Quantcast

freeSAT přelaďuje Eurosport HD, Eurosport 2 HD, Nat Geo HD a HBO HD

| Tisk

logo Abonenti satelitní platformy freeSAT v České republice a na Slovensku s balíčkem stanic v HD rozlišení musí přeladit programy na svém přijímač na nové parametry.

Operátor služby, lucemburská mediální skupina UPC DTH, ohlásila přeladění čtyř programů ve vysokém rozlišení (HDTV) - konkrétně se jedná o stanice Eurosport HD, Eurosport 2 HD, Nat Geo HD a HBO HD. Tyto stanice budou od 11.8.2014 poskytovány výhradně z nové frekvence. Do té doby musí majitelé vlastních přijímačů s HD balíčkem od freeSATu přeladit přístroj na nové parametry (viz. níže). Uživatelé dotovaných přijímačů se o změnu parametrů nemusejí starat. Zmana na novou frekvenci proběhne zcela automaticky, event. po resetu přijímače.

Změna parametrů čtyř HD stanic přichází po dohodě se společností Slovak Telekom, provozovatele konkurenčních platforem Nová Digi TV a Magio Sat, která bude nově dodávat modulace programů i klientům freeSATu v Česku a na Slovensku, UPC Direct v Maďarsku a Focus Sat v Rumunsku.

Sdílením obsahově stejných programů ušetří obě společnosti nemalé prostředky a také pronajatou kapacitu, kterou mohou využít pro další rozšíření programové nabídky.

nové technické parametry platné od 11.8.2014:

programy: Eurosport HD, Eurosport 2 HD, Nat Geo HD, HBO HD



kmitočet: 11,977 GHz
polarizace: horizontální
SR: 30000
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

Programy se vysílají ve formátu MPEG-4/HD (H.264) se zvukem ve formátu AAC. Pro příjem je proto nutný satelitní přijímač nebo televizor, který podporuje tento moderní úsporný formát pro přenos zvukového doprovodu.

redakce





Reklama




Vybrané články