga.

Středeční dvojitá porce hrané tvorby v pásmu Wednesday Double Drama představí nový šestidílný pořad Fish s Paulem McCannem a Jonathanem Vishnevskim (známým spíše jako Fish) v hlavních rolích. Je o právníkovi, který rovná životy ostatních, ale neumí se postarat o ten svůj - především má-li se starat o svého osmiletého syna. Fish je vysílán od 16. října 2002 vždy ve středu od 21:30 hodin (s českými titulky).

Pořad Alive & Kicking (Nejtěžší zápas, s českými titulky) je vysílán v pátek 18. října od 21:00 hodin. Objeví se v něm Lenny Henry a Robbie Coltrane, aby představili působivý a zneklidňující příběh inspirovaný skutečným fotbalovým týmem založeným s cílem pomoci mladým lidem závislým na drogách.

Ty nejlepší dokumenty z produkce BBC můžete vidět každou sobotu v rámci sobotního pásma dokumentů. Šestidílný seriál Love Town (Město lásky, s českými titulky) je vysílán od 19. října 2002 od 20:30 SEČ. Každý rok podnikne 3000 párů cestu do hlavního města svateb v Británii. Ať se již jedná o velké rodinné obřady či mladé milence, romance Gretny Greenové je přitahuje z celé Británie. Odhalte příběhy lásky, romantiky a vášně, i to, jak nevěsty a ženichové svazují své životy ve chvíli, která by měla být nejšťastnějším dnem jejich životů.

Listopad přináší divákům BBC PRIME ty nejzábavnější pořady. Nejnovější desetidílná série talk-show Michaela Parkinsona (s českými titulky) je vysílána od 22. listopadu 2002 vždy v pátek od 20:00 hodin. Michael Parkinson je nepopíratelným králem tohoto diskusního pořadu. Je jedním z nejrespektovanějších a nejtalentovanějších profesionálů ve svém oboru a divákům nabízí zajímavé rozhovory a pohled do srdcí a myslí těch nejzajímavějších osobností show businessu. Mezi hosty nové série patří herec Tom Hanks, hudebník David Bowie, hvězda seriálu Akta X Gillian Andersonová, komik a nositel Oskara Robin Williams, herec a komik Stephen Fry, zpěvák a skladatel James Taylor či komediální herec a televizní cestovatel Michael Palin (člen Monty Pythonů).

Třetí pokračování Friends Like These je na programu od 2. listopadu 2002 vždy v sobotu od 18:30 hodin (s českými titulky). Bývalá fotbalová hvězda Ian Wright uvádí zábavnou show, která prověří míru přátelství, zatímco dva týmy nejlepších přátel budou mezi sebou bojovat o dovolenou svého života. V této napínavé bitvě pohlaví je na soutěžících, aby ranili své přátele.

Mezi události na BBC PRIME tento měsíc patří vyhlášení druhého ročníku ocenění Top of the Pops Awards 2002 30. listopadu 2002 od 21:00 hodin. Pořad Top of the Pops se vrací do svého rodného města, Manchesteru, aby zde uspořádal velkolepou hudební show. S ohledem na renomé pořadu Top of the Pops, předvádějícího ty nejaktuálnější a nejzajímavější skupiny z celého světa, bude toto ocenění oslavou těch nejlepších kapel, které musíte vidět a slyšet. Své vystoupení v tomto pořadu potvrdili již Kylie Minogueová, Will Young, Gareth Gates a Craig David.

V pátek 15. listopadu 2002 bude zároveň vysílán od 20:00 charitativní pořad Children in Need 2002. Letos tato každoroční fundraisingová událost v rámci speciální zábavné noci BBC slaví 75. výročí. Nejrůznější hvězdy se v průběhu večera postarají o nezapomenutelnou zábavu, aby podpořily miliony dárců a fundraiserů, kteří pomáhají dětem z Velké Británie.

Úterní pásmo komedií přinese od 19. listopadu 2002 vždy od 20.30 hodin druhou řadu seriálu Ano, pane ministře (s českými titulky). Hvězdami tohoto sedmidílného pokračování jsou Paul Eddington jako ctihodný James Hacker a Nigel Hawthorne jako Sir Humphrey.

Třetí pokračování seriálu Game On (Jedeme dál, s českými titulky) je na programu od 26. listopadu 2002 každé úterý od 21:00. Samantha Janusová, Matthew Cattle a Neil Stuke se v této nové šestidílné komediální řadě vrací jako spolubydlící Mandy, Martin a Matt. Čas běží, ale spolubydlící zůstávají. Mandy má potíže s penězi a na stopě jí je vymahač dluhů. Matt jí nabídne, že jí odpustí dluh za nájem výměnou za sex, a Martin je zase ochoten půjčit jí velký obnos peněz.

Druhá řada seriálu Absolutely Fabulous (s českými titulky) je vysílána od 12. listopadu 2002 v úterý od 21:30 hodin. Tyto pekelné fifleny, Edina a její nejlepší kamarádka Patsy, jinak Jennifer Saundersová a Joanna Lumleyová, pokračují ve svém řádění v nové šestidílné řadě této komedie, která vyhrála mnohá ocenění.



Mezi detektivkami vysílanými každé pondělí se od 11. listopadu 2002 od 21:00 hodin představí čtyřdílný thriller Silent Witness (s českými titulky). Tento drsný příběh ze současnosti, natáčený v Londýně a Cambridgi uvede Amandu Burtonovou jako belfastskou soudní patoložku Sam Ryanovou, ženu, kterou do honby za pravdou a spravedlností uvrhla osobní tragédie.

Dvoudílné drama Tears Before Bedtime o světě mladých profesionálů a jejich chův je na programu v pátek 1. listopadu od 21:00 hodin (s českými titulky). Pořad Signs and Wonders začíná v pátek 22. listopadu 2002 (s českými titulky). James Earl Jones, Prunella Scalesová, David Warner, Jodhi Mayová a Michael Maloney jsou hvězdami této dramatické třídílné povídky o náboženském rozčarování, zneužívání a vydírání.

Sobotní dokumentární pořady vysílané v rámci pravidelného sobotního pásma dokumentů nabízejí od soboty 2. listopadu 2002 vždy od 21:00 hodin seriál Cousins (s českými titulky). Doktorka Charlotte Uhlenbroeková vám v něm představí výjimečnou rozmanitost našich nejbližších příbuzných - primátů. Tato fascinující třídílná řada dokumentů nás zavede pod lesní klenbu na různých místech světa, aby nám ukázala, jak žijí, guerézy, komby ušaté, lemurové a gorily, a vysvětlila jejich rodinný život i uspořádání jejich společnosti.

Dvojitá porce hrané tvorby nabízená v pásmu přináší od středy 27. listopadu 2002 vždy od 21:30 první řadu seriálu Clocking Off (s českými titulky). Toto šestidílné drama odkrývá osobní životy ředitelů a zaměstnanců textilní továrny z Manchesteru, v níž budí pozornost sňatky bez lásky, zmizelí manželé, nevyvedené pokusy o žhářství, nevěra, pronásledování ze strany gangů nebo zákroky plastické chirurgie.

Tisková zpráva





Reklama




Vybrané články