Quantcast

BBC PRIME zahájil vysílání v České republice.

| Tisk

BBCP r a h a, 16. října 2002 - Kanál BBC PRIME, doplněný českými titulky, úspěšně zahájil své vysílání v České republice. Tento mezinárodní zábavní kanál BBC je nyní dostupný více než 170 tisícům domácnostem, a to prostřednictvím společností Intercable CZ a TES Media, patřících mezi největší provozovatele kabelové televize.

Vybrané programy nabízí BBC PRIME divákům s titulky v českém jazyce. Ty zajišťuje společnost Broadcast Text sídlící v Londýně ve spolupráci s českými překladatelskými společnostmi Studio Klondike a Brno English Centre. BBC PRIME je zároveň členem ČAKK, České asociace kompetitivních komunikací.

Wayne Dunsford, ředitel kanálů BBC Worldwide pro oblast Evropy, Blízkého východu, Indie a Afriky, při této příležitosti konstatoval: "Jsme velice potěšeni, že dnes můžeme slavit uvedení kanálu s českými titulky na český trh prostřednictvím společností Intercable CZ a TES Media, které patří mezi hlavní provozovatele kabelové televize. Zároveň se těšíme na spolupráci s dalšími společnostmi provozujícími kabelovou televizi v této zemi. Uvádění lokalizovaných kanálů na klíčové trhy pro nás zůstává stále velmi důležité, takže doufáme, že již brzy spustíme s místními titulky kanál i v Polsku."

Michal Martinovský, marketingový a obchodní manažer společnosti Intercable CZ, dodal: "Společnost Intercable CZ byla prvním kabelovým operátorem, který v květnu 2002 BBC PRIME v České republice uvedl. S ohledem na to, že BBC PRIME má již nyní velký úspěch, jsme rádi, že díky českým titulkům nabídneme tento kanál ještě více divákům. Nyní tento kanál nebude jen velkou zábavou, ale i možností, jak se snadno učit anglicky."



Dušan Jelínek, obchodní ředitel společnosti TES Media prohlásil: "BBC PRIME je dalším hodnotným kanálem naší programové nabídky. Věřím, že BBC Prime bude brzy i díky svému kvalitnímu programu patřit mezi nejoblíbenější kabelové kanály v České republice. Naším původním požadavkem bylo, aby byly našim divákům nabídnuty české titulky, a jsme proto rádi, že jej BBC PRIME vyslyšel."

Zdeněk Vaníček, prezident České asociace kompetitivních komunikací upozornil na skutečnost, že BBC byla vždy nositelem toho nejvyššího standardu a hodnot v televizním průmyslu. "Z tohoto důvodu vítám uvedení BBC PRIME českými kabelovými sítěmi a věřím, že se tento kanál brzy stane oblíbeným chodem na televizním jídelníčku pro mnoho předplatitelům kabelové televize v této zemi," uvedl prezident České asociace kompetitivních komunikací.

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články